جمعه 21 شهریور 1404

افزایش 63 درصدی اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های خراسان جنوبی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش 63 درصدی اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های خراسان جنوبی

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان از سال 97 تاکنون از 264 میلیارد تومان به 400 میلیارد تومان رسیده و رشد 63 درصدی داشته است.

سید کمال الدین میرجعفریان روز چهارشنبه در نشست کاری شهرداران و روسای شورای اسلامی شهرها و شهرستان‌های خراسان جنوبی که با حضور معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در شهرستان فردوس برگزار شد افزود: این استان با 151 هزار کیلومتر مربع مساحت و جمعیت کمتر از 800 هزار نفر، 30 شهر و هزار و 750 روستا دارد.

وی گفت: 60 درصد جمعیت استان شهرنشین هستند که وسعت زیاد خراسان جنوبی، مدیریت و خدمات‌رسانی را بسیار سخت کرده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی تخصیص منابع اعتباری بر مبنای جمعیت را مهمترین چالش شهرداران و دهیاران استان دانست و اضافه کرد: موضوع تخصیص اعتبارات بر مبنای آمار جمعیتی از مهمترین مسایلی است که باید در برنامه‌ریزی‌های تخصیص منابع برای شهرها و روستاها در کلان کشور مدنظر باشد.

وی اظهار داشت: اگر تخصیص منابع در کشور براساس جمعیت باشد، مبین این مهم خواهد بود که مدیریت روستایی و شهری استان را با مشکل مواجه خواهد کرد.

وی افزود: این استان دارای ظرفیت‌های ویژه‌ای است که اگر بخواهیم از این وضعیت استفاده کنیم باید زیرساخت های لازم تامین شود.

میرجعفریان یکی از چالش‌های اصلی شهرداران و دهیاران را منابع ذکر کرد و گفت: با اعتبارات ابلاغ شده علیرغم همه رشدی که داشته است نمی‌شود اقدام مناسبی انجام داد.

وی با اشاره به پیگیری‌های استاندار در راستای تقویت شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان اظهار داشت: افزایش 63 درصدی اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌ها طی 2 سال گذشته از مهمترین پیامدهای این پیگیری‌هاست.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: با وجود این رشد فزاینده، کل اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان به 400 میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با دیگر مناطق بسیار ناچیز است و با وسعتی که شهرهای استان دارند، این حجم منابع کارایی ندارد و مانع بزرگی برای پیشبرد اهداف و برنامه‌هاست.

وی از معاون وزیر کشور درخواست کرد این موضوع را در برنامه‌ریزی های کلان کشور مورد عنایت قرار دهد.

میرجعفریان افزود: با اصلاح این شرایط و تغییر ساختار تخصیص منابع مالی، ضمن اینکه اثربخشی پروژه‌ها را شاهد خواهیم بود، می‌توانیم به جهش بزرگی در مدیریت شهری نیز برسیم.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی هم با بیان اینکه آموزش در اولویت دفتر امور شهری قرار گرفته است گفت: سال گذشته هزار و 534 نفر از همکاران شهرداری‌ها در حوزه‌های مختلف تخصصی آموزش دیدند.

حمید حلاج مقدم افزود: یکی از مهمترین مشکلات شهرداری‌های استان وضعیت ماشین آلات است که به خصوص در آتش نشانی مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی اظهار داشت: از سال 96 تاکنون 13 دستگاه انواع ماشین آلات عمرانی با کمک سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور خریداری شده است.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی گفت: در حوزه طرح‌های سرمایه‌گذاری و درآمدزا در سال گذشته هفت طرح مصوب با اعتبار 15 میلیارد تومان داشتیم که تاکنون 12 میلیارد و 800 میلیون تومان به حساب شهرداری‌ها واریز شده است.

وی گفت: از ابتدای حضور استاندار خراسان جنوبی در سال 96 تاکنون در سفرهای شهرستانی 586 مصوبه صورت گرفته که از این آمار 313 مصوبه مربوط به زیرساخت‌های شهری است.

حلاج مقدم بیان کرد: در این مدت توجه ویژه به ایجاد کمربند سبز و توسعه درختکاری شد و 96 هزار و 600 اصله نهال در چهار ماه گذشته کاشته و کمربند سبز استان 25 درصد افزایش پیدا کرد.

وی توسعه معابر و پارک‌های خطی، توسعه پارک بانوان، تجهیز شهرداری‌ها، درآمدزایی پایدار، توسعه گیاهان دارویی و طرح جامع مدیریت پسماند را از مهمترین برنامه‌ها در سال جاری برشمرد.

شهردار بیرجند هم در این نشست با بیان اینکه جایگاه شهرداران در این کشور کجاست گفت: هر مدیرکلی زیرمجموعه یک وزارتخانه است اما ارتباط ما با سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور چیست.

محمدعلی جاوید ادامه داد: شهرداری‌ها در دوران کرونا تا دندان مسلح شدند برای هر اتوبوس ماهیانه یک میلیون تومان یارانه می‌پردازیم اما متولی می‌خواهیم که از ما حمایت کند.

وی گفت: ساختار سازمانی شهرداری‌ها که چندسالی است حل می‌شود اما باید از این ظرفیت بهترین استفاده شود تا شهرداری‌ها جایگاه خود را پیدا کنند.

شهردار مرکز استان افزود: برای عوارض و ساخت و سازهای غیرمجاز وارد می‌شویم و ما را با مشکل مواجه می‌کنند که امیدواریم در راستای تثبیت و تحکیم این جایگاه اقدام شود.

وی خواستار افزایش اعتبارات شهرداری‌های خراسان جنوبی شد و گفت: جایگاه شهرداران بعد از تغییر شوراها مشخص نیست که باید تدبیری اندیشیده شود و قوانین ارتقا مربوط به شوراها 20 سال قبل انجام شده اما متاسفانه این تقویت محقق نشد.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور امروز (چهارشنبه) برای شرکت در نشست کاری شهرداران و روسای شورای اسلامی شهرها و شهرستان‌ها به میزبانی شهرستان فردوس و همچنین بازدید و افتتاح چند طرح به خراسان جنوبی سفر کرد.

*س_برچسب‌ها_س*