یک‌شنبه 30 دی 1403

اختتامیه ششمین جایزه پژوهش سینمای ایران برگزار می‌شود / جزییات آثار و شرکت‌کنندگان

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اختتامیه ششمین جایزه پژوهش سینمای ایران برگزار می‌شود / جزییات آثار و شرکت‌کنندگان

قادر آشنا دبیر ششمین جایزه پژوهش سینمای ایران جزییات این دوره از جشنواره را تشریح کرد و گفت: در مجموع 125 اثر پژوهشی به دبیرخانه این جشنواره رسید.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران صبح امروز با حضور قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و دبیر ششمین دوره این رویداد برگزار شد.

آشنا در این جلسه گفت: این جایزه و رویداد، یکی از فعالیت‌های کلیدی مجموعه سازمان سینمایی است. معتقدیم پژوهش به دنبال طرح سوال و پاسخ به سوال است و تعالی کشور از رهگذر پژوهش خواهد بود. پژوهش این امکان را فراهم می‌کند تا چشم انداز جدیدی در کشور باز شود.

هفدهمین جشنواره سینما حقیقت به ایستگاه پایانی رسید / وزیر فرهنگ: ورود به بهار حوزه فرهنگ و هنر در آغاز زمستان

وی ادامه داد: بر همین اساس، اهمیت پژوهش در سینما صد چندان است. اگر بخواهیم در سازمان سینمایی تولیدات تاثیرگذار داشته باشیم، بهترین روش و راه، عبور از منظر پژوهش است، چرا که پژوهش، گذشته و حال را تحلیل کرده و برای آینده سینمای ایران برنامه‌ریزی می‌کند. البته در سازمان سینمایی علاوه بر جایزه پژوهش سال برنامه های دیگری نیز داریم.

او با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد گفت: از سال 1395 این جشنواره آغاز شد؛ اولین هدف ما تجلیل از خود پژوهش هست و دوم اینکه فعالیت‌های پژوهشگران را ارج بنهیم. هم‌چنین باید فعالین در عرصه این هنر فاخر را جهت دهی و بستری برای تشویق آنان فراهم کنیم.

دبیر ششمین جایزه سال پژوهش سینمای ایران گزارشی از روند برگزاری این جشنواره ارائه کرد و گفت: در ابتدای امسال، شورای سیاستگذاری جشنواره با حکم رییس سازمان سینمایی انتخاب شدند؛ دو جلسه برگزار شد و محورهای این جایزه را انتخاب کردیم تا در نهایت، فراخوان جشنواره در 30 خردادماه اعلام شد. البته علاوه بر فراخوان عمومی به همه دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها نیز این فراخوان را ارسال کردیم. همچنین با وزارت علوم رایزنی کردیم و آنان نیز فراخوان جشنواره را به دانشگاه‌ها ابلاغ کردند.

وی ضمن معرفی محورهای ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران گفت: از جمله مهمترین محورهای جشنواره می‌توان به «سینما، امیدآفرین و اعتمادسازی»، «سینما، دین و انقلاب اسلامی»، «سینما، اشتغالزایی و کارآفرینی»، «سینما، زیرساخت و فناوری»، «سینما، مخاطب، خانواده»، «سینما و تمدن نوین اسلامی» و... اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: آثاری که به جشنواره امسال رسیدند حدود سی درصد نسبت به آثار سال قبل افزایش داشتند و در مجموع 125 اثر پژوهشی به دبیرخانه رسید که از این تعداد 52 مقاله، 33 پژوهش، 20 پروپوزال، 16 پایان نامه ارشد و 4 رساله دکتری هستند. از نظر جنسیتی نیز، 46 اثر توسط بانوان و 79 اثر توسط آقایان ارسال شده است. دانشگاه‌های با بیشترین اثر دانشگاه‌های تهران، هنر و امام جعفر صادق علیه‌السلام بودند.

قادر آشنا ضمن معرفی داوران جشنواره امسال گفت: آقایان مسعود نقاش زاده، حسن بلخاری، نامور مطلق، مجید شاه حسینی، رامتین شهبازی، محمدرضا حسنایی و توحید محرمی داوران جشنواره امسال هستند؛ به اذعان آنان آثار بسیار خوب ارسال شده است.

وی با تاکید بر اینکه امر پژوهش در طول سال توسط سازمان سینمایی دنبال می‌شود، گفت: در انتهای هر سال با همه دانشگاه‌ها مکاتبه می‌کنیم و از آنها میخواهیم تا اولویت‌های پژوهشی مدنظر خودشان را اعلام کنند. علاوه بر این، باید اشاره کنم که 115 طرح پژوهشی آمده که از بین آنها 18 طرح پژوهشی منجر به قرارداد شده است.

آشنا در پاسخ به سوالی درباره نمود فعالیت‌های پژوهشی در آثار تولیدی سینمای ایران گفت: وظیفه ما تولید علم و دانش است و دیگران باید از این تولید علم بهره ببرند. البته ارزیابی‌هایی داریم؛ برای مثال تعداد شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت که سالن سینما یا مکانی برای نمایش فیلم ندارند را شناسایی کردیم و دولت تصمیم گرفت تا پایان این دوره تعداد سالن های کشور را به 1000 سالن سینما برساند.

براساس این گزارش، روز سه شنبه 12 دی ماه آیین اختتامیه جایزه پژوهش سال سینمای ایران برگزار می‌شود. همچنین در این نشست خبری از پوستر این رویداد سینمایی رونمایی شد.