دوشنبه 5 آذر 1403

اسامی ادارات بد مصرف گاز تا هفته آینده اعلام می شود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
اسامی ادارات بد مصرف گاز تا هفته آینده اعلام می شود

مدیر امور گاز رسانی شرکت ملی گاز گفت: بیشتر مراکز وزارت خانه ها بدلیل بد مصرفی، اسامی آنها حداکثر تا هفته آینده اعلام خواهد شد.

موضوع امروز میز اقتصاد به بررسی مدیریت مصرف گاز با حضور رحمانی مدیر امور گاز رسانی شرکت ملی گاز، شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، جولایی مدیر راهبری شرکت ملی گاز و کارشناسان حوزه بحث وبررسی شد.

آماری از مصرف بفرمایید؟

رحمانی: مصرف گاز با افزایش مصرف در بخش خانگی بالغ بر 600 میلیون متر مکعب در روز رسیده است. ما این پیش بینی را داشتیم. بخش خانگی از اول آذر به این مقدار رسیده است.

درباره مصرف گاز توضیح می‌فرمایید؟

شریعتی: ما با چالشی مواجه هستیم که اگر مدیریت مصرف را جدی نگیریم و به صادرات بپردازیم، این مشکل حل نخواهد شد. ما ممکن است با چالش افت فشار در این مخزن مواجه شویم. ما باید به سمت مدیریت مصرف برویم. توصیه ما این است که حتما مدیریت یک پارچه باید شکل بگیرد که اکنون وجود ندارد. ما مصارفی داریم که اگر یک پارچه مدیریت نشود با چالش های بزرگی روبرو خواهیم شد.

آخرین وضعیت مصرف در بخش های مختلف چگونه است؟

جولایی: ما مطابق شرایط بیست و چهار ساعت قبل ما طی ده روز گذشته یک روند ثابت را سپری می کنیم که حدود ششصد و هفت میلیون متر مکعب است. در بیست و چهار ساعت گذشته ما در نقاط شمالی کشور مصرف بالایی داشتیم و توانستیم فشار را کنترل کنیم اما در برخی نقاط کشور مثل مازندران ما نوساناتی در فشار داشتیم.

ما باید شبکه گاز را کنترل کنیم تا دچار مشکل و معضلات نشویم. ما در تلاش هستیم که مدیریت مصرف انجام شود. فعلاً ما افت فشار مخصوصی را نداشتیم و خوشبختانه قطعی نداشتیم.

خاستگاه قانونی تغییر تعرفه ها چه هست؟

شریعتی: در قانون 1400 و 1401 یک قانون مشترک درباره گاز در نظر گرفته شد. مصرف کنندگان ما که طبق الگو مصرف میکنند نباید تغییر تعرفه ای داشته باشند و کسانی که زیر الگو هستند تعرفه شان رایگان شود.

ما در بخش برق تقریبا هفتاد و پنج درصد مصرف کنندگان ما زیر الگو هستند. ما نباید هزینه تعرفه های بد مصرفان را از جیب مردم بپردازیم.

در قانون مانع زدایی برق که یک ماه پیش اعلام شد این قانون دائمی شده است. در حوزه گاز تعرفه ها یک ماه است که ابلاغ شده است. کسانی که بیشتر مصرف می‌کنند متأسفانه یارانه بیشتری دریافت می‌کنند. حتما طی ماه های آینده افرادی که مصارف نجومی داشتند شاکی خواهند شد.

تعرفه ها چگونه تغییر کرده است؟

رحمانی: ما باید بحث الگوی مصرف و تعرفه را مجدد مورد بررسی قرار می‌دادیم. در سطح کشور پنج اقلیم بر اساس بسیار سرد تا بسیار گرم تعریف شده است. بیست پلکان برای مشترکان تهران وجود دارد. در تهران تا سیصد و بیست و پنج متر مکعب هیچ تغییری در تعرفه وجود ندارد. شصت و چهار درصد مشترک هیچ تغییری ندارند. عمده مردم بخش کمی مصرف می‌کنند. برای پلکان چهار تا شش،6 درصد افزایش تعرفه داریم.

در حوزه تجاری به صورت ثابت است و عدد 149 تومان صادر شده است و تغییری ندارد. بسیاری از مشترکان از مشوق ها استفاده میکنند. مشترکان اگر هفتاد درصد پلکان سوم را مصرف کنند قبض آنها رایگان خواهد شد. محدودیت هایی برای دستگاه های دولتی هم تعیین شده است. ما پایش روزانه داریم و تا کنون سی و نه هزار اداره را پایش کردیم و برای تعدادی از ادارات قطع گاز هم اتفاق افتاد. یکی از انبار های شرکت نفت را دیروز به اجبار قطع کردیم. بیشتر مراکز وزارت خانه ها ممانعت داشتند و بد مصرف می‌کنند و اسامی آنها حداکثر تا هفته آینده اعلام خواهد شد.

شریعتی: ما از این قانون استقبال می کنیم. در فصل سرد سال تغییر فرهنگ مصرف کمی سخت است، اما اکنون هم تاثیر خود را خواهد گذاشت. در بخش خانگی خوشبختانه مردم همراهی می‌کنند. ما باید بخاری های با بازدهی بالا را مورد استفاده مردم قرار دهیم با قیمت مناسب. اگر ما تولید انرژی مان را معادل بگیریم تقریبا حدود بیست و سه درصد ما تلفات داریم در حوزه نیروگاهی. قانون تصویب و ابلاغ شده است.

چه اقداماتی برای مصرف لازم است؟

هاشم زاده کارشناس انرژی: ما خوب است که سهم مصرف گاز را در بخش های مختلف کشور بررسی کنیم. ما باید در نیروگاه ها مصرف را پایش کنیم. عمده مصرف ما همین بخش خانگی است. مشترکان پر مصرف در این بخش عمده مصرف را دارند. یکی از موضوعات که ما در حال پیگیری آن هستیم، بحث تعرفه های پلکانی پر مصرف هاست. سال گذشته مجلس و دولت فاز اول سرمایه گذاری پلکانی را اجرایی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی