یک‌شنبه 4 آذر 1403

اساسنامه «دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان» ابلاغ شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
اساسنامه «دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان» ابلاغ شد

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه «دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان» را برای اجرا ابلاغ کرد.

به گزارش ایسنا،بر اساس اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه «هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان» به‌عنوان یک «دانشگاه خاص» پیشرو در آموزش، پژوهش، تولید و ترویج دانش هنری با مرجعیت علمی و هویت اسلامی و ایرانی با اهداف مشخص و برای مدت نامحدود با حمایت معنوی و مادی «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» تأسیس می‌شود. متن مصوبه اساسنامه «دانشگاه هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان» به شرح ذیل است:

"آموزش هنر ایرانی اسلامی در گستره سرزمین‌های وسیعی از جوامع اسلامی به شیوه‌های متعدد و متنوع دارای دیرینگی شگفت‌انگیزی است. هر یک از هنرمندان بزرگ در این عرصه مبدع روش و شیوه‌های مخصوص به خود بوده، راز و رمزهای هنر خود را متناسب با فراگیران و شاگردان خود طراحی و اجرا کرده‌اند. طی قرن‌ها این شیوه‌ها به سنت‌های آموزشی متنوعی تبدیل شده است. بنابراین باتوجه به ضرورت رشد و اعتلای گنجینه هنرهای اسلامی - ایرانی لازم است متناسب با گستردگی و تنوع این هنرها محیط لازم با بهره‌گیری از امکانات و ابزارهای نوین و تکیه بر بنیان‌های سنتی آموزش متناسب با این حوزه فراهم شود.

اینک پس از بررسی‌های متعدد و نیز با کسب نظر از هنرمندان فرهیخته و دلسوز ایرانی ضرورت تأسیس یک دانشگاه کارآمد و قدرتمند در حیطه هنرهای اسلامی - ایرانی محرز شده که با اهداف و وظایف ذیل تأسیس و طبق مفاد این اساسنامه، قوانین، مصوبات و مقررات مربوط اداره خواهد شد".

دانشگاه «هنرهای اسلامی - ایرانی استاد فرشچیان» که در این اساسنامه دانشگاه نامیده می‌شود، به‌عنوان یک «دانشگاه خاص» پیشرو در آموزش، پژوهش، تولید و ترویج دانش هنری با مرجعیت علمی و هویت اسلامی و ایرانی با اهداف مشخص و برای مدت نامحدود با حمایت معنوی و مادی «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» تأسیس می‌شود.

این دانشگاه مطابق ضوابط و قوانین آموزش عالی و مبتنی بر آموزه‌های اصیل و دستاوردهای دیرینه هنری به‌منظور رشد، حفظ و احیای هنرهای اسلامی - ایرانی مطابق مندرجات این اساسنامه ایجاد می‌شود. قلمرو موضوع فعالیت این دانشگاه مباحث و مسائل مربوط به جلوه‌های گوناگون هنرهای اسلامی - ایرانی در معنای وسیع کلمه است.

ارتقای علمی و مهارتی و خلق آثار برتر و مبتنی بر ارزش‌های جاودانه هنرهای اسلامی - ایرانی با تکیه بر شیوه‌های استاد - شاگردی، رعایت سنت‌های اثرگذار و اصیل و مبادی و مبانی و آداب معنوی، شناسایی و احیای هنرهای دینی و ملی، تلاش برای احیا و زنده نگاه داشتن و ثبت و ضبط هنرهای بومی ازطریق انتقال و آموزش آن به نسل‌های بعد و تلاش درجهت اعتلای فرهنگ اسلامی - ایرانی ازطریق تقویت و تعمیق و گسترش معنویت و فضایل اخلاقی در عرصه هنر از اهداف تاسیس این دانشگاه عنوان شده است.

تربیت دانشجویان و پژوهشگران مؤمن و متعهد به مبانی دینی و ملی در رشته‌های هنری، مشارکت در توسعه و تقویت بنیان‌های نهضت تولید علم و جنبش نرم‌افزاری و افزایش سهم تولیدات هنری با تأکید بر مبانی اسلامی و نهادینه کردن شیوه‌های اصیل آموزش هنر، تهیه و تدوین برنامه جامع آموزش هنرهای اسلامی - ایرانی در مقاطع مختلف دانشگاهی، تحقیق، شناسایی، جمع‌آوری و تدوین آثار مکتوب و غیرمکتوب هنری و فرهنگی مؤثر در امر آموزش هنری، انتخاب و به‌کارگیری استادان برتر هنر به‌ویژه استادان و چهره‌های گمنام و احیای شیوه‌های متنوع آموزش هنر، راه‌اندازی نگارخانه دائمی هنرهای اسلامی - ایرانی، تأسیس پژوهشگاه، پژوهشکده و مراکز پژوهشی ویژه، مطابق اهداف دانشگاه ثبت و تدوین مبانی هنر اسلامی - ایرانی به‌منظور انتقال آنها به نسل‌های آینده و سایر ملل، انتشار کتاب و مقالات برتر و نیز تدوین دائر‌المعارف، برپایی دوره‌های آموزشی آزاد هنری برای فراگیران داخل و خارج کشور، ارتباط با صاحب‌نظران، محققان و پژوهشگران هنرهای اسلامی - ایرانی و ایجاد شبکه‌های ارتباطی مناسب در فضای مجازی و جذب و پذیرش داوطلبان با آزمون اختصاصی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط از وظایف دانشگاه فوق است.

محل فعالیت دانشگاه در شهر تهران است و نشانی دانشگاه توسط مؤسس تعیین می‌شود و دانشگاه واحدی آموزشی و پژوهشی و غیردولتی غیرانتفاعی است و درآمدهای آن صرف هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های عمرانی و تجهیزاتی و توسعه فعالیت‌های آن خواهد شد. دانشگاه از تاریخ صدور مجوز تأسیس توسط شورای گسترش آموزش عالی رسمیت می‌یابد و فعالیت آموزشی و پژوهشی آن از نظر دوره و رشته‌های تحصیلی با مجوز شورای گسترش آموزش عالی امکان‌پذیر خواهد بود. دانشگاه تابع کلیه قوانین، مقررات، ضوابط و آیین‌نامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر قوانین و مقررات جاری کشور خواهد بود و مدارک فارغ‌التحصیلی طبق ضوابط مصوب توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر می‌شود. فضا، امکانات و تجهیزات آموزشی و پژوهشی دانشگاه باید مطابق با ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد.

انتهای پیام