اصلاح طلبان
اصلاح طلبان
چپهای تحریمی در حالی از کنده شدن پوست سیاست در ایران سخن می گویند که اتفاقا باید گفت سیاست ورزی در ایران با انسداد توطئه تحریم انتخابات و احتمال برخورد با آن قوتی دو چندان یافته است.
رئیس جمهوری اسبق ایران مطلوب ترین راه برای رهایی از این وضع را مصالحه ملی و استقرار مردمسالاری توسعهگرا دانست.
اقتصادنیوز: سید محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران مطلوب ترین راه برای رهایی از این وضع را مصالحه ملی و استقرار مردمسالاری توسعهگرا دانست و گفت در یک نظام مردم سالار انتخابات بسیار مهم است، در صورتی که "حد نصاب ضابطه و معیارهایی که انتخابات را انتخابات می کند" رعایت شود. این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی توانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان...
خاتمی گفت: رأی ندادن را در شرایط نامطلوب کنونی وجه دیگری از رأی دادن در وضعیت حتی نسبتاً مطلوب انتخابات می دانم، به این امید که با رأی ندادن در این شرایط اعتماد آسیب دیده مردم از حکومت و جریانهای سیاسی از جمله اصلاح طلبی (که دامنه اش گسترده تر از دائره اصلاح طلبان رسمی است) تا حدی ترمیم شود.
رئیس دولت اصلاحات گفت: در انتخابات امسال، این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی توانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان بر این باورند که اگر راه نجاتی باشد راه اصلاح امور است.
کیهان نوشت: در انتخابات تحریم شده از سوی دشمنان خارجی و اصلاحطلبان تندرو داخل کشور بیش از چهل درصد شرکت میکنند.
آینده قالیباف هم براساس همان نابسامانی تعریف از اندیشه و رویکردش در فضای سیاسی نامشخص است.
نتیجه انتخابات 11 اسفند، تحلیلهای متفاوتی را به همراه داشته است.
با اعلام رسمی نتایج دوازدهمین دوره انتخابات مجلس برخی چهره های پارلمان یازدهم چون پزشکیان، نوری قزلجه، نیکزاد، ذوالنوری، حاجی بابایی و... با کسب رأی از مردم توانستند در مجلس دوازدهم نیز حضور داشته باشند.
تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: آقای قالیباف قطعا با دخالت های بیرونی رئیس مجلس خواهد شد، البته کرسی ریاست او پایه های متزلزل خواهد داشت و مجبور است حرف تندروها را گوش کند.
عصر ایران در تحلیلی به بررسی نتایج انتخابات اسفند ماه و آراء قالیباف، رئیس مجلس یازدهم پرداخته است.
کسانی که در انتخابات اخیر به دلیلی شرکت نکردند صرفا به دلیل تحریم انتخابات ازسوی اپوزیسیون داخلی وخارجی نبوده؛ رفتار تحریم کنندگان انتخابات اخیر را می توان در سه گروه متفاوت دسته بندی کرد.
انتخابات 11 اسفند مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان با مشارکت بیش از 25 میلیون نفر از مردم ایران برگزار شد. چه برداشتهایی میتوان از مشارکت، سازوکار انتخابات و نتیجه آن داشت؟
به عنوان مثال رای سفید را که بر اساس فتوای صریح رهبر انقلاب، اعلام شده و بر اساس قانون هم قابل لحاظ در آرای مکتسبه برای محاسبه رای کاندیداها در میزان 20 درصد لازم برای رسیدن به کرسی مجلس نیست را به پای حمایت مردمی می گذارند و یا اگر در انتخابات گذشته کرونا و عملکرد دولت روحانی را عامل مشارکت پائین و 42 درصدی می دانستند، انتخابات امسال را با مشارکت 40 درصدی پرشور قلمداد می کنند.
بنطر می رسد مجلس دوازدهم از دولت سیزدهم عبور خواهد کرد و پشت پرده های سیاسی وابسته رئیسی را یک دوره ای خواهند نمود