پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

اقدامات پیشگیرانه تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی در سبزوار را متوقف کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اقدامات پیشگیرانه تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی در سبزوار را متوقف کرد

سبزوار - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: از ابتدای اجرای طرح غربالگری تالاسمی زوجین از سال 1376 و با اقدامات پیشگیرانه طی دو دهه اخیر نوزاد مبتلا به تالاسمی در شهرستان‌های زیرپوشش این دانشگاه متولد نشده است.

دکتر فاطمه نوده روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از ابتدای اجرای طرح غربالگری تالاسمی 109 زوج ناقل تالاسمی در شهرستان‌های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن شناسایی و از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی پیشگیری شده است. وی با بیان اینکه تمامی زوجین قبل از ازدواج از نظر تالاسمی معاینه می‌شوند ادامه داد: طی یک سال گذشته سه هزار و 757زوج در شهرستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار از این نظر غربالگری شده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: در صورتی که زوجین هر دو ناقل تالاسمی باشند، احتمال تولد نوزاد ماژور در هر بارداری 25 درصد، نوزاد مینور 50 درصد و نوزاد سالم 25 درصد است. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با 39 مرکز خدمات جامع سلامت و 195 خانه بهداشت به جمعیت ساکن شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب و داورزن در غرب خراسان رضوی نیز خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند. سبزوار در 230 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*