یک‌شنبه 21 بهمن 1403

استاندار مرکزی: ارتقای منطقه حفاظت شده هفتاد قله با جدیت باید دنبال می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاندار مرکزی: ارتقای منطقه حفاظت شده هفتاد قله با جدیت باید دنبال می‌شود

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: ارتقای منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک به عنوان یکی از زیستگاه‌های غنی جانوری و گیاهی کشور با جدیت دنبال می‌شود.

سید «علی آقازاده» روز شنبه در حاشیه برنامه تقدیر از محیط‌بانان استان مرکزی در منطقه هفتاد قله اراک، افزود: استان مرکزی با توجه به موقعیت جغرافیایی در حاشیه چین‌خوردگی زاگرس به عنوان سومین خاستگاه تنوع زیستی کشور مطرح است و باید از این گنجینه غنی به خوبی حراست شده و ملزومات حفاظتی و محیط بانی آن مطابق استاندارد بهبود یابد.

وی یادآور شد: محیط‌بانان سربازان خط مقدم جبهه زندگی و استمرار حیات هستند و از جایگاه بالایی برخوردارند وتلاش‌های آنان در حراست از عرصه‌های طبیعی استان ارزشمند است.

استاندار مرکزی ادامه داد: در دهه‌های اخیر باور عمومی مردم به حفظ محیط زیست و جلوگیری از ورود آسیب به طبیعت روبه افزایش است و مردم ارزش محیط زیست و خسارت و ضربه نزدن به آن را بهتر درک می‌کنند که این سرمایه فرهنگی مهمی است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این دیدار گفت: اقدامات مناسبی در راستای بهسازی، نوسازی و تجهیز محیط‌بانی عرصه‌های طبیعی این استان پارسال اجرا شده است و امید می‌رود که امسال نیز این راهبردها با جدیت بیشتری دنبال شود.

«رضا میرزایی» افزود: سه پاسگاه محیط‌بانی پارسال در استان مرکزی ایجاد شد، هشت آبشخور جدید و 2 مخزن 50 لیتری آب در مناطق تحت مدیریت نیز ساخته شده است. وی صیانت از گونه‌های جانوری برای پایداری نظم طبیعت و لزوم بررسی علمی مقابله با بیماری‌ها در حیات وحش و تیمار وحوش آسیب دیده را امری ضروری دانست و گفت: عملیات اجرایی ساخت مرکز تیمار حیات وحش با زیربنای 220متر مربع در محیط‌بانی ابراهیم آباد منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک پایان یافته و این مرکز فضایی برای نگهداری وحوش علف‌خوار، گوشت‌خوار، پرندگان شکاری و آبزیان دارد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: با توجه به غنای گونه‌های گیاهی و جانوری منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک موضوع ارتقای این منطقه به پارک ملی در شورای عالی محیط زیست کشور در دست پیگیری است. میرزایی بیان کرد: محیط زیست استان مرکزی با کمبود نیروهای اجرایی در حوزه محیط بانی همراه است اما همه محیط‌بانان با تعهدرسالت حراست از ذخایر ژنیتیکی گیاهی و جانوری را به نحو احسن انجام می‌دهند.

استان مرکزی واقع در قلب ایران از مناطق برخوردار زیستی و گنجینه کم نظیری از گونه های گیاهی و جانوری کشور است.

این استان با مساحت 29 هزار متر مربع در محل زاویه برخورد دو رشته کوه البرز و زاگرس واقع شده که 25 درصد وسعت آن را دشت و بقیه نواحی کوهستانی و کوهپایه‌ای است.

استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است و تاکنون 335 گونه جانوری شامل 53گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 19 گونه آبزی و یک‌هزار و 336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.

درحال حاضر 12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب یازده منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاه‌ها و پناهگاه های حیات وحش کشور محسوب می‌شوند.

*س_برچسب‌ها_س*