اعتراض کاربران به تبلیغات نامناسب و ترویج حجاب حداقلی در فروشگاههای اینترنتی
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، برخی از کاربران سامانه فارس من با ثبت سوژه ای خواستار نظارت بر محتوای غیراسلامی دیجیکالا شده اند.
مخاطبانی که در امضای این کمپین مشارکت کرده اند می گویند: به تازگی سایت دیجی کالا برای فروش محصولات زنانه از محتوا و تبلیغات در خور استفاده نمی کند و با استفاده از تصاویر و پوسترهایی که منافی حجاب یک بانوی مسلمان و مغایر با ارزش ها و هنجارهای جامعه اسلامی است، به تبلیغ برخی محصولات می پردازد. این دسته از مخاطبان فارس من، می گویند: اگرچه مسئله بازار پوشاک بانوان و تأمین و ترویج پوشاک مناسب شأن بانوان ایران زمین که همواره با اصالت و عفت زیسته اند نیاز به توجه ویژه مسئولین مرتبط و برنامهریزی کلان و بلندمدت دارد اما از دیجیکالا به عنوان یکی از بزرگترین سایتهای خرید و فروش کالا و پوشاک که همواره مورد توجه مشتریان و کاربران اینترنتی بسیاری است، انتظار میرود با خودداری از انتشار این قبیل از تصاویر و پوسترهای تبلیغاتی بانوان، مانع ترویج سبک زندگی منافی با اصالتها و هنجارهای جامعه ایرانی اسلامی شود.
*نگرانی یک پدر از ترویج پوشاک نامناسب برای بانوان
خبرنگاران فارس برای پیگیری بیشتر مطالبه با سردبیر سوژه فارس من تماس گرفتند.
سردبیر سوژه که پدر یک خانواده از شهر قم است، درباره نگرانی خود به خبرنگار فارس، گفت: تصاویری مانند لباس های خواب زنانه در دیجی کالا به نمایش گذاشته می شود که مناسب سن همه مخاطبان این سایت نیست و مناسب نمایش عمومی هم نیست.
وی گفت: سایت های اینترنتی در دسترس همه هستند و بدون هیچ طبقه بندی و گروه بندی محتوا عرضه می کنند.
این کاربر سامانه فارس من اضافه کرد: گاهی تصویر این کالاها در صفحه اول سایت به مخاطب پیشنهاد می شود و اصلا نیازی به جست و جو در سایت نیست.
سردبیر فارس من گفت: در منزل یک دختر و یک پسر کوچک دارم و از این بابت که از سن کم با دیدن چنین تصاویری به خرید این کالاها ترغیب شوند نگران هستم. زیرا وقتی ایده و توقعی در ذهن کودک و نوجوان شکل می گیرد تغییر و اصلاح آن سخت خواهد بود.
فروشگاه های اینترنتی همچنان که به سراسر کشور کالا ارسال می کنند با سلیقه و عقیده های متفاوتی مواجه هستند
*به حساسیت های تبلیغ لباس های زنانه توجه نمی شود
اما این اولین بار نیست که سوژه ای برای رسیدگی به تبلیغات لباس ها در دیجی کالا ثبت می شود و پیش از این هم کاربران خواستار نظارت بر تبلیغات نامناسب البسه در این فروشگاه شده اند.
سردبیر سوژه دیگری که در این باره در سامانه فارس من ثبت شده است، درباره مطالبه خود به خبرنگار فارس، گفت: به طور کلی توجه خاصی به حساسیت های تبلیغات اینترنتی لباس های زنانه نمی شود.
وی توضیح داد: گاهی حتی یک کالا می تواند با تصاویر ساده تری عرضه شود اما می بینیم که بدون هیچ حساسیتی روی تفاوت لباس مردانه و زنانه، از لباس زنانه عکاسی می شود و عکس آن در سایت گذاشته می شود.
در بین فروشگاه های اینترنتی، دیجیکالا آشناترین فروشگاه است و به تبع نقد و نظرات بیشتری هم دریافت می کند
*ترویج سبک حجاب حداقلی در سایت های اینترنتی
در این باره کمپین دیگری هم در سامانه فارس من به ثبت رسیده است که مخاطبان آن از تبلیغات نامناسب و بدون رعایت موازین در سایتها گلایه کرده اند.
سردبیر این سوژه هم درباره مطالبه خود به خبرنگار فارس، توضیح داد: امروز می بینیم که در بسیاری از سایت های اینترنتی حجاب کامل به حجابی در حد پوشش سر یا کلاه تخفیف داده شده است که در این پوشش ها به هیچ وجه حدود شرعی رعایت نمی شود.
وی گفت: این رویه را در سایت دیجی کالا هم می بینیم که برای تبلیغ لباس ها حدود شرعی رعایت نمی شود.
سردبیر این سوژه یادآور شد: این رویه می تواند آغازی برای تغییر سبک های عمومی در جامعه باشد که کمترین آن ترویج سبکی جدید از حجاب و عادی انگاری آن در جامعه است.
*در سایت های فروش فروشگاه های فیزیکی هم محتوا مناسب نیست
یک کاربر دیگر فروشگاه های اینترنتی که به نحوه تبلیغات لباس های زنانه در فروش آنلاین نقد دارد، به خبرنگار فارس، گفت: فروشگاهی در محل فیزیکی خود قواعد تبلیغات و فروش لباس زنانه را رعایت می کند اما وقتی به سایت همین فروشگاه دارای جواز کسب مراجعه می کنیم تصاویر نامناسبی از لباس ها و نحوه نمایش آنها را می بینیم.
وی گفت: فروشگاه فیزیکی قواعد تبلیغات و فروش لباس زنانه را رعایت می کند زیرا در غیر این صورت از طرف اصناف و نهادهای دیگر اخطار می گیرد.
وی گفت: این در حالی که این واحد صنفی با همین مجوزی که برای فروش حضوری دارد اقدام به فروش آنلاین می کند اما انگار اینترنت دنیای دیگری و بدون مقررات است.
انتهای پیام /