اصفهان میزبان هشتمین اجلاس معدنی کشورهای عضو اکو
اصفهان - مدیر اداره روابط بینالملل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از برگزاری هشتمین اجلاس کارشناسان معدنی کشورهای عضو اکو در اصفهان خبرداد.
اصفهان - مدیر اداره روابط بینالملل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از برگزاری هشتمین اجلاس کارشناسان معدنی کشورهای عضو اکو در اصفهان خبرداد.
به گزارش خبرگزاری مهر از روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، هانیه بخشایی اظهار داشت: اجلاس کارشناسان معدنی کشورهای عضو اکو (سازمان همکاری اقتصادی) از 14 تا 17 نوامبر 2022 مطابق با 23 تا 26 آبان 1401 با حضور کارشناسان هفت کشور پاکستان، آذربایجان، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان و جمهوری اسلامی ایران با حمایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار میشود.
وی هماندیشی متخصصان و مدیران حوزه کشورهای عضو اکو و به اشتراکگذاری ایدهها و دیدگاههای نوین و حل مسائل بخش زمینشناسی و معدنی کنونی را به عنوان مهمترین اهداف برگزاری هشتمین اجلاس کارشناسان معدنی کشورهای عضو اکو عنوان کرد.
مدیر اداره روابط بینالملل سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه تبادل دانش و ایدههای نو در بخش مواد معدنی زمینهساز ایجاد توسعه پایدار در منطقه اکو است، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده در دبیرخانه هشتمین اجلاس کارشناسان معدنی کشورهای عضو اکو حاضران پس از برگزاری این نشست از مجتمع معدنی باما (تولیدکننده شمش سرب و روی) واقع در استان اصفهان نیز بازدید خواهند کرد.
بخشایی با اشاره به موقعیت استراتژیک کشورهای اکو و پتانسیل معدنی آنها اضافه کرد این عوامل موقعیت مناسبی را برای دولتهای این کشورها ایجاد کرده که میتوانند ضمن سرمایهگذاری در بخش معدن از مزایای آن استفاده کند. وی با بیان اینکه سازمان همکاریهای اقتصادی نقش حیاتی و پیشرو در اقتصاد کشورهای خود دارند، گفت: با توجه به چارچوبهای موجود در اکو میتوانیم ضمن توسعه همکاریها با یکدیگر به راهکارهای مناسب جهت افزایش مناسبات بین کشورها دست یابیم.
بخشایی تصریح کرد: این اجلاس به طور تقریبی هر دو سال یکبار در سطح کشورهای عضو برگزار میشود و تاکنون پنج دوره اجلاس کارشناسان معدنی کشورهای عضو اکو و رؤسای سازمانهای زمینشناسی کشورهای عضو اکو به میزبانی ایران برگزار شده است.
گفتنی است، سازمان همکاری اقتصادی اکو یک سازمان اقتصادی منطقهای است که سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان در سال 1341 نخستین بار این سازمان را پایهریزی کردند و سال 1372 کشورهای افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند و هماکنون با ده عضو، حدود 480 میلیون نفر جمعیت و 8,620,697 کیلومتر مربع وسعت کشورها امکانات نفت، گاز و صنعت را در اختیار دارد.