شنبه 4 مرداد 1404

اقتصاد ابرهوش

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
اقتصاد ابرهوش

دنیای اقتصاد: اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به خیال‌پردازی و پیش‌بینی در مورد آینده هوش مصنوعی در زمانه‌ای که به مرحله ابرهوش یا سوپرهوش برسد اختصاص داده است.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به خیال‌پردازی و پیش‌بینی در مورد آینده هوش مصنوعی در زمانه‌ای که به مرحله ابرهوش یا سوپرهوش برسد اختصاص داده است.

طی یک دهه گذشته، قابلیت‌های هوش مصنوعی به‌طور مکرر و شگفت‌انگیزی فراتر از پیش‌بینی‌ها رشد داشته است. طی سال جاری مدل‌های زبانی بزرگ از اوپن‌ای‌آی و گوگل دیپ‌مایند 18 سال زودتر از آنچه کارشناسان در سال 2021 پیش‌بینی کرده بودند در المپیاد بین‌المللی ریاضی به مدال طلا دست یافتند.

اکونومیست می‌پرسد با در نظر داشتن این موضوع، درباره توانایی‌های هوش مصنوعی در سال‌های 2030 یا 2032 چه می‌توان گفت؟

مانند هر تکنولوژی دیگری، بسیاری از یک منظره جهنمی می‌ترسند، جایی که تروریست‌های مجهز به هوش مصنوعی سلاح‌های زیستی می‌سازند که عامل کشتار جمعی میلیاردها نفر خواهد بود یا یک هوش مصنوعی طغیانگر، از کنترل خارج شده و از بشریت پیشی می‌گیرد.

به‌راحتی می‌توان فهمید چرا این مخاطرات نادر و سناریوهای آخرالزمانی این قدر طرفدار دارد. با این حال، نگرانی‌های این چنینی، تفکر درباره اثرات فوری، محتمل، قابل‌پیش‌بینی و به همان اندازه شگفت‌انگیز هوش مصنوعی غیرآخرالزمانی که می‌تواند اصلا هم وحشتناک نباشد را تحت‌الشعاع قرار داده است.

فناوران وعده می‌دهند که هوش مصنوعی به‌سرعت روند کشف‌های علمی را شتاب خواهد بخشید.

سام آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، انتظار دارد که هوش مصنوعی سال آینده قادر به تولید «بینش‌های نوآورانه» باشد. هوش‌های مصنوعی هم‌اکنون نیز در برنامه‌نویسی مدل‌های بهتر هوش مصنوعی مشارکت دارند. برخی می‌گویند تا سال 2028، آن‌ها بر بهبود خودشان نظارت خواهند داشت.

باورمندان واقعی آینده درخشان هوش مصنوعی، از جمله ایلان ماسک استدلال می‌کنند که هوش مصنوعی خود - بهبوددهنده، در نهایت به خلق یک ابرهوش منتهی خواهد شد. با کمک ابرهوش بشریت می‌تواند به هر ایده‌ای که ممکن است وجود داشته باشد؛ از جمله ساخت بهترین ربات‌ها، موشک‌ها و رآکتورها دست پیدا کند.

دسترسی به انرژی و طول عمر انسان دیگر محدودیت اقتصادی برای بشریت نخواهد بود؛ احتمالا تنها محدودیت بر اقتصاد، قوانین فیزیک خواهد بود.

داریو آمودی، مدیر آنتروپیک، در گفت‌وگو با اکونومیست گفت که معتقد است هوش مصنوعی می‌تواند در کشف درمان بیماری‌های که زمانی غیرقابل‌علاج در نظر گرفته می‌شدند موثر ظاهر شود. با تمامی این وجود، اگرچه روزی ممکن است هوش مصنوعی از هوش انسانی پیشی گیرد اما آنچه مسلم است بشریت همواره نیازمند خرد انسانی خواهد ماند.