سه‌شنبه 15 آبان 1403

استفاده از ارقام کم آب‌بر درکشت پاییزه قم مورد نظر است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استفاده از ارقام کم آب‌بر درکشت پاییزه قم مورد نظر است

قم - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: استفاده از ارقام گیاهی کم‌آب بر در کشت پاییزه استان در اولویت برنامه‌های این سازمان برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است.

محمدعلی سلامی روز پنجشنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: اجرای دقیق طرح اصلاح الگوی کشت از مهمترین راهبردهای سازمان جهاد کشاورزی قم در سال جهش تولید است که در همین راستا به دنبال ترویج ارقام کم‌آب بر در میان کشاورزان استان برای کشت پاییزه هستیم.

وی افزود: محدودیت‌های منابع آبی در قم همواره یکی از دغدغه‌های مهم کشاورزان استان است که طی سال‌های اخیر با تحقیقات صورت گرفته و معرفی ارقام کم‌آب‌بر که به دوره آبیاری کمتری نیاز دارند تا حدی می‌توان این مساله را حل کرد.

وی ادامه داد: البته سازمان جهاد کشاورزی قم برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی استان، طرح‌های جامع دیگری همچون استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری را نیز در دستور کار دارد تا مصرف آب در این بخش مهم اقتصادی، بهینه شود.

سلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در کشت پاییزه استان محصولات مهم و راهبردی همچون گندم، جو و کلزا در سطح مزارع قم کشت می‌شود که همه این محصولات از کیفیت مناسب برخوردار است.

وی ادامه داد: در این نوبت کشت 22هزار و 500 هکتار از مزارع قم زیر کشت جو، چهار هزار و 500 هکتار زیر کشت گندم و 2هزار و500 هکتار نیز زیر کلزا می‌رود.

وی افزود: در همین رابطه پیش‌بینی می‌کنیم 100 هزار تن جو، 22هزار و 500 تن گندم و پنج‌هزار تن کلزا از زمین‌های کشاورزی استان برداشت شود.

اراضی زراعی زیرکشت قم بیش از 43 هزار هکتار است و با اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت، محصولات این بخش ازنظر کمی و کیفی روند رو به رشدی دارد.

هم‌اکنون از مجموع بیش از 14 هزار بهره‌بردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و 100 تن بانوان هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 805 هزار تن در زمینه محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی 45 درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

*س_برچسب‌ها_س*