احیای فرهنگ و هنر کهن ایران ضرورت جامعه امروز است
بوشهر - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: با توجه به جایگاه فرهنگ و هنر کهن ایران زمین احیای آن برای جامعه امروز ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
فاطمه کرمپور جمعه شب در آیین تجلیل از پیشکسوتان پنجاه سال اخیر موسیقی نی جفتی در استان بوشهر افزود: هنر مولفهای ارزشی است که هنرمند بواسطه آن در جامعه شناخته می شود. وی بیان کرد: هنر تاثیر بسزایی در آموزش و آگاهی رسانی دارد که باید با هم فکری و هم اندیشی از این ابزار به بهترین نحو استفاده کرد. کرمپور اظهار داشت: احیای فرهنگ ایرانی از وظایف همه افراد جامعه است که انجمنهای فرهنگی هنری در این ارتباط به عنوان بازوان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش اساسی ایفا میکنند. وی با اشاره به قدمت بیش از هزار سال نوازندگی نی جفتی در خطه جنوب بویژه در استان بوشهر اشاره کرد و ادامه داد: نخستین برنامه دستان ویژه نکوداشت هنر نی جفتی نوازی در نیم قرن اخیر بندر بوشهر با هدف تجلیل و تقدیر از پیشکسوتان و گرامیداشت هنر نی جفتی نوازی برنامهریزی شدهاست. وی ادامه داد: برگزاری همایش سالانه موسیقایی بستری مناسب برای اجرای پاسداشت پیشکسوتان و چهرههای موسیقایی و معرفی، کشف و شناخت استعدادهای موسیقی در استان بوشهر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر بیان کرد: نگاه این اداره کل هموار کردن مسیر فعالیت هنرمندان است تا با آرامش کامل آثار ماندگاری را تولید کنند. رئیس انجمن موسیقی استان بوشهر گفت: برگزاری چنین برنامههایی به نوعی معرف آیینها و سنتهای بومی محلی هر منطقه است که با توجه به جایگاه فرهنگ و هنر اصیل در خطه جنوب، یک امر مهم است. حماسه حق پرست در ادامه به ارائه برنامه های اجرا شده یکسال گذشته انجمن و برنامه های پیشنهادی یکسال آینده پرداخت. اجرای نی جفتی توسط پیشکسوتان، پخش کلیپی در مورد تاریخچه هنر نیجفتینوازی در بوشهر و معرفی استادان این هنر در بوشهر از دیگر برنامههای اجرا شده در این آیین بود. میرعلیرضا میرعلینقی از پژوهندگان و تاریخ نگاران موسیقی ایران و تدوینگر سالنامه موسیقی کشور و بهروز وجدانی از کارشناسان ممتاز میراث فرهنگی در حوزه میراث موسیقایی ایران مهمانان برنامه بودند. در پایان از نوازندگان پیشکسوت نیجفتی بوشهر بهپاس بیش از نیمقرن نوازندگی و تربیت شاگردانی توانمند در حوزه موسیقی تجلیل به عمل آمد.
*س_برچسبها_س*