چهارشنبه 16 آبان 1403

استان قم، پایتخت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور می‌شود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
استان قم، پایتخت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور می‌شود

دبیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از انتخاب استان قم به عنوان پایتخت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشورخبر داد.

حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا اررزانی دبیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در خصوص انتخاب پایتخت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در سال 98 کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور رویدادی ملی را رقم زدند که ایجاد یک زیست بوم جدید در فضای مجازی است با نام «پایتخت فهما» (فرهنگی هنری مساجد ایران).

وی افزود: برای این پایتخت (قم) 8 عرصه، 18 موضوع و 72 شاخص انتخاب شده است. همانطور که مستحضر هستید مساجد ما باتوجه به اینکه هم در روستا‌ها و هم شهر‌ها دایر هستند، طبیعتا کارکرد‌های متعدد و متفاوت دارند. مثلا یک مسجد در حوزه کتاب، یک مسجد در حوزه سرود و یک مسجد هم در حوزه فیلم یا هنر‌های تجسمی فعال است، از این رو تمام این فعالیت‌ها را در سامانه بچه‌های مسجد بارگذاری کردند و نکته جالب این است که از 25 هزار و پانصد کانون، حدود 98 درصد آن‌ها یعنی بالای 24 هزار کانون در این سامانه حضور فعال داشتند.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی با بیان اینکه امتیاز‌های ما از صد شروع می‌شود و سقف آن 20 هزار است، اظهار کرد: بعضی از این کانون‌ها امتیاز پایین 1000، بعضی بالاتر بین 4 یا 5 هزار و برترین‌ها هم بین 17 تا 20 هزار کسب کرده اند که تقدیر شده اند. در مجموع حدود 1800 کانون تقدیر و 18 تا از آن‌ها برتر شده اند و توسط وزیر ارشاد مورد قدردانی قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: در بخش دیگر، بابت اینکه همگرایی استانی اتفاق بیفتد، کار‌ها شدت بیشتری بگیرد و آن‌ها هم بتوانند این نرم افزار را به صورت گسترده داشته باشند، در هریک از استان‌ها امتیاز‌ها را به صورت شهرستان به شهرستان جمع بندی کردیم و در نهایت یکی از استان‌ها یعنی استان قم به عنوان استان برتر در تمام کشور انتخاب شد که این استان را فردا به صورت رسمی اعلام می‌کنیم. 8 استان دیگر هم انتخاب می‌شوند که در حوزه‌های مختلف مناسبت‌های مذهبی، بحث هنری و مبحث قرآنی و.. صاحب امتیار شده اند. در مجموع بعضی از استان‌ها هم امتیاز بالایی داشتند، اما حوزه تخصصی نداشتند که آن‌ها هم تقدیر خواهند شد.

دبیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در پاسخ به اینکه چه امتیازات خاصی متوجه استان پایتخت خواهد شد، گفت: اولا وزیر فرهنگ و ارشاد و مسئولان ستاد کانون‌های فرهنگی هنری استان در مراسم معرفی حضور پیدا می‌کنند. همچنین رقم خاصی از طرف ستاد به طور خاص به آن استان اختصاص پیدا می کند. در طول سال هم برنامه ها، جشنواره‌ها و همایش‌های متعدد چه به صورت مجازی و چه حقیقی در این استان برگزار می‌شود. استاندار، امام جمعه، مدیر ارشاد و اوقاف استان هم به نوعی موظف هستند که تلاش کنند تا اتفاق‌های مهم فرهنگی هنری در دل مساجد آن استان اتفاق بیفتد.

وی درباره زمان انتخاب پایتخت کانون‌ها نیز اعلام کرد: از فردا که استان قم به عنوان پایتخت اعلام می‌شود تا پایان سال 1400 باقی خواهد ماند البته این انتخاب هرساله است، اما امسال به دلیل اینکه کرونا باعث شد ما پایتخت را دیر اعلام کنیم، در نتیجه قرار شد استان قم به مدت یک سال و نیم پایتخت باشد. از سال بعد از نیمه دوم سال برای انتخاب استان پایتخت اقدام خواهیم کرد.

حجت الاسلام و السلمین ارزانی در پایان گفت: من معتقد هستم که این اقدام‌ها 60 تا 80 درصد در ساماندهی فعالیت‌های فرهنگی هنری مساجد موثر است. البته ارکان دیگر هم در این مورد تاثیر دارند، اما درصورتی که این ایجاد شور و نشاط و خصوصا جذب کودکان و نوجوان به مسجد از طریق رقابت سالم و مومنانه‌ای که ایجاد کرده ایم اتفاق بیفتند موجب خرسندی و رضایت مندی ما هستند.

انتهای پیام /