ارائه 400 میلیارد تومان تسهیلات به صنایع پیشرفته در دولت سیزدهم
به گزارش خبرگزاری فارس محسن نادری منش امروز در نشست خبری، گفت: صنایع پیشرفته مولفه اصلی توسعه صنعتی در جهان امروز هستند که از دو مسیر کمک به پیشرفت توسعه صنعتی کشورها می کنند که در درجه اول صنایع پیشرفته به دلیل ارزش افزوده تاثیر جدی در رشد صنعتی و رشد اقتصادی کشورها دارد و از طرف دیگر نفوذ صنایع پیشرفته در صنایع هر کشوری باعث افزایش بهرهوری و رقابت پذیری صنایع میشود.
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته اظهار داشت: در حال حاضر همه کشورهای دنیا به حوزه صنایع پیشرفته بصورت جدی و ویژه توجه میکنند و برای آن برنامهای خاص حمایتی و توسعهای در نظر گرفتهاند.
صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته مسیر گذشته خود که ارائه تسهیلات و ضمانتنامه است را ادامه میدهد، اظهار داشت: در اساسنامه جدید وظایف دیگری از جمله سرمایهگذاری در حوزه صنایع خطرپذیر نیز بر عهده این صندوق گذاشته شده است.
وی بیان داشت: در یک و نیم سال گذشته با توجه به استقرار دولت سیزدهم و توجه ویژه وزارت صمت، دولت و اعضای مجمع و مجلس به این حوزه داشتند سرمایه در اختیار این صندوق در این مدت بیش از 10 برابر افزایش یافته است و اکنون بیش از هزار و 200 میلیارد تومان سرمایه در اختیار این صندوق قرار دارد و یک مسیر دائمی افزایش سرمایه نیز در اعتبارات و بودجهها دیده شد که امیدواریم تا 2 سال آینده سرمایه در اختیار صندوق را به بیش از 5 هزار میلیارد تومان افزایش دهیم.
وی بیان داشت: صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته (صحا) بازوی تامین مالی صنایع پیشرفته کشور است، بیان داشت: صندوق تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته به عنوان یک صندوق دولتی، با ارائه تسهیلات و ضمانتنامه و سرمایهگذاریهای خطرپذیر از بنگاههای خصوصی و تعاونی حمایت میکند.
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته اظهار داشت: این صندوق انواع تسهیلات را ارائه میکند و در واقع صندوق از تحقیقات یک بنگاه تا صادرات در کنار بنگاهها قرار دارد و برای هر یک از مواردی که نیاز به تامین مالی و سرمایه داشته باشد، صندوق مدلها و ابزارهای مختلفی را طراحی کرده است.
نادری منش افزود: همه دستگاههای دولتی به موجب قانون مکلفند که ضمانتنامههای صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته را بپذیرند و در این خصوص بنگاههای مختلفی از این خدمات استفاده کردهاند.
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته اظهار داشت: ما به عنوان یک صندوق تخصصی به صورت کامل به طرحها وارد میشویم و در واقع پروژه محور هستیم و فقط به جریان مالی بنگاهها نگاه نمیکنیم بلکه برای ما ماهیت طرحها نیز مهم است. لذا سیاستگذاری برای اینکه زنجیره ارزش را توسعه دهیم مهم است.
وی اظهار داشت: از مزایای نوع تضامین (صحا) آن است که از بنگاهها سپرده دریافت نمیکنیم و سعی میکنیم تا منابع در اختیار جریان نقدینگی بنگاهها قرار گیرد.
نادری منش اظهار داشت: صندوق صحا یک زیست بوم در توسعه فناوری کشور است که با سایر نهادهای تخصصی در سایر دستگاهها همکاری داریم و برای امسال دو صندوق خطرپذیر فرا بورس با همراهی صندوق نوآوری شکوفایی و چند نهاد مالی دیگر ایجاد کردهایم که یک صندوق تخصصی در حوزه الکترونیک با سرمایه حدود 300 میلیارد تومان و همچنین صندوق دیگری در صنایع هایتک پیشرفته شیمیایی با حدود 350 میلیارد تومان ایجاد کردهایم و همچنین برای هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی با همکاری ایمیدور در حال ایجاد صندوقی با سرمایه هزار میلیارد تومان هستیم.
وی با بیان اینکه در سال 1401 نسبت به سال 1400 ارائه تسهیلات و ضمانتها از سوی (صحا) سه برابر شده است، افزود: صندوق صحا در سال 1401 در مجموع 400 میلیارد تومان تسهیلات و 450 میلیارد تومان ضمانتنامه به صنایع پیشرفته ارائه داده است.
نادری منش اظهار داشت: سقف تسهیلات صندوق تا سال گذشته حدود 5 میلیارد تومان بود که با توجه به افزایش سرمایه صندوق، سقف تسهیلات به 25 میلیارد تومان رسیده است و با توجه به منابع جدید این سقف تسهیلات نیز افزایش خواهد یافت.
* اعتبار خاص صندوق صحا برای خط ویژه هوشمند سازی خودرو
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته اظهار داشت: خودرو سهم مهمی در ارزش صنعتی کشور دارد از سال پیش بحث هوشمندسازی خودرو را به عنوان یک خط ویژه، تعریف کردهایم و برای آن اعتبارات خاصی در بودجه امسال در نظر خواهیم گرفت. از سالهای گذشته نیز در خصوص الکترونیک خودرو طرحهای مختلفی داشتهایم و امسال نیز در خصوص قطعات آن طرحهای مختلفی داریم. امسال با توجه به اینکه خط خاص هوشمند سازی صنایع خودرو را نهایی کردهایم و حمایت خاص داشتهایم و امیدواریم این صندوق در این حوزه نیز نقش مناسبی را ایفا کند و به سمت خودروهای پاکتر و هیبریدی و الکتریکی حرکت کنیم و به بنگاههای بخش خصوصی در این زمینه کمک کنیم.
وی بیان داشت: نرخ تسهیلات ارائه شده از سوی صندوق بین 8 تا 20 درصد است و این نرخ بسته به این است که شرکت تا چه اندازه به سمت تحقیق و توسعه حرکت کند.
نادری منش اظهار داشت: صندوق برنامههایی برای حمایت از تولید گوشی های همراه هوشمند در داخل کشور در حوزه سخت افزار و نرم افزار دارد و در حال حاضر شرکتهای بسیار خوبی در این زمینه در کشور در حال فعالیت هستند و میتواند بازار خوبی برای این بنگاهها فراهم شود.
پایان پیام /