احضار 230 نفر به اتهام تصرف غیرمجاز اراضی در گلستان
![احضار 230 نفر به اتهام تصرف غیرمجاز اراضی در گلستان](https://cdn.isna.ir/d/off/golestan/2020/06/10/3/61655398.jpg)
رئیسکل دادگستری گلستان گفت: سال گذشته 232 پرونده در ارتباط با تصرف غیرقانونی اراضی ملی در دستگاه قضایی استان تشکیل شد و در این رابطه 230 متهم احضار شدند.
هادی هاشمیان امروز در نشست با فرهیختگان دانشگاهی استان اظهار کرد: تعامل دانشگاهیان با دستگاه قضا، به کاهش ورودی پرونده به محاکم کمک میکند.
وی افزود: امسال با همراهی جامعه دانشگاهی، کلینیکهای حقوقی در استان راهاندازی میشود. دانشجویان و دانشآموختگان رشته حقوق با حضور داوطلبانه در این کلینیکها علاوه بر مشاوره حقوقی رایگان به مردم، قوانین و مقررات موردنیاز فعالیتهای روزمره مانند قراردادها را به آنان آموزش میدهند.
رئیسکل دادگستری گلستان با بیان اینکه مردم بهترین ناظر هستند، تصریح کرد: شماره تماس 09111756114 را برای ارتباط دوسویه با مردم از همه اقشار اختصاص داده ایم و آماده دریافت پیشنهادات و گزارش های دانشگاهیان از طریق پیامک هستیم. از زمان اعلام شماره تماس تاکنون گزارشهای زیادی از تخلف دستگاهها دریافت کردیم که پیگیری تعدادی از این پیامکها منجر به تشکیل پرونده برای چند نفر از مدیران شد.
هاشمیان با بیان اینکه یکی از محورهای دوره تحول در قوه قضاییه کاهش پروندهها است، گفت: آسیبشناسی پروندههای ورودی به محاکم، برگزاری جلسات نقد آرا و استفاده از ظرفیت ریشسفیدان و علما برای سازش پرونده از اقداماتی است که در راستای کاهش پرونده در استان دنبال میکنیم.
وی افزود: پارسال با استفاده از ظرفیتهای مردمیتوانستیم 56 درصد پروندههای ارجاعی به شعب صلحی استان را با سازش مختومه کنیم.
رئیسکل دادگستری گلستان از برخورد با متخلفان سوزاندن کاه و کلش در استان خبرداد و گفت: 70 درصد این تخلفات با برنامههای آموزشی و اطلاعرسانی کاهشیافته و در سال گذشته چندین برخورد و صدور کیفرخواست انجام شد. با اقداماتی که دستگاه قضایی با مشارکت برخی دستگاهها در زمینه حفاظت از عرصههای منابع ملی انجام داده خوشبختانه جامعه حساسیت زیادی نسبت به این موضوعات پیدا کرده است.
هاشمیان خاطرنشان کرد: سال گذشته 232 پرونده در ارتباط با تصرف غیرقانونی اراضی ملی در دستگاه قضایی استان تشکیل شد که 230 متهم احضار شدند و 10 هکتار اعاده به وضع سابق شده است.
دادستان مرکز استان گلستان هم در این همایش، نبود ارتباط دوسویه بین دانشگاه و دستگاههای اجرایی را یکی از زمینههای پرونده ساز در دادگاهها عنوان کرد و گفت: تضییع اموال دولتی بسیاری بر اثر کارشناسی نشدن پروژهها در استان اتفاق افتاده و باعث ورود سازمان بازرسی به آن شده است.
حجت الاسلام سیدرضا سیدحسینی بیان کرد: اگر در ابتدا برای انجام آن پروژه با مراکز دانشگاهی و علمی مشورت میشد، این اتفاق نمیافتاد.
وی بیان کرد: متأسفانه بعد از انجام پروژه به دلیل نقص فنی به دانشگاه مراجعه کرده تا علتیابی و نحوه بازآفرینی آن توسط دانشجویان و نخبگان علمی طراحی شود اما اگر در ابتدا به دانشگاه مراجعه میشد هزینهها کاهش مییافت و آن پروژه به نحو احسن اجرا میشد.
دادستان مرکز استان تصریح کرد: ارتباط هرچه بیشتر با دانشگاه، مشکلات پروژهها و ورود آنها را به سازمان بازرسی کاهش میدهد. از نظرات کارشناسی دانشگاه در پرونده سیل گلستان بسیار استفاده شد و نظرات دانشگاه روی بخشهای مختلف تأثیرگذار بوده است. میتوان از این ظرفیت در بخشهای مختلف و موارد دیگر استفاده کرد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در این جلسه گفت: دانشگاهیان قشر نخبه جامعه هستند و دستگاه قضایی میتواند از ظرفیت آنها در کاهش ناهنجاریهای جامعه استفاده کند.
علی نجفی نژاد با تأکید بر اینکه برای کاهش مراجعات به قوه قضاییه باید سایر بخشها اصلاح شود، گفت: باید با برنامهریزی و راههای علمی مسائل را ریشهیابی کرد تا مسائل منجر به شکایت نشود.
وی بیان کرد: دانشگاه میتواند بین این دستگاه و سایر اقشار و گروههای ارتباط برقرار کرده و چالشها را عالمانهتر برطرف کنند.
انتهای پیام