جمعه 18 آبان 1403

افزایش قیمت خرید تضمینی گندم نشان از پشتیبانی دولت از کشاورزان است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش قیمت خرید تضمینی گندم نشان از پشتیبانی دولت از کشاورزان است

سنندج - ایرنا - نماینده کشاورزان خبره استان کردستان گفت: افزایش قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم به 50 هزار ریال نشان از حمایت و پشتیبانی دولت از تولید داخلی و قشر زحمتکش کشاورز است.

سیدحسین رحیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جاری 40 هزار ریال تعیین شده بود که با اعتراض کشاورزان با توجه به افزایش هزینه‌های تولید این محصول اصلاح قیمت مذکور در دستور کار دولتمردان قرار گرفت.

وی اضافه کرد: با افزایش قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم به 50 هزار ریال گام مثبت و موثری از سوی دولت برای حمایت و پشتیبانی از تولید داخلی و قشر زحمتکش کشاورز برداشته شده است.

نماینده کشاورزان خبره استان کردستان افزود: هرچند هنوز هم این قیمت تضمینی اعلام و مصوب شده سال 1400 جوابگوی هزینه‌های تولید (کاشت، داشت و برداشت) گندم نیست و گندمکاران خواستار تعیین 60 هزار ریال به ازای هر کیلوگرم از این محصول بودند.

رحیمی یادآور شد: انتظار می‌رود در قسمت‌های دیگر تولید گندم هم چون هزینه تعمیر و نگهداری و تعویض قطعات ماشین آلات کشاورزی که افزایش چندین برابری پیدا کرده است مشوق‌ها و یارانه‌هایی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: میزان بارندگی از ابتدای امسال تاکنون در استان کاهش چشمگیری داشته و این مسئله موجب نگرانی کشاورزان نسبت به کاهش عملکرد محصولشان شده است و اگر به موقع هم نسبت به استفاده از کود و سموم شیمایی مورد نیاز برای تقویت محصول استفاده نکنند هم از لحاظ کمیت و هم کیفیت آسیب می‌بیند.

کردستان یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم معادل 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی معادل 12 درصد دارد؛ سال زراعی 1400؛ 605 هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته که از این میزان 573 هکتار دیم و 32 هکتار هم آبی است.

کردستان سه میلیون و 199 هزار راس دام سبک و سنگین، 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن 115 هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کنند که 320 هزار تن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود یک میلیون تن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود 48 هزار تن است.

*س_برچسب‌ها_س*