اقامتگاه های بومگردی ایلام در مسیر استانداردسازی و درجه بندی
ایلام - ایرنا - اقامتگاههای بومگردی به عنوان تنها امکان و فرصت برای تجربه و حضور در دامن عروس زیبای زاگرس (استان ایلام) از نظر تطابق امکانات، تجهیزات و خدمات با درجه تعیین شده برای این اماکن، ساماندهی و استانداردسازی می شوند.
در حالی که براساس گزارش های دریافتی متناسب نبودن امکانات با عنوان و سطح اقامتگاه های بومگردی از موانع جدی بهره مندی علاقه مندان اکوتوریسم برای استفاده از این فضاهاست درجه بندی این اقامتگاه ها و متناسب سازی امکانات خدمات این سامانه ها با درجه تعیین شده می تواند بسیاری از گلایه های علاقه مندان گردشگری طبیعی را در ایلام رفع کند.
40 واحد اقامتگاه بومگردی در محیط های روستایی و عشایری امکان تجربه حضور علاقه مندان گردشگری طبیعی را در دامنه های زاگرس میانی فراهم کرده است.
برای درجه بندی این تعداد اقامتگاه بومگردی استان لازم استانداردها از نظر تخت، پذیرایی، غذا، بافت بنا و نحوه برخورد پرسنل تعیین شده و پس از تعیین استانداردها، بر اساس مستندات موجود نسبت به تعیین درجه آنها با توجه به کیفیت خدمات اقدام شود.
قیمت خدمات واحدهای اقامتی در سراسر دنیا بر اساس ستاره تعیین و کیفیت خدمات ارائه شده تعیین میشود بنابراین به طور قطع اجرای این طرح به ارتقای کیفیت و رضایت مشتریان منجر خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام در این خصوص گفت: درجهبندی اقامتگاههای بومگردی استان ایلام در دستور کار قرار گرفت.
عبدالمالک شنبهزاده افزود: درجهبندی این اقامتگاههای گردشگری طبیعی بر اساس آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجهبندی و نرخگذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر آنها انجام می شود.
وی توضیح داد: پس از بازدید کارشناسان معاونت گردشگری و تعیین موارد استانداردسازی و درجهبندی، تمامی اقامتگاههای بومگردی ملزم به رعایت نرخ ابلاغی بوده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف نسبت به ابطال پروانه بهرهبرداری اقدام خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام اظهار داشت: این ادارهکل در حال تدوین نرخ بر اساس درجه اقامتگاههای بومگردی است و میزان کرایه این اقامتگاهها متناسب با این درجهبندی خواهد بود.
وی گفت: به این ترتیب هر گردشگری که قصد اقامت در یک اقامتگاه بومگردی درجه یک را دارد، میداند این مکان باید از چه امکانات و تجهیزاتی برخوردار باشد.
مجموعه ای از جاذبه های طبیعی، فرهنگی و اجتماعی در کنار آثار و محوطه های دوران های مختلف تاریخی و ماقبل تاریخ استان ایلام را به عنوان آلبومی از جاذبه های گردشگری بالقوه به عنوان مقصد گردشگران مطرح کرده است.
این در حالی است که افزون بر درجه بندی به نظر می رسد ارائه دوره های آموزشی به افراد محلی از ضرورت های استانداردسازی ارائه خدمات در حوزه بوم گردی روستایی و در حوزه اقامتی در ایلام است به نحوی که مدیران و کارکنان اقامتگاه های بوم گردی با چگونگی رفتار با گردشگران و راهکارهای معرفی خود در بازار کسب و کار آشنا شوند.
مبانی و مفاهیم بوم گردی، شناخت صنعت گردشگری، شناخت صنایع دستی، تسلط بر اقتصاد خرد و کلان اقامتگاه ها، آشنایی بیشتر با خانه داری و مهمان نوازی در قالب صنعت گردشگری، توانمندسازی زنان و پاسداشت زمین از جمله عناوین آموزشی است که باید در کنار درجه بندی ریالی اقامتگاه های بومگردی در ایلام انجام و ارائه شود.
تاکنون بیش از یک هزار و 500 جاذبه و اثر توریستی در استان ایلام شناسایی شده است.
*س_برچسبها_س*