چهارشنبه 7 آذر 1403

اعطای بورسیه برای متقاضیان شرکت در دوره‌های وایپو

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
اعطای بورسیه برای متقاضیان شرکت در دوره‌های وایپو

به گزارش گروه قضائی خبرگزاری فارس به نقل از عمومی وزارت دادگستری، معاونت حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری در راستای پیشبرد خط‌مشی حمایت از فناوران، نوآوران و فعالان حوزه اقتصاد دانش‌بنیان و در چارچوب همکاری با آکادمی سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو)، به متقاضیان واجد شرایط برای شرکت در دوره‌های «آموزش از راه‌دور (Distance Learning)» آکادمی مزبور در ترم پاییز سال 2023 میلادی، بورسیه اعطا می‌کند.

متقاضیان واجد شرایط شامل نمایندگان معرفی‌شده از سوی دستگاه‌های اجرایی ذیربط در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان، از جمله معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و صندوق نوآوری و شکوفایی، مدیران و کارکنان شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و همچنین دانشجویان ممتاز دانشگاه‌ها، اعضای اتاق‌های بازرگانی و ذینفعان و کاربران حوزه مالکیت فکری هستند.

دوره‌های آموزش از راه‌دور آکادمی وایپو طی دو مرحله در بهار و پاییز هر سال برگزار و معاونت مالکیت فکری وزارت دادگستری به طور مستمر نسبت به بورسیه متقاضیان واجد شرایط برای شرکت در این دوره‌ها اقدام می‌کند.

دوره‌های مزبور در هر مرحله شامل حدود سیزده عنوان از موضوعات مالکیت فکری است و هر متقاضی می‌تواند در هر مرحله در دو عنوان از آن عناوین شرکت نماید. این دوره‌ها دربرگیرنده جزواتی است که آموزش‌گیرنده می‌بایست در بازه‌های زمانی سه الی چهار ماهه مطالعه نموده و در پایان در آزمون نهایی شرکت کند و در صورت اخذ نمره قبولی، از آکادمی وایپو گواهی دریافت می‌کند.

اهم عناوین و موضوعات دوره‌های آموزش از راه دور آکادمی وایپو به قرار زیر است:

دوره کپی‌رایت و حقوق مرتبط 

این دوره، اصول بنیادین حمایت بین‌المللی از کپی‌رایت و حقوق مرتبط را تبیین و تشریح می‌کند. از جمله این‌که دیدگاهی جامع از معاهدات بین‌المللی و پیشرفت‌ها و گرایشات اخیر درحوزه کپی‌رایت بین‌المللی ارائه می‌دهد و علاوه‌براین، سیستم مدیریت جمعی حقوق را توصیف کرده و به موضوعات کپی‌رایت و حقوق مرتبط در فضای دیجیتال می‌پردازد. در نهایت این‌که این دوره آموزشی، نقش وایپو در حمایت جهانی از کپی‌رایت را توضیح می‌دهد.

دوره دانش سنتی و نمودهای فرهنگ عامه

هدف این دوره آموزشی ارائه اطلاعات فنی درباره مفاهیم کلیدی و تجربیات بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی، گزینه‌های سیاستی و سازوکارهای حقوقی موجود یا تحت بررسی، برای حمایت از دانش سنتی و نمودهای فرهنگ عامه از طریق مالکیت فکری است. انتظار می‌رود که این دوره ظرفیت این حوزه‌ها را تقویت کرده، اهمیت پرداختن به آن‌ها را برجسته ساخته و علاوه‌براین، تجربیات و فهم عمیقی از گستره موضوعات و گزینه‌های ممکن در این حوزه را، با لحاظ پیشرفت‌های حقوقی و سیاستی ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، به اشتراک گذارد.

دوره حق اختراع

هدف این دوره ارائه درکی عمیق درباره اصول و آثار اقتصادی حق اختراع و فرایند ثبت اختراع است. این دوره، به ارزیابی استفاده متداول از حق اختراع توسط مراکز علمی مانند دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات آموزش عالی می‌پردازد و هم‌چنین، دیدگاهی جامع از اهمیت ائتلاف حق اختراع (Patent Pool) در تسهیل انتقال مؤثر فناوری ارائه می‌دهد.

دوره جستجوی اطلاعات ثبت اختراع

هدف این دوره معرفی مفاهیم مربوط به جستجوی اطلاعات ثبت اختراع است. توضیح آن‌که یکی از گام‌های فرایند ثبت اختراع، جستجو در منابع اطلاعاتی ثبت اختراع در جهان است و از این طریق، نوآوری‌های موجود و اختراعات و دانش قبلی کاوش و تحلیل می‌شود. این دوره دربرگیرنده فعالیت‌های عملی مکمل مطالب نظری است. شرکت‌کنندگان در این دوره با منابع، فنون و داده‌های مورد استفاده در فرایند جستجو آشنا می‌شوند.

دوره اصول نگارش اظهارنامه ثبت اختراع 

این دوره که مفاهیم مربوط به نگارش اظهارنامه ثبت اختراع را تبیین و تشریح می‌کند، براساس وجه مشترکی از قوانین مختلف ملی تدوین شده و در آن علاوه بر مطالب نظری، تمرین‌های عملی برای نگارش مطلوب اظهارنامه، به نحوی که ادعاهای یک اختراع به بهترین شکل عرضه شود، پیش‌بینی شده است.

دوره علائم تجاری، طرح‌های صنعتی و نشانه‌های جغرافیایی

این دوره بر آن است که آن دسته از جنبه‌های مالکیت فکری که ارتباط نزدیکی با تجارت و رقابت در بازار جهانی دارند را پوشش دهد. علاوه‌براین، هدف این دوره آگاهی‌بخشی درباره برخی از موضوعات پیچیده درخصوص حمایت و مدیریت مالکیت فکری درزمینه برندسازی است.

دوره مالکیت فکری و منابع ژنتیک در علوم حیاتی

این دوره مقدمه‌ای بر مدیریت راهبردی حقوق در فرایند تجاری‌سازی مالکیت فکری مرتبط با منابع ژنتیک است. این دوره به فعالان شرکت‌ها و نوآوران علوم حیاتی کمک می‌کند که راهبردهای مالکیت فکری و مدل‌های کسب‌وکار خود را هماهنگ کرده و نوآوری‌های خود را به بازار عرضه کنند. دوره مذکور هم‌چنین سیاستگذاران را نسبت به آخرین گرایشاتی که تکامل زیست‌بوم‌های مدرن نوآوری مبتنی بر مالکیت فکری درزمینه علوم حیاتی را تسهیل می‌کنند، آگاه می‌کند.

دوره مجوزدهی نرم‌افزارهای رایانه‌ای

این دوره، امکانات و الزامات نرم‌افزارهای مالکانه و منبع باز را تبیین و تشریح کرده و نمونه‌هایی عینی از مجوزدهی نرم‌افزار، چه به صورت مالکانه و چه به طریق منبع باز، ضمن تأکید بر نیازهای کشورهای درحال‌توسعه، ارائه می‌دهد.

دوره مالکیت فکری و صادرات 

مالکیت فکری ابزاری کلیدی است که به‌طور توأمان حفاظت و تجاری‌سازی کالاها و خدمات را در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی تسهیل می‌کند. این دوره، با یک روش‌شناسی عملی و مهارت‌محور، به چالش‌ها و موضوعات متداولی که صادرکنندگان و عاملان صادرات در رویه روزمره با آن روبرو می‌شوند، می‌پردازد. دوره مزبور با هدف آگاهی‌بخشی درباره اهمیت مالکیت فکری در فرایند صادرات، موضوعات مرتبط با مالکیت فکری و صادرات را که در محیط‌های تنظیم‌گری خاص برای کسب‌وکار، تجارت و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب بروز می‌یابد، ارزیابی می‌کند.

این دوره با آوردن نمونه‌های واقعی و موردی از برزیل، کلمبیا و مکزیک، مخاطبین را نسبت به ملاحظات عملی فرامرزی و فراملی که باید هنگام حمایت از کالاها و خدمات متکی به مالکیت فکری مورد توجه قرار گیرند، آگاه می‌کند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

وزارت دادگستری

مالکیت فکری قوه قضائیه این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
اعطای بورسیه برای متقاضیان شرکت در دوره‌های وایپو 2