یک‌شنبه 30 دی 1403

استمرار روند واردات گوشت گرم عاملی موثر در تنظیم بازار

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
استمرار روند واردات گوشت گرم عاملی موثر در تنظیم بازار

مسئولان صنعت دام بر این باورند که همزمان با سیاست‌های حمایتی واردات به منظور تنظیم بازار گوشت باید از تولید داخل هم حمایت شود.

براساس گزارش مرکز آمار، وزن گوشت قرمز توزیعی در کشتارگاه های رسمی کشور در مرداد به 41073 تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 26 درصد کاهش یافته است. همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می دهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی در مرداد نسبت به تیر حدود 8 درصد کاهش یافته است.

آن طور که مرکز آمار اعلام کرده در گروه اقلام پروتئینی شهریور ماه گوشت گوساله 7.7 درصد و گوشت گوسفندی 5 درصد نسبت به ماه های قبل افزایش داشته است.

براین اساس معاونت بازرگانی وزارت جهاد طی هفته های اخیر با افزایش حجم واردات گوشت قرمز، گوساله پروار و تولید قراردادی در راستای حمایت از تولید داخل قصد متعادل سازی و کاهش قیمت گوشت در بازار را دارد.

بنابر آمار سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور مورد استفاده قرار می گیرد که حدود 900 هزار تن آن در داخل تولید می شود، اما سال گذشته افزایش چندبرابری قیمت منجر به حذف گوساله‌های پروار و دام های مولد شد که وزارت جهاد در کنار سیاست تنظیم بازار و کاهش فشار بر مصرف کننده، سیاست افزایش تولید داخل هم دنبال می کند.

بررسی های میدانی از سطح بازار نشان می دهد که قیمت گوشت گرم داخلی طی روزهای اخیر تا حدودی کاهش داشته است که فعالان بازار کنترل قاچاق، استمرار واردات و افزایش نظارت بر سطح فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار را راهکار رسیدن به آرامش بازار اعلام می کنند.

فرآیند واردات گوشت قرمز در ماه های آتی ادامه دارد

آقای علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد گفت: هم اکنون روزانه 200 تا 250 تن گوشت گرم وارد و به بازار عرضه می شود که این روند تا رسیدن بازار به تعادل ادامه دارد.

به گفته او، طی 2 ماه اخیر به طور متوسط روزانه 180 تا 210 تن گوشت گرم و گوساله وارد شد که این امر توانست جلوی افزایش قیمت ها در بازار را بگیرد.

پیمان پاک ادامه داد: طبق روال همه ساله، سالانه 100 هزار تن گوشت منجمد به منظور مصارف صنف و صنعت توسط بخش خصوصی وارد می شود که این موضوع ارتباطی به تنظیم بازار ندارد.

قائم مقام وزیر جهاد با بیان اینکه فرآیند واردات گوشت طی 3 تا 4 ماه آینده ادامه دارد، افزود: اکنون قیمت گوشت در بازار بالاست که به منظور رسیدن بازار به تعادل، فرآیند واردات باید ادامه یابد.

او با بیان اینکه مشکلی در تامین ارز واردات گوشت نداریم، گفت: بنابر توافق صورت گرفته با بانک مرکزی، ارز مورد نیاز برای واردات گوشت تا شب عید تامین شده است. هرچند میزان ارزبری واردات گوشت زیاد نیست و طی ماه های اخیر تنها 40 تا 50 میلیون دلار صرف واردات گوشت شده است.

براساس برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار گوشت گوسفندی، طی ماه های اخیر توزیع این محصول با نرخ مصوب انجام شد و همواره مسئولان برآورد کرده اند که با این حجم از واردات تا اواسط آبان بازار گوشت به ثبات برسد.

واردات گوشت جلوی جهش بی رویه قیمت را گرفت

آقای منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه بازار به آرامش و ثبات نسبی رسیده است، گفت: با توجه به حجم عرضه گوشت و میزان گوشت موجود در بازار، جلوی جهش و التهاب بی رویه قیمت گرفته شده است.

به گفته او، طی روزهای اخیر شاهد کنترل بازار گوشت از طریق منابع تولید داخل و واردات هستیم که با استمرار این روند طی ماه های آتی شاهد کاهش قیمت گوشت و رسیدن بازار به تعادل خواهیم بود.

پوریان قیمت هر کیلو شقه گوسفندی وارداتی در میادین را 282 هزار تومان و شقه بسته بندی را 316 هزار تومان اعلام کرد.

رئیس شورای تامین کنندگان نرخ کنونی هر کیلو دام سبک را 170 تا 190 هزار تومان اعلام کرد و گفت: نرخ کنونی هرکیلو لاشه داخلی در محدوده 410 تا 415 هزار تومان بوده که نسبت به قبل 25 تا 30 درصد کاهش یافته است.

او افزود: با توجه به تامین بخش اعظم گوشت در داخل، سیاست های حمایتی از تولید داخل و واردات هر 2 کنار یکدیگر باید اتخاذ شود تا دامدار نسبت به ادامه تولید دلسرد نشود.

براساس اعلام مسئولان معاونت بازرگانی وزارت جهاد، با عرضه گوشت های تنظیم بازاری قیمت هر کیلو گوشت حدود 50 هزار تومان کاهش یافته و پیش بینی ها بر آن است که طی ماه های آتی با استمرار روند کاهشی، قیمت گوشت به 310 هزار تومان برسد.

قیمت گوشت گوسفندی به 480 هزار تومان رسید

آقای علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: نرخ کنونی هرکیلو شقه گوسفندی بره نر بدون دنبه 470 تا 480 هزار تومان به مغازه دار و با احتساب حداکثر 10 درصد سود به مصرف کننده عرضه می شود.

به گفته او، با افزایش حجم و تداوم واردات گوشت قرمز گرم پیش بینی می شود که شاهد کاهش قیمت و ایجاد تعادل در بازار خواهیم بود.

ملکی ادامه داد: در حال حاضر دامداران دام های خود را به سبب افزایش وزن نگه داشتند که در هفته های آتی با افزایش حجم عرضه دام پیش بینی می شود که قیمت گوشت در بازار کاهش یابد.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: طبق روال همه ساله تقاضا برای خرید گوشت در نیمه دوم سال افزایش می یابد که استمرار واردات و جلوگیری از بحث قاچاق به تنظیم بازار گوشت کمک می کند.

با توجه به سیاست و برنامه وزارت جهاد مبنی بر تولید قراردادی و افزایش ظرفیت تولید گوشت قرمز انتظار می رود که نتایج این طرح در هفته های آتی مشخص شود تا تولیدکنندگان به سبب بحث واردات گوشت تنظیم بازار از تولید دلسرد نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی