افت شاخص بورس در پایان معاملات این هفته
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، بورس اوراق بهادار تهران امروز در آخرین روز کاری هفته در یک روند رو به کاهش قرار گرفت، به گونهای که شاخص کل با از دست دادن 7300 واحد به رقم 2 میلیون و 121 هزار و 188 واحد رسید.
همچنین شاخص هموزن با کاهش 667 واحد به رقم 721 هزار و 769 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 7 میلیون و 444 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از 6.1 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 276 هزار فقره معامله و به ارزش 3 هزار و 813 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
همه شاخصهای بورس امروز قرمز شدند اما میزان کاهشها زیر یک درصد بوده است. شاخص کل و شاخص قیمت با نگاه وزنی ارزشی 0.34 درصد کاهش یافتند اما این دو شاخص با معیار هموزن 0.9 درصد کاهش یافتند.
شاخص آزاد شناور 0.35 درصد افت کرد، شاخص بازار اول بورس 0.47 درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس 0.2 درصد افت کرد.
امروز نمادهای پتروشیمی خلیجفارس و کشتیرانی بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نمادهای شستا، پالایش نفت اصفهان، پالایشگاه تهران، سرمایهگذاری غدیر و گلگهر به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتهاند.
در فرابورس ایران شاخص کل با 76 واحد کاهش به رقم 26 هزار و 218 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 434 هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس که شرکتهای اخراجی از بازارهای اصلی در آن حضور دارند 459 هزار میلیارد تومان شد.
معاملهگران امروز در فرابورس بیش از 3.4 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 164 هزار فقره معامله و به ارزش 4 هزار و 98 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت فرابورس نسبت به روز گذشته 0.29 درصد کاهش یافتند، این دو شاخص با معیار هموزن 0.33 درصد افت کردند، شاخص بازار اول فرابورس 0.34 درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم فرابورس 0.27 درصد افت کرد.
امروز نماد پتروشیمی تندگویان بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشته و نمادهای آریا ساسول، فولاد هرمزگان، مالی سپهر صادرات، صبا تأمین، مس سرچشمه و پالایش نفت لاوان به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتهاند.
با توجه به رکود بازار املاک و طلا زمان مناسبی برای سرمایهگذاری در بورس فراهم شده، البته سرمایهگذاری همراه با ریسک و نوسان است اما به عقیده کارشناسان با توجه به افتهای پیاپی شاخص بورس در سال گذشته پتانسیل رشد در بازار سرمایه وجود دارد و دولت باید از این بازار به عنوان محلی برای تأمین مالی اقتصاد و جمعآوری سرمایههای خرد مردم و تزریق به تولید حمایت کند.