جمعه 9 آذر 1403

از میان اقدامات ستاد ملی مبارزه با کرونا در هجده ماه اخیر کدام مورد در کنترل بیماری موثرتر بوده؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

سیاست‌های ستاد ملی کرونا در هجده ماه اخیر را چگونه بررسی می‌کنید؟ موثرترین اقدامات این ستاد در مبارزه با گسترش این بیماری چه بوده؟ چه اقدامات دیگری باید انجام می شد تا شرایط بهتر تحت کنترل قرار می‌گرفت؟ اگر شما تصمیم گیر بودید، چه محدودیتی اعمال می کردید؟

احتمالا آمار پیک‌های کرونایی از دست شما هم در رفته است. معلوم نشد چه زمانی پیک چهارم تمام و چه شد که وارد پیک پنجم شدیم؛ اما هرچه هست، این روزها حداقل در ایران 600 تن بر اثر ابتلا به کرونا می‌میرند. تازه این آمار رسمی مرگ و میرهایی است که اعلام می‌شود و هرازچندی از لابلای حرف‌های مسئولان می‌شنویم که این اعداد برای واقعی شدن نیازمند اعمال ضرایبی هستند تا به عددی واقعی‌تر برسیم.

هر بار هم که این بیماری عنان پاره می‌کند، دستورالعمل‌هایی در ایرانتصویب و اجرا می‌شود؛ اما حداقل طبق آمار این دستورالعمل‌ها تاکنون نتوانستند منجر به مهار بیماری شوند؛ برای مثال یکی از دیرپاترین قوانین مصوب در راه مهار این بیماری تصویب قانون منع تردد شبانه است که نزدیک به یک سال است در حال اجراست. اما هیچ آماری در دست نیست که آیا این قانون منجر به قطع زنجیره گسترش بیماری شده یا نه؟! هر از گاهی هم تعطیلی‌هایی تصویب می‌شود که به دلیل تمهیدات کمی که به عنوان ضمانت اجرایش اندیشیده شده چندان موثر نیست؛ مثل تعطیلی یک هفته‌ای ماه گذشته که پیش از آن آمار مرگ و میر روی عدد 500 بود و بعد از آن از مرز 600 مورد هم گذشت.

سیاست‌های ستاد ملی کرونا در هجده ماه اخیر را چگونه بررسی می‌کنید؟

موثرترین اقدامات این ستاد در مبارزه با گسترش این بیماری چه بوده؟

چه اقدامات دیگری باید انجام می شد تا شرایط بهتر تحت کنترل قرار می‌گرفت؟

اگر شما تصمیم گیر بودید، چه محدودیتی اعمال می کردید؟