احتمال حذف پسوند «اسلامی» برای توصیف حملات تروریستی در انگلیس
لندن - ایرنا - انجمن ملی پلیسهای مسلمان انگلیس پیشنهاد کرده که به منظور جلوگیری از ترویج اسلامهراسی، پسوند «اسلامی» یا «جهادی» برای توصیف عوامل حملات تروریستی در این کشور حذف شود.
به گفته این سازمان اسلامی «تروریستهای مدعی مذهب» یا «تروریستهایی که از محرکهای دین سوءاستفاده میکنند» واژه های مناسبتری برای توصیف این قبیل حملات هستند.
انجمن ملی پلیسهای مسلمان انگلیس میگوید که اطلاق پسوند اسلامی برای حملات تروریستی، تبعیضآمیز و توهین به دین مقدس اسلام است. این در حالیست که واژه تروریست اسلامی پس از حمله سال 2005میلادی انگلیس تا حملات سالهای اخیر لقلقه زبان پلیس این کشور شده است.
«الکساندر گنت» از انجمن ملی پلیسهای مسلمان انگلیس میگوید که پلیس باید فرهنگ گزارش دهی درباره حملات تروریستی را تغییر داده و از ارتباط مستقیم آن با اسلام و جهاد پرهیز کند. وی با بیان اینکه استفاده از این واژهها به روابط جوامع و اعتماد عمومی لطمه میزند تصریح کرد که پلیس برای توصیف گروههای دست راستی نظیر «اندرز بریویک» که سال 2011 میلادی با استفاده از نماد جنگهای صلیبی، 77 نفر را در نروژ به قتل رساند، از پسوند مسیحی یا صلیبیها استفاده نکرد.
همچنین «رضوان مصطفی» افسر سابق پلیس منطقه وستمیدلندز با ایراد سخنانی در دانشگاه هادرزفیلد خاطر نشان کرد که مسلمانان شاغل در واحد ضدتروریسم پلیس انگلیس، نسبت به استفاده از واژه اسلامی و یا جهادی برای توصیف حملات تروریستی حس خوبی ندارند.
او پیشنهاد «تروریستهای مدعی مذهب» را مطرح کرد و گفت به جای انتساب حملات به «گروه اسلامی» یا «القاعده» تروریستها را باید بر اساس نام رهبرشان مانند اسامهبنلادن یا ابوبکرالبغدادی شناسایی کرد.
آمارهای منتشر شده نشان میدهد که در سالهای اخیر آمار جرائم تنفر از مسلمانان در جوامع اروپایی همواره روند صعودی داشته است. برخی گروههای مسلمان در انگلیس بر این باورند که دولت این کشور عزم جدی برای برخورد با اسلامهراسی ندارد.
از نگاه کارشناسان، سیاستهای ضد مهاجرتی در کنار خیزش جریانهای راستافراطی در شکلگیری و تشدید تفکرات اسلام هراسی نقش موثری داشته است.
«مسعود شجره» دبیر سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس میگوید اسلامهراسی در این کشور از مرحله «هراس» و ترس از اسلام گذشته و به مرحله نفرت از مسلمانان رسیده است.
وی افزود: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آنچنانکه ادعا میشود ربطی به مسائل اقتصادی نداشته و در اصل یک جنبش ضد مهاجر، ضد اقلیت و نژادپرستانه است.
شجره معتقد است که بیتفاوتی سیاستمداران به حملات علیه مسلمانان و قوانین ضد تروریستی، به بیگانه سازی مسلمانان و افزایش تعداد حملات نسبت به آنان کمک کرده است.
*س_برچسبها_س*