یک‌شنبه 7 بهمن 1403

استخراج غیرمجاز 300 مگاوات برق ماینری در شهرک‌های صنعتی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
استخراج غیرمجاز 300 مگاوات برق ماینری در شهرک‌های صنعتی

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی پیش بینی کرد که در شهرک‌های صنعتی 300 مگاوات برق برای ماینرهای غیر مجاز مصرف می شود.

به گزارش ایسنا، علی رسولیان امروز در نشستی به مناسبت روز ملی صنعت و معدن در پاسخ به سوال ایسنا در ارباط با وجود ماینرها در شهرک‌ها و وضعیت قطعی برق شهرک‌های صنعتی گفت: قطعی برق بنگاههای صنعتی به شرکت شهرکهای صنعتی بر نمی‌گردد که متولی تامین زیرساخت است بلکه مشکل، کمبود برق کشور است که وزارت نیرو باید در این رابطه توضیح دهد.

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود در شهرک‌های صنعتی 300 مگاوات برق برای ماینرهای غیر مجاز مصرف شود گفت: بر اساس آمارها ماینرهای مجوزدار در شهرک‌ها نیز 500 مگاوات برق مصرف می‌کنند که مطابق دستور رییس‌جمهوری به دلیل کمبود برق در کشور، واحدهای مجاز استخراج رمزارز تا پایان شهریورماه حق تولید ندارند. البته آمار دقیق مجوزدارها نیز باید از وزارت صمت پیگیری شود.

او همچنین تاکید کرد که ماینرهای غیر مجاز در شهرک‌های صنعتی با حساسیت در حال شناسایی هستند و برخی هم شناسایی و به مراجع ذیصلاح ابلاغ شدند.

این مقام مسئول در ادامه از پرداخت مشوق برای تولید برق مولدهای کوچک مقیاس و همچنین پنل‌های خورشیدی خبر داد و گفت: تا کنون 470 مگاوات برق از طریق مولدهای کوچک مقیاس در نواحی و شهرک‌های صنعتی ایجاد شده است. شرکت شهرک‌های صنعتی به سرمایه گذاران واحدهای کوچک تولید برق، به ازای هر مگاوات برق CHP (نیروگاه‌های کوچک مقیاس)، 100 متر مربع زمین رایگان ارائه می‌دهد.

وی همچنین از ارائه مشوق‌هایی از جمله زمین رایگان برای در اختیار قرار گرفتن واحدهای تولیدی برای استقرار پنل‌های خورشیدی به منظور تولید برق خبر داد و تصریح کرد: باید تدابیری اندیشیده شود تا برق واحدهای تولیدی و صنعتی قطع نشود و تا حد امکان زمان‌بندی ساعت‌های قطعی به گونه‌ای باشد که منجر به خسارت نشود.

صادرات 378 میلیون یورویی بنگاه‌های مستقر در شهرک‌ها در 1400

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از صادرات 378 میلیون یورویی واحدهای مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور از ابتدای امسال تا پایان خردادماه خبر داد و گفت: عمده کالاهای صادراتی در این مدت از دو دسته فلزی و مواد غذایی بود. سال گذشته نیز در مجموع 2 میلیارد و 700 میلیون دلار کالا توسط بنگاه‌های حاضر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی صادر شد.

به گفته وی 26 درصد واحدهای مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی از دسته فلزی، 22 درصد شیمیایی، 17 درصد غذایی و آشامیدنی، 11.8 درصد کانی غیرفلزی، 7.2 درصد سلولزی، 5.4 درصد نساجی و 3.4 درصد برق و الکترونیک هستند.

400 هکتار اراضی از دست سوداگران پس گرفته می‌شود

وی با بیان اینکه امسال برای بازپس گیری اراضی شهرک‌ها از دست سوداگران برنامه ریزی شده است، اظهار کرد: منظور کسانی است که به هر دلیل در سال های گذشته زمین تحویل گرفتند، اما ساخت و ساز و فعالیت تولیدی نکردند. تا پایان سال گذشته 889 هکتار از اراضی از سوداگران و کسانی که به هر دلیل در اراضی یاد شده ساخت و ساز نکردند بازپس گرفته شد و برنامه امسال 400 هکتار است. برخی افراد نیز در اراضی تحویل گرفته شده ساخت و ساز کردند، اما از ساختمان‌ها به عنوان انبار استفاده می‌کنند و در عمل تولید نمی‌کنند که برای آنان نیز برنامه داریم.

برنامه‌ریزی برای احیای 1600 واحد راکد

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در ادامه از احیا و فعال‌سازی 1557 واحد راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی در سال 1399 خبر داد و گفت: از محل احیای این واحدها 2700 شغل ایجاد شد. 56.9 درصد این واحدهای راکد با مشکلات کمبود نقدینگی، 3.7 درصد با مشکل اختلاف بین شرکا، 2.6 درصد مشکل تامین مواد اولیه، 16.2 درصد با مشکل فقدان بازار و 1.5 درصد با مشکل تامین ماشین‌آلات مواجه بودند که از طریق عارضه‌یابی در کلینیک‌های کسب و کار مشخص شد.

به گفته وی فعال‌سازی واحدهای راکد در سال 1399 نسبت به سال قبل از آن 9 درصد رشد داشت و امسال احیای 1600 واحد راکد دیگر در برنامه است. از ابتدای امسال تا پایان ششمین روز از تیرماه، 238 واحد غیرفعال مجددا در مدار تولید قرار گرفت که ایجاد 3400 شغل جدید را به دنبال داشت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در زمینه تامین زیرساخت‌ها برای شهرک‌ها و نواحی صنعتی، خاطرنشان‌کرد: از ابتدای سال گذشته تاکنون 11 شهرک و ناحیه صنعتی جدید در کشور ایجاد و بیش از 586 هکتار به مساحت شهرک‌ها اضافه شد. برای این مناطق 520 لیتر در ثانیه آب جدید و 422 مگاوات تامین برق شد. همچنین 22 شهرک جدید از طریق فیبر نوری به اینترنت متصل، 172 هکتار فضای سبز جدید در آنها ایجاد و 9 ایستگاه جدید آتش نشانی به بهره‌برداری رسید.

برنامه ریزی برای ایجاد 100 هزار شغل در سال جاری

وی همچنین از برنامه این سازمان برای ایجاد 100 هزار فرصت شغلی از محل بهره‌برداری از 3300 واحد صنعتی خبر داد.

به گفته وی پارسال تقاضا برای سرمایه‌گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی رشد داشته؛ به‌طوری که 11 هزار و 625 قرارداد جدید واگذاری زمین تنظیم شد که از نظر تعداد 93 درصد و از نظر میزان زمین واگذار شده 102 درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین میزان سرمایه‌گذاری واحدهای صنعتی در سال 1399 نسبت به سال قبل از آن رشد 29 درصدی داشته است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در پایان خاطرنشان کرد: مطابق آخرین آمارها اکنون 1011 شهرک، ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در کشور وجود دارد که 828 شهرک و ناحیه صنعتی در حال واگذاری بوده و بنگاه‌های اقتصادی در آنها فعال هستند. تاکنون 9941 مگاوات برق و 16 هزار و 305 لیتر بر ثانیه آب برای این شهرک‌ها و نواحی صنعتی تامین شده و 191 شهرک و ناحیه به تصفیه خانه آب مجهز شده است.

انتهای پیام