چهارشنبه 3 بهمن 1403

اقدامات رو به جلو دانشگاه‌ها برای افزایش خوابگاه متاهلی / دانشگاه‌هایی که وارد فاز اجرایی شدند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اقدامات رو به جلو دانشگاه‌ها برای افزایش خوابگاه متاهلی / دانشگاه‌هایی که وارد فاز اجرایی شدند

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمبود خوابگاه متاهلی درسال های اخیر یکی از مطالبات اصلی دانشجویان متاهل دانشگاه‌ها در سطوح مختلف تحصیلی به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی است که با اعتراض و پیگیری‌های مختلف این دانشجویان و ورود مجلس شورای اسلامی به این موضوع طرحی را برای حل این مشکل درسال جاری به تصویب رسانده که دانشگاه‌ها موظف هستند که بخشی از ظرفیت خوابگاه‌هایشان را به دانشجویان...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمبود خوابگاه متاهلی درسال های اخیر یکی از مطالبات اصلی دانشجویان متاهل دانشگاه‌ها در سطوح مختلف تحصیلی به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی است که با اعتراض و پیگیری‌های مختلف این دانشجویان و ورود مجلس شورای اسلامی به این موضوع طرحی را برای حل این مشکل درسال جاری به تصویب رسانده که دانشگاه‌ها موظف هستند که بخشی از ظرفیت خوابگاه‌هایشان را به دانشجویان متاهل اختصاص دهند.

*س_ ابلاغ توسعه خوابگاه متاهلی از مهرماه 1400 _س*

بر اساس طرح مجلس شورای اسلامی ظرفیت خوابگاه های متاهلی از مهرماه سال جاری افزایش خواهد یافت و بخشی از دغدغه دانشجویان متاهل با این طرح کاهش خواهد یافت. در همین رابطه بانکی پور، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص این طرح به خبرگزاری دانشجو، گفت: طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، 72 ماده دارد و برای خوابگاه متاهلی دانشجویی 4 یا 5 ماده از این طرح به خوابگاه متاهلی اختصاص یافته است. وی افزود: یکی از مسائلی که در این طرح تدارک دیده شده خوابگاه متاهلی برای دانشجویان اعم از بومی و غیربومی چه دختران و چه پسران است. دو، سه ماده طرح توسعه خوابگاه متاهلی در این مصوبه، داریم که تا 5 یا 6 سال دیگر خوابگاه‌های متاهلی وسیع و گسترده می‌شود. همچنین بودجه‌هایی را برای ودیعه مسکن دانشجویان پیش بینی کرده و مرخصی تحصیلی برای دانشجویان باردار و مادر در نظر گرفته‌ایم. این نماینده مجلس ادامه داد: از دیگر مفاد این طرح می‌توان به آموزش مجازی برای مادران باردار یا دارای فرزند زیر سه سال اشاره کرد. همچنین طرح دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی به ازای هر فرزند شش ماه کسر می‌شود. مسائل دیگری مثل حذف شیفت شب مادران باردار، مرخصی دوهفته‌ای برای تولد فرزند به پدر، تخفیف و تسهیلات در واگذاری زمین و غیره نیز از دیگر مزایای این طرح است. وی ادامه داد: مزایای دیگر این طرح در خصوص توسعه خوابگاه‌های متاهلی است که هم بودجه خوبی برای آن فراهم شده و هم از راه تسهیلات بانکی پیش بینی‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است و هم اینکه اجازه داده شده که دانشگاه‌ها ساختمان‌های دیگر را بهسازی کنند و آن را به سمت خوابگاه متاهلی ببرند. بانکی پور اضافه کرد: این طرح در مجلس تصویب شده و منتظر تایید شورای نگهبان است و در صورت تایید شورای نگهبان از سال 1400 این طرح ابلاغ می‌شود و از مهرماه سال آینده با اختصاص بودجه مناسب دانشگاه‌ها ملزم به اجرای آن هستند.

بیشتر بخوانید

*س_مجلس به کمک دانشجویان متاهل آمد_س*

بر اساس گفته نماینده مجلس شورای اسلامی این طرح از مهرماه به دانشگاهها ابلاغ می شود و از سال تحصیلی آینده دانشگاهها موظف به اجرای این طرح هستند اما برخی از دانشگاه ها قبل از لزوم اجرای این طرح اقدامات رو به جلوی خود را برای تامین بخشی از کمبود ظرفیت ها آغاز کرده اند و با بودجه اندکی که از محل درآمدهای دانشگاه ها دارند، ساخت پروژه هایی را در این زمینه در دستور کار خود قرار دادند.

دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه علامه از جمله دانشگاه‌هایی هستند که برای جبران کمبود ظرفیت خوابگاه ها بخشی از ظرفیت خوابگاه های مجردی را به دانشجویان متاهل اختصاص دادند.

*س__س* *س_برنامه دانشگاه امیرکبیر برای افزایش 50 درصدی ظرفیت خوابگاه متاهلی_س*

سیاوش خرسندی، معاون دانشجویی دانشگاه امیرکبیر گفت: خوابگاه شهید عبدالحسین ناجیان متشکل از سه ساختمان بود که در روند بازسازی و تعمیرات این سه ساختمان به یکدیگر متصل شد. وی افزود: در این مجموعه خوابگاهی حدود 200 نفر از دانشجویان دختر تحصیلات تکمیلی این دانشگاه اسکان دارند که براساس بازسازی و تعمیرات صورت گرفته 30 درصد به ظرفیت این خوابگاه افزوده شده است. معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: همچنین با اجرای این پروژه به سرانه فضای فیزیکی هر دانشجو این خوابگاه یک متر مربع افزوده شده است. خرسندی اظهار داشت: این مجموعه خوابگاهی با کمک خیرین دانشگاهی، صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و سازمان اموردانشجویان تعمیر و بازسازی شده است. وی با اشاره به اینکه هزینه اجرای این پروژه حدود 2.3 میلیارد تومان بود که طی 4.5 ماه به طول انجامید، افزود: براساس برنامه راهبردی دانشگاه تاکنون ظرفیت خوابگاه های دانشگاه 25 درصد رشد یافته است که برنامه داریم ظرفیت خوابگاه های متاهلی 50 درصد افزایش یابد.

*س_ دانشگاه علامه ساخت خوابگاه متاهلی را در دستور کار خود قرار داد_س*

لطیفی، معاون دانشجویی دانشگاه علامه، در خصوص خوابگاه متاهلی گفت: اگر طرح تمرکز خوابگاه‌های دانشگاه انجام شود، ساخت خوابگاه متاهلی را نیز در دستور کار قرار دادیم. بخشی از این فضا به خوابگاه متاهلی اختصاص پیدا کرده و امیدواریم با تامین اعتبارات لازم بتوانیم این کار را انجام بدهیم.

لطیفی اضافه کرد: فعلا مشکلات مجوز شهری را دریافت نکردیم و بلافاصله پس از صدور مجوز ساخت این خوابگاه‌ها آغاز می‌شود این خوابگاه‌ها نزدیک دانشکده تربیت بدنی و در مساحتی حدودا 2 هکتارساخته خواهد شد. وی در خصوص هزینه های ساخت خوابگاه ها گفت: هزینه‌ها بر اساس مجوز پیش بینی خواهد شد و امیدواریم در سال جدید بتوانیم این پروژه را آغاز کنیم. همچنین مشارکت خیرین را هم در این پروژه خواهیم داشت.

*س_دانشگاه الزهرا فضایی برای ساخت خوابگاه متاهلی ندارد_س*

دانشگاه الزهرا (س) اما برنامه ای برای ساخت خوابگاه متاهلی ندارد، چرا که بودجه لازم برای ظرفیت سازی برای این خوابگاه ها نداشته، خان بیگی، مسئول این دانشگاه در این خصوص می‌گوید: متاسفانه یکی از مشکلات دانشجویان الزهرا (س) برای دانشجویان متاهل عدم ظرفیت خوابگاه متاهلی است که دانشگاه برنامه‌ای برای این موضوع و ایجاد ظرفیت برای این خوابگاه‌ها ندارد.

وی یادآور شد: ساخت این خوابگاه‌ها نیاز به بودجه‌های خاص دارد و بودجه ضعیف دانشگاه جوابگوی این موضوع نیست و ممکن است به صورت پرداخت وام به دانشجویان متقاضی کمک کنیم که بتوانند جایی را اجاره کنند، اما جایی را برای اسکان دانشجویان نداریم.

با اقدامات صورت گرفته از سوی دانشگاه‌ها می‌توان گفت که با این روند در آینده مشکل کمبود خوابگاه‌های متاهلی مرتفع خواهد شد.

اقدامات رو به جلو دانشگاه‌ها برای افزایش خوابگاه متاهلی / دانشگاه‌هایی که وارد فاز اجرایی شدند 2
اقدامات رو به جلو دانشگاه‌ها برای افزایش خوابگاه متاهلی / دانشگاه‌هایی که وارد فاز اجرایی شدند 3