استانهای زاگرسنشین؛ بهشت گردشگری / توسعه زیرساختهای گردشگری رشد اقتصادی به دنبال دارد
استان کردستان با داشتن مناطق بکر و آب و هوای پاک و به دور از هر گونه آلودگی بهشت گردشگری ایران است که توسعه زیرساخت های آن نقش موثر در پیشرفت اقتصادی منطقه دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، فصل زمستان کم کم به روزهای پایانی خود می رسد، آرام آرام صدا بهار به گوش می رسد، کردستان سرزمین مادها، سرزمین مادرانی سخت کوش و پدرانی فداکار، سرزمین آوا ها و نواها خود را برای نوازش صدای جویبارها آماده می کند.
کردستان سرزمین با قدمت چندین هزار ساله با آثار باستانی آن دارای ظرفیت ها و پتانسیل های زیادی در زمینه گردشگری است که بعلت ضعف زیر ساخت ها در چند سال اخیر حتی برخی از شهروندان آن نام آنها را هم نشیده اند.
بر طبق اسناد و کتب تاریخی، استان کردستان قسمتی از سرزمینی است که در گذشته در شرق سرزمین مادها با نام پارسوا یا پرسوا قرار داشته است.
به همین علت آثار تاریخی در دل خود جای داده که میراث گرانبهایی است که توجه به آن و برنامه ریزی مدون می تواند موجب رونق اقتصای این استان کم برخوردار شود.
گردشگری نقش مهمی در پیشرفت اقتصاد استان دارد
علیرضا پیران یکی از طبیعت گردان کردستانی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: استان کردستان از لحاظ زیر ساخت گردشگری با نقطه مطلوب خیلی فاصله دارد و رونق صنعت گردشگری در این استان نیازمند توجه بیشتر مسوولان است.
وی افزود: شهرستان بیجار یکی از شهرهای قدیمی کردستان است که دارای 7500 سال قدمت می باشد، دارای نقاط گردشگری بکری است که متاسفانه به علت نداشتن زیر ساخت و مکان های مناسب برای پذیرایی از گردشگران همچنان اسیر خاک و خاشاک شده اند.
پیران عنوان کرد: دولت وظیفه دارد زمینههای حضور گردشگر را فراهم کند چراکه این امر علاوه بر صرفه اقتصادی موجب ترغیب سرمایهگذاران نیز میشود.
مناطق گردشگری کردستان به خوبی معرفی نشده است
رشید قربانی یکی از شهروندان کردستانی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: شاید نام زیویه، دریاچه مریوان و بازارچه آن در طی چند سال اخیر برای مردم اقصی نقاط کشور آشنا باشد، اما در همین استان با قدمت چندین هزار ساله آثار باستانی داریم که به خوبی معرفی نشده است.
وی با بیان اینکه مهمترین دلیل رونق نگرفتن گردشگری در استان کردستان ضعف زیر ساخت ها است، افزود: مناسب های خاصی در کردستان است مانند جشن پیر شالیار در اورامان و جشن انار در سروآباد که باید به خوبی معرفی شود تا گردشگران بیشتری جذب استان شوند.
پل تاریخی صلوات آباد، منطقه حفاظت شده بیجار، قلعه گبرها در قمچقای از مهمترین نقاط گردشگری شهرستان بیجار است که امیدواریم روزی شاهد بازگشایی قفل های زده شده بر این پروژه های گردشگری باشیم.
وی تصریح کرد: ورود سرمایه گذاران یکی از مهمترین عوامل توسعه صنعت گردشگری در استان کردستان است.
این شهروند کردستانی ادامه داد: توسعه گردشگری موجب بهبود زیر ساخت ها می شود و توجه به آن موجب اشتغالزایی و رشد اقتصادی استان می شود.
930 اثر میراث فرهنگی کردستان ثبت ملی شده است
یعقوب گویلیان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان 2 هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی در استان شناسایی شده که از این تعداد 930 اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
وی افزود: از آثار ثبت شده استان در فهرست آثار ملی 793 اثر غیرمنقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، 29 اثر منقول، 25 اثر میراث طبیعی و 93 اثر میراث معنوی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: موزه "باستان شناسی" در عمارت ملا لطف الله شیخ الاسلام، موزه "خانه کُرد" در عمارت آصف و "کاخ موزه عمارت خسروآباد" سه موزه دولتی واقع در سنندج و موزه محلی روستای "نگل" در مسیر سنندج به مریوان و "یانه کوردهواری" در شهر مریوان 2 موزه مربوط به بخش خصوصی استان هستند.
بنابراین گزارش، کردستان بهشت گمشده ای است که در توصیف ظرفیت های گردشگری طبیعی، دینی، تاریخی اشاره نمود.
در آستانه فصل بهار و تعطیلات نوروزی جمع زیادی از هموطنان کردستان را بعنوان مفصد گردشگری خود انتخاب می کنند باید از همین حالا اقداماتی از قبیل ارائه خدمات مناسب و بستر سازی برای خدمات بیشتر فراهم کرد تا در بازگشت افراد بیشتری را جهت سفر به استان خوش آب و هوا ترغیب کنند.
انتهای پیام /