سه‌شنبه 6 آذر 1403

اتصال «بام ایران» به شبکه ریلی به کجا رسید؟

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
اتصال «بام ایران» به شبکه ریلی به کجا رسید؟

شهرکرد - پروژه ریلی مبارکه - سفیددشت - شهرکرد در حالی 10 ساله شده است که مسئولان در جدیدترین وعده از اتصال بام ایران به شبکه ریلی طی سال آینده خبر می‌دهند.

شهرکرد - پروژه ریلی مبارکه - سفیددشت - شهرکرد در حالی 10 ساله شده است که مسئولان در جدیدترین وعده از اتصال بام ایران به شبکه ریلی طی سال آینده خبر می‌دهند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کلنگ آغاز عملیات اجرایی راه‌آهن مبارکه - سفیددشت - شهرکرد به‌عنوان بخشی از قطعه سوم پروژه راه‌آهن اصفهان - چهارمحال بختیاری - خوزستان در تاریخ 28 تیرماه سال 90 با حضور علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی وقت به زمین زده شد.

علی نیکزاد در مراسم کلنگ زنی طرح پروژه راه چهارمحال و بختیاری در منطقه سفیددشت احداث پروژه راه‌آهن اصفهان - چهارمحال و بختیاری - خوزستان را ازجمله طرح‌های بزرگ کشور در راستای اتصال مرکز این استان به شبکه ریلی اعلام کرد.

این پروژه در حالی توسط وزیر مسکن و شهرسازی وقت جزو پروژه‌های مهم دولت عنوان و اعلام شد که تا پایان سال 91 به بهره‌برداری برسد که هنوز این پروژه نیمه‌تمام است و در آستانه رسیدن به سن ده‌سالگی قرار دارد.

پروژه راه‌آهن مبارکه - شهرکرد 57 درصد پیشرفت دارد

حسینعلی مقصودی امروز پنج‌شنبه در جریان بازدید خبرنگاران و نمایندگان خبرگزاری‌های این استان از پروژه راه‌آهن مبارکه - سفیددشت - شهرکرد پیشرفت کلی پروژه راه‌آهن را 57 درصد اعلام کرد.

وی گفت: این پروژه شامل چهار قطعه بوده و از سال 91 شروع‌شده، اما تا سال 97 پیشرفت و اعتبار قابل‌توجهی نداشته است.

مقصودی اعتبار هزینه شده این پروژه را 450 میلیارد تومان عنوان کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری افزود: راه‌آهن استان برای تکمیل، نیازمند حدود دو هزار میلیارد تومان اعتبار بوده که 400 میلیارد تومان آن برای تکمیل زیرسازی است.

سال آینده مردم چهارمحال و بختیاری از راه‌آهن بهره‌مند می‌شوند

وی ادامه داد: با روند مناسبی که این پروژه دارا است؛ زیرسازی آن تا پایان سال جاری به اتمام می‌رسد و در صورت تأمین اعتبار، سال آینده مردم استان چهارمحال و بختیاری از این زیرساخت مهم ارتباطی بهره‌مند می‌شوند.

مدیر پروژه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در راه‌آهن مبارکه سفیددشت شهرکرد هم به مشخصات فنی پروژه اشاره کرد و گفت: طول کل خط راه‌آهن 90 کیلومتر و حدود 40 درصد مسیر کوهستانی است.

داوود پرویزی افزود: سال 97 قطعه یک و سال 98 نیز تکمیل قطعه دو و احداث قطعه سه و چهار به دو پیمانکار سپرده شد و هم‌اکنون با پیشرفت خوب در حال اجرا است.

وی گفت: این خط ریلی دارای 15 تونل کوچک و بزرگ، جمعا به طول 5200 متر است.

70 درصد از حفاری تونل‌ها انجام‌شده است

وی ادامه داد: 70 درصد از حفاری تونل‌ها انجام‌شده و آنچه از حفاری باقی‌مانده، مربوط به تونل‌های کوچک بوده و زمان‌بر نیست.

مدیر پروژه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در راه‌آهن مبارکه سفیددشت شهرکرد همچنین خط ریلی مبارکه - سفیددشت - شهرکرد را دارای بالاترین استانداردهای موجود راه‌آهن خواند و گفت: درمجموع 3500 متر پل بزرگ در مسیر طراحی‌شده است که 1700 متر در قطعه اول و مابقی آن در قطعه دوم پروژه هستند.

احجام سنگین و زمان‌بر این خط ریلی انجام‌شده است

پرویزی همچنین گفت: خوشبختانه احجام سنگین و زمان‌بر این خط ریلی انجام‌شده و باقی‌مانده پروژه علیرغم رقم اعتباری قابل‌توجه، ازنظر زمانی طولانی نخواهد بود.

وی به اشتغال راه‌آهن استان نیز اشاره کرد و افزود: این پروژه برای 2000 نفر به‌صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده که در قطعات مختلف مشغول به کار هستند و 50 درصد آن‌ها نیروهای بومی منطقه هستند.

وی اشتغال غیرمستقیم خط راه‌آهن را هم حدود 2000 نفر عنوان کرد.

بنابراین گزارش، تسریع در اجرای پروژه اتصال چهارمحال و بختیاری به شبکه ریلی کشور زمینه شتاب در مسیر توسعه استان را فراهم و این استان را با توجه به توانمندی‌های خود به یکی از قطب‌های سرمایه‌گذاری در کشور تبدیل می‌کند.

اتصال «بام ایران» به شبکه ریلی به کجا رسید؟ 2
اتصال «بام ایران» به شبکه ریلی به کجا رسید؟ 3
اتصال «بام ایران» به شبکه ریلی به کجا رسید؟ 4