ارتباطات در هفت روستای «قطور» به حالت عادی بازگشت
تهران - ایرنا - مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شب گذشته بر اثر وقوع زلزله دوم در منطقه قطور شبکه ارتباطات ثابت و همراه 7 روستای از دست رفت. با اعزام تیم نگهداری این ارتباطات ظرف پنج ساعت وصل شد.
«مهرداد ترابیان» امروز دوشنبه به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: علت قطع ارتباط تلفن همراه و ثابت در این منطقه ریزیش کوه و رانش زمین بود که در سه محل فیبر نوری را قطع کرد و باعث شد چهار سایت از کار بیفتند و در مجموع هفت روستا ارتباط خود را از دست بدهند.
وی اشاره کرد: در این منطقه اپراتور همراه اول خدمات رسانی میکند و سیمکارت های ایرانسل نیز از طریق رومینگ همراه اول کار میکنند به همین علت با قطع شدن فیبر نوری در 4 سایت همراه اول، سیمکارتهای ایرانسل و همینطور مرکز تلفن ثابت نیز با قطعی رو به رو شد.
وی اشاره کرد: تیم نگهداری شبکه ارتباطی که در تمام استانها برای رسیدگی به بحران ها مستقر هستند، ساعت 7 شب از آذربایجان غربی به سمت قطور حرکت و ساعت 8:30 کارشان را آغاز کردند. انجام عملیات اتصال دوباره فیبر نوری و ارتباطات ساعت 1:20 دقیقه بامداد به سرانجام رسید و ارتباطات در این هفت روستا مجددا وصل شد.
ترابیان درباره جزئیات این قطعی گفت: در این منطقه سه قطعی فیبرنوری داشتیم. قطعی فیبرنوری به صورت فیوژن اتفاق می افتد. یعنی دو سر فیبرنوری که ساختاری شبیه شیشه دارد از یکدیگر جدا می شوند و باید با دستگاهی آنها را به یکدیگر متصل کرد و اگر نیاز باشد یک قسمت فیبر نوری هم به مسیر اضافه شود. این فرآیند مخصوصا در تاریکی شب پیچیدگیهای زیادی دارد. ضمن این که ریزش کوه نیز باعث شد با یک کار جهادی این اتصالات وصل شوند.
مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات خاطرنشان کرد: در مناطق کم جمعیت و دور افتاده، فیبرهای نوری تک مسیره هستند. به این علت است که وقتی چند فیبر نوری قطع میشوند نمی توان از فیبرنوری مسیرهای دیگر استفاده کرد و ارتباط کل روستاها قطع میشود. استاندارد جهانی برای اتصال ارتباطات در چنین شرایطی این است که در 5ساعت ارتباطات همراه و با گذشت 24 ساعت ارتباطات ثابت به حالت نرمال برگردند که شب گذشته با گذشت 5 ساعت هر دو شکل ارتباط در منطقه به حالت نرمال بازگشت.
اقدامات لازم برای عدم قطع ارتباطات در سیل لرستان
ترابیان در خصوص احتمال وقوع سیل در استانهای لرستان و خوزستان بر اساس اعلام هواشناسی و قطع شدن ارتباطات در این منطقه گفت: هواشناسی اعلام کرده که در روزهای آینده استان لرستان و خوزستان به احتمال قوی با سیل مواجه خواهند شد. به این شکل که استان لرستان سیلابی می شود اما معمولا آبهای مازاد به سمت خوزستان روانه میشود. برای حفظ ارتباطات در این منطقه اقدامات اولیه را انجام داده ایم.
او در خصوص اقدامات اولیه گفت: علاوه بر خوزستان و ایلام ما به تیمهای نگهداری و پشتیبانی مستقر در شهرهای چهارمحال بختیاری، ایلام و کردستان نیز آماده باش دادهایم. یکی از اقدامات اولیه که انجام شده ارسال ژنراتورهای مازاد برای این استانهاست. چون اولین اتفاقی که زمان سیل، زلزله و بحرانهای طبیعی رخ میدهد قطعی برق است که باعث میشود سایتهای مخابراتی از کار بیفتند.
مساله بعدی مستقر کردن گروههای فیبر نوری برای تعمیر قسمتهایی از مسیر فیبرنوری است که آسیبپذیر هستند. در مکانهایی مانند کنار رودخانه و جاده معمولا فیبرهای نوری آسیبپذیرتر هستند. گروهها را در نزدیکی این محلها مستقر کردیم تا در صورت اختلال، به سرعت برای رفع قطعی و عملیات برگرداندن ارتباطات را انجام بدهند.
او در خصوص اقدام بعدی افزود: در قسمتهای تک مسیره که امکان قطعی ارتباطات بیشتر وجود دارد، تجهیزات ماهوارهای ارسال میکنیم تا اگر ارتباطات از دست رفت بتوانیم برای عده محدودی ارتباطات را از این طریق متصل نگه داریم.
*س_برچسبها_س*