امضای تفاهمنامه بین سازمان آموزش فنی و حرفه ای و بنادر و دریانوردی گیلان
انزلی - ایرنا - سازمان آموزش فنی و حرفه ای و اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان در بندر انزلی به منظور توسعه آموزش های دریایی و خدمات بندری تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور روز پنجشنبه در جریان امضای این تفاهمنامه، ساماندهی مراکز آموزشی فنی و حرفه ای را مهمترین هدف این سازمان عنوان کرد.
علی اوسط هاشمی اظهار کرد: انزلی شهری نام آشنا برای کشور است و باید سطح ارائه خدمات را به میزان شایسته در این شهر ساحلی ارتقا بخشیم تا زمینه لازم را برای ماندگاری هرچه بیشتر مسافر فراهم آمده و در کنار آن اشتغال پایدار برای این شهر و استان فراهم شود.
وی با اشاره به لزوم بهره گیری از همه ظرفیت های موجود برای افزایش ماندگاری مسافر و ازائه آموزش های لازم به افراد خدمات رسان به مسافران افزود: نوع خدمت رسانی به مسافران در همه زمینه های گردشگری و تعمیرگاه ها و همه مشاغلی که مسافر به آن مراجعه می کند باید نمونه باشد به گونه ای که معتقدم باید در خدمت رسانی به مردم برند سازی کنیم.
هاشمی مواهب طبیعی همچون دریا و تالاب را ظرفیتی مناسب برای تنوع زایی با مشاغل و اهداف برشمرد و تاکید کرد: باید با استفاده از همه ظرفیت ها فهرستی از همه نیازها تهیه شود تا بر اساس تقاضایی که سرمایه گذار دارد برای آموزش های مهارتی آن برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به اینکه در بندرانزلی با وجود همه ظرفیت های بالقوه وجود بالاترین آمار بیکاری خود مساله ای جدی است، گفت: این امر بیانگر آن است که نتوانستیم در استفاده از این ظرفیت ها فعال و موثر عمل کنیم.
هاشمی داشتن سندی که بیانگر آمایش و توسعه استانی و سرزمینی باشد را مهمترین نیاز عنوان و اظهار کرد: استانهای ساحلی باید مقصدی برای کار و زندگی باشد نه تفریح، چرا که اکثر کشورها به دلیل وجود تمرکز جمعیت در شهرهای ساحلی روی این شهرها برنامه ریزی دارند.
رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه کارکرد این سازمان بر اساس سند تحول شهرستان است، افزود: با همه تحولاتی که در زمینه تکنولوزی و پیشرفت ها وجود دارد هنوز نتوانستیم آنگونه که لازم است در زمینه دانش بازنگری داشته باشیم اما امروزه کسب مهارت می تواند مکمل دانش باشد.
وی با اشاره به اینکه فنی و حرفه ای برای برنامه ریزی در خصوص ارائه آموزش های مهارتی نیازمند برنامه و نقشه راه از سوی جامعه مدیریت شهری است، تاکید کرد: اگر سنجش و مهارت در کنار هم و به درستی قرار بگیرند تحولات خوبی در حوزه دانش و مهارت رخ می دهد و بر همین اساس ساماندهی همه مراکز آموزشی از برنامه های سازمان فنی و حرفه ای است.
هاشمی با اشاره به اینکه سازمان فنی و حرفه ای ارائه آموزش های دوگانه را در دستور کار خود دارد، تصریح کرد: آموزش های تئوری در سازمان فنی و حرفه ای رقم می خورد اما این آموزش ها در سازمانی که به آن نیاز دارد تبدیل به مهارت می شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد از کارآموزان فنی و حرفه ای فارغ التحصیلان دانشگاه ها و دانشجویان هستند، خاطر نشان کرد: توسعه روابط سازمان فنی و حرفه ای با شرکای اجتماعی خود همچون بنادر و دریانوردی، جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی و غیره می تواند پیوند مستحکمی برای توسعه همه جانبه را فراهم آورد به گونه ای که همگان از آن نفع ببرند.
رییس سازمان فنی و حرفه ای، گیلان را مهد مهارت دانست و گفت: امروزه سواد تنها ملاک نیست و مهارت باید در کنار آن باشد و باید ظرفیت های ملی را بازیابی و با استفاده از مهارت از آن استفاده کنیم.
هاشمی سرعت رشد تکنولوژی را برای کشورهایی که به صورت جدی به تکنولوژی وارد نشده اند، تهدید دانست و گفت: دریامحوری و مهارت بندری، کشاورزی و مشاغل روستایی و استانهای برخوردار از نرخ بالای بیکاری سه محور فعالیت سازمان فنی و حرفه ای در سال جاری است.
مهمترین دغدغه مسئولان بندرانزلی اشتغال جوانان است
فرماندار شهرستان بندرانزلی هم در این جلسه با اشاره به اینکه مهمترین دغدغه مسئولان این شهرستان اشتغال جوانان است، اظهار داشت: با وجود همه ظرفیت های موجود در بندرانزلی می توان زمینه های اشتغال پایدار را ایجاد کرد. اسماعیل میرغضنفری افزود: فنی و حرفه ای مجموعه ای است که مهارت آموزی کرده و شغل ایجاد می کند اما انتظار است این مجموعه از نظر کمی و کیفی بروزرسانی شود. وی خاطر نشان کرد: به روز رسانی آموزش های در دستور کار فنی و حرفه ای با بکارگیری از نیروها و مدرسان بومی می تواند تاثیر دو چندان داشته باشد. میرغضنفری یادآور شد: متاسفانه بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه ها و مراکر آموزش عالی کشور فقط واحدهای درسی خود را گذرانده اند و آموزشی در زمینه ورود به کار و اشتغال زایی ندیده اند که باید این موضوع به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.
*س_برچسبها_س*