یک‌شنبه 20 مهر 1404

اقدامات کمیته رفع تحریم در دانشگاه شریف / لزوم تغییر رویکرد دانشگاه‌ها

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اقدامات کمیته رفع تحریم در دانشگاه شریف / لزوم تغییر رویکرد دانشگاه‌ها

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به صدماتی که تحریم به دانشگاه صنعتی شریف وارد کرد، گفت: در این سالها کمیته‌ای برای بررسی آثار تحریم‌ها تشکیل و جلساتی با مسئولان وزارت امور خارجه و سفرای ایران در کشور‌های اروپایی برگزار شد.

سیاسی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سیدعباس موسوی رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف، در آیین تکریم و معارفه رئیس جدید این دانشگاه با اشاره به اینکه شریف همچنان انتخاب 97 رتبه اول کنکور سراسری کشور است، گفت: 30 سال پیش در چنین ایامی، زمانی که وارد دانشگاه شدم، مسیر سی‌ساله‌ای را به عنوان دانشجو و سپس عضو هیئت علمی این دانشگاه طی کردم و متوجه شدم دانشگاه شریف از سایر دانشگاه‌ها تمایز دارد. یکی از دلایل این تمایز توجه به خرد جمعی و نظام شورایی در این دانشگاه است.

شریف انتخاب 97 رتبه اول کنکور امسال

وی با بیان اینکه در طول مسئولیت خود تلاش کردم تا از این موهبت شورا‌ها و خرد جمعی بیشترین بهره را ببرم، تاکید کرد: شرایط خاص کشور در دوران مسئولیت بنده موجب شد تا مدیریت دانشگاه در این دوره، دوران با ثباتی نداشته باشد، اما با توکل به خداوند متعال و اعتماد شورای دانشگاه، سعی شد این شرایط تأثیری بر روند اجرای امور نگذارد و با ریل‌گذاری صحیح، دانشگاه در بستری آرام و به دور از تنش مسیر خود را ادامه دهد.

موسوی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه شریف با چالش‌های جدی مواجه است و اگر توجه کافی به رفع آنها صورت گیرد، می‌تواند اتفاقات بزرگی را رقم بزند، تاکید کرد: مهم‌ترین چالش، شاید مسئله تحریم‌ها باشد. متأسفانه دانشگاه از این ناحیه صدمات جدی دیده است. به همین دلیل، کمیته ویژه‌ای برای بررسی آثار تحریم‌ها تشکیل شد و جلساتی نیز با مسئولان وزارت امور خارجه و سفرای ایران در کشور‌های اروپایی همچون کرواسی و پرتغال برگزار شد. در همین راستا، تلاش شد تا شعب دانشگاه در کشور‌های منطقه توسعه یابد و اخیرا رشته‌های شعبه عراق تایید شد. کرسی یونسکو در دانشگاه ایجاد شود و تعاملات با دانشگاه سازمان ملل که پیش‌تر وجود داشت مجدداً احیا گردد تا بستر همکاری‌های علمی بین‌المللی فراهم شود.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به چالش‌های مالی و درآمدی دانشگاه نیز گفت: یکی دیگر از چالش‌های مهم دانشگاه، موضوع درآمد اعضای هیئت علمی و کارکنان است. این مسئله از دغدغه‌های اصلی ما بوده است. در این زمینه، پرونده طولانی‌مدت معاوضه ساختمان نهضت آموزشی با ملک اوشان که حدود 12 تا 13 سال قدمت دارد، با جدیت پیگیری شد که به نتیجه نرسید، اما خوشبختانه این موضوع تا آخرین مراحل دولت قبل پیش رفت و مقرر شد سند ملک اخذ و موضوع نهایی شود.

آخرین وضعیت تامین مسکن اساتید شریف

وی افزود: دو خوابگاه جدید برای رفع بخشی از چالش‌های معیشتی دانشجویان آغاز شده است. همچنین راهکار‌هایی توسط همکاران دانشگاهی برای بهبود شرایط معیشت تدوین شده که امیدواریم با اجرای آنها، وضعیت به شکل محسوسی بهبود یابد.

وی با اشاره به مسئله مسکن گفت: یکی از گلوگاه‌های اساسی در جذب نیروی کارآمد، موضوع مسکن است. بسیاری از همکاران ما فاقد مسکن هستند. راه‌حل کوتاه‌مدت در این زمینه، معاوضه زمین دانشگاه در شهرک دانشگاه با 234 واحد مسکونی نوساز آماده تحویل است که مجوز‌های لازم از مراجع ذی‌ربط و شهردار محترم تهران اخذ شده و این پروژه در مرحله خوبی قرار دارد که در صورت تداوم پیگیری، مسئله مسکن دانشگاهیان را تا ده سال آینده حل می‌کند. احیای زمین‌های تعاون مسکن دانشگاه نیز در دستورکار قرار دارد که با پیگیری جدی می‌توان این روند را اصلاح کرد.

تجریشی: نیازمند تغییر رویکرد دانشگاهها هستیم

مسعود تجریشی، سرپرست دانشگاه نیز در این مراسم با تشکر از زحمات رئیس سابق دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه صنعتی شریف تنها یک مجموعه آموزشی نیست، بلکه یک نماد است، گفت: دانشگاه شریف نمادی از اولین‌های آموزش عالی در کشور است. دانشگاه شریف در حل مسائل جامعه و قراردادهای ارتباط با صنعت می‌شناسیم ولی این دانشگاه محل پرورش نیروهای خبره است.

وی ابراز امیدواری کرد با عنایت خداوند و تکیه بر سرمایه‌های عظیم انسانی دانشگاه شریف جایگاه این دانشگاه را در عرصه ملی و بین المللی توسعه بخشد.

سرپرست دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به مشکلات و چالش‌های دانشگاه گفت: دانشگاه شریف با مشکلات و چالش‌های ریز و درشت انباشته شده از سال‌های گذشته مواجه است و باید تمرکز اصلی بر روی حفظ جایگاه بین‌المللی، ارتقای کیفی آموزش و پژوهش، حمایت از اساتید و اعضای هیئت علمی جوان و ایجاد محیطی پویا بستر رشد و شکوفایی قرار گیرد.

وی گفت: خودم را خادم جامعه دانشگاهی می‌دانم و اعتقاد دارم که داشتن دانشگاه آرام و بی صدا هنر نیست.

وی بر ضرورت تغییر رویکرد در عملکرد دانشگاهها تاکید کرد و گفت: با همفکری و مشارکت جمعی می‌توان بر پیچیده‌ترین چالش‌های دانشگاه غلبه کرد. شاید باید به جای حل یک مسئله و یک قرارداد با صنعت وارد آینده فناوری و نوآوری کشور شویم و به نهادهای آینده‌نگر پویا توجه داشته باشیم.