افشاگری یک نماینده از افزایش قیمت ها در 1401/ مرغ کیلویی 80 هزار تومان می شود، گوشت 300 هزار تومان!
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در شرایطی برای حذف ارز ترجیحی خیز برداشته است که با کمبودهایی در ذخایر استراتژیک کشور روبه رو هستیم و تبعات حذف ارز ترجیحی هم نه با 200 هزار تومان یارانه بلکه با 1 میلیون تومان هم جبران نخواهد شد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شفقنا، جلال محمودزاده در خصوص وضعیت کالاهای اساسی در سال 1401، گفت: در نیمه دوم سال 1400 وضعیت از نظر تامین نهادهها خوب نبود؛ بحث حذف ارز ترجیحی مطرح شد و علیرغم این که ارز ترجیحی هنوز حذف نشده بود ولی اثرات روانی این موضوع بر قیمت نهاده های دامی و کالاهای اساسی اثر گذاشت و در نهایت باعث شد که نهادههای دامی و کالاهای اساسی گرانتر به دست مردم برسد.
ذخایر استراتژیک کشور درحال تمام شدن است
او در ادامه افزود: تامین ذرت، سویا و نهادههای دامی هم روسیه و اوکراین بودند که با توجه به وقوع جنگ بین دو کشور، نتوانستند نیازمان را تامین کنند و کالاها و ذخایر استراتژیکمان به اندازهای نبود که جوابگوی نیاز کشور باشد و در نهایت با کمبودهایی در سطح کشور در سال 1400 روبرو بودیم؛ با وجود همه این مشکلات، دولت برای حذف ارز 4200 تومانی هم خیز برداشته است و چون ذخایر استراتژیکمان درحال تمام شدن است و نمیتوانیم جایگزین کنیم مطمئنا در 1401 با توجه به ضعفهایی که در مدیریت بازار وجود دارد با کمبود شدید نهادهها و کالای اساسی و افزایش قیمت کالاهایی مثل روغن، شکر و برنج روبه رو خواهیم شد.
مرغ 80 هزار تومانی و افزایش 2 برابری قیمت نهادهها تبعات حذف ارز ترجیحی
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: علی رغم این که قیمت گندم را 9500 تومان اعلام کردند اما چون سال آینده دولت ارز ترجیحی را حذف میکند و قیمت نهادهها آزاد میشود، قطعا مقداری از گندم به سمت مصرف دامی میرود و مجبور خواهیم شد سال آینده گندم مورد نیاز را با قیمت 15 تا 17 هزار تومان وارد کنیم. پس قیمت گوشت مرغ حدودا کیلویی 80 هزارتومان میشود و پیش بینی درباره گوشت قرمز 300 هزار تومان است و قیمت نهادههای دامی هم 2 برابر خواهد شد. قیمت تمام شده محصولات کشاورزی و دامی به شدت افزایش پیدا میکند و مقداری از دامهای مولدی که برای تولید شیر و گوشت دامداران نگهداری میکنند به خاطر گرانی نهادهها ذبح خواهند شد. تعدادی از مرغداری ها هم به دلیل عدم توان خرید نهاده های دامی جوجه ریزی نخواهد کرد.
دولت توان مدیریت آسیبهای حذف ارز ترجیحی را ندارد
محمودزاده اظهار کرد: دولت نباید ارز ترجیحی را بردارد مگر این که زیرساختها را فراهم کند و امسال هم باید از بخش کشاورزی و دامی کشور حمایت کند تا کالاهای اساسی با ارز دولتی در اختیار مردم قرار دهد بگیرد چراکه تبعات حذف ارز ترجیحی با یارانه 200 هزارتومانی جبران نمیشود حتی با 1 میلیون تومان هم جبران نخواهد شد؛ بنابراین دولت به توصیه کارشناسی گوش دهد؛ اما با شناختی که از وزرای کم تجربه دارم و نیروهایی که خارج از بدنه و از اقوام و خویشان آوردهاند، فکر نمیکنم که آن قدری مدیریت داشته باشند که بتوانند وضعیت را کنترل کنند.
همچنین بخوانید