یک‌شنبه 14 بهمن 1403

امید گنبدی‌ها به دولت برای تکمیل پروژه 27 ساله جمع‌آوری فاضلاب شهری

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
امید گنبدی‌ها به دولت برای تکمیل پروژه 27 ساله جمع‌آوری فاضلاب شهری

گنبدکاووس - ایرنا - تسریع در تکمیل و بهره‌برداری از طرح ملی جمع‌آوری فاضلاب شهری گنبدکاووس که افزون بر ربع قرن از آغاز عملیات اجرایی آن می‌گذرد و هنوز به نیمه راه نرسیده از مطالبات 170 هزار شهروند دومین شهر بزرگ استان گلستان از دولت انقلابی آیت الله رییسی است.

عملیات اجرایی طرح جمع آوری فاضلاب شهری گنبدکاووس در سال 1374 آغاز شده و به گفته مسوولان متولی تاکنون تنها 38 درصد پیشرفت فیزیکی دارد ضمن اینکه افق این طرح در زمان طراحی اولیه سال 1400 پیش بینی شده بود و اکنون که در این سال قرار داریم و تاکنون افزون بر 400 میلیارد ریال برای آن هزینه شده اجرای این طرح ملی هنوز به نیمه راه نرسیده است.

حرکت بسیار کند و لاک پشتی طرح ملی جمع آوری فاضلاب شهری گنبد که باهدف جمع آوری و تصفیه فاضلاب خانگی و دفع آب‌های سطحی این شهر و استفاده از آن برای مصارف کشاورزی درحال اجراست، گلایه مردم و برخی مسوولان این شهرستان مرزی را از سالیان گذشته به‌دنبال داشته و آنها از هر فرصتی برای بیان این مطالب استفاده می‌کنند.

انتشار خبر سفر روز جمعه /13 اسفند / آیت الله رییسی و برخی اعضای هیات دولت به گلستان موجبات خوشحالی مردم این استان به خصوص اهالی گنبدکاووس شد و آنها امیدوارند طلسم عملیات اجرایی طرح جمع آوری فاضلاب این شهر شکسته شود.

وضعیت توپوگرافی و هم تراز بودن زمین در بیشتر نقاط شهر گنبدکاووس، بالا بودن سطح آب های سطحی و زیرزمینی و ورود فاضلاب خانگی به کانال‌های هدایت آب‌های سطحی که سبب ایجاد بوی تعفن در این کانال‌ها شده، اهمیت تسریع در عملیات اجرایی طرح ملی فاضلاب در این شهر را دو چندان کرده است.

حرکت لاک پشتی این طرح ملی و توقف عملیات اجرایی آن در چند سال گذشته همچنین سبب شد ورود فاضلاب شهری و خانگی به 2 رودخانه واقع در قسمت شمالی و جنوبی گنبدکاووس که سال‌هاست که علاوه بر آلودگی زیست محیطی، سیمای این 2 گذرگاه آبی را زشت و اسفناک نمایند، بر غم و غصه مردمان این شهر بیفزاید.

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی در همین پیوند به خبرنگار گفت: پروژه ملی جمع آوری فاضلاب این شهر که 28 سال از زمان شروع عملیات اجرایی آن می‌گذرد و هنوز به نیمه راه نیز نرسیده مستلزم نگاه ویژه دولت انقلابی دکتر رییسی و مجموعه وزارت نیرو به این پروژه است.

امانقلیچ شادمهر افزود: هیچ پروژه فاضلابی در کشور نداریم که با گذشته 28 سال هنوز فاز نخست آن به بهره‌برداری نرسیده باشد.

عکس آرشیوی است

شهردار گنبدکاووس نیز به خبرنگار ایرنا گفت: روند کند و توقف عملیات اجرایی پروژه ملی جمع آوری فاضلاب این شهر سبب شده تا فاضلاب های خانگی شهروندان وارد کانال‌های هدایت آب‌های سطحی شهر شوند و علاوه بر بوی تعفن مشکلاتی در مسیر حرکت آبهای سطحی در مواقع بارندگی ایجاد کند.

سیدعلی اصغر موسوی افزود: به سبب شرایط توپوگرافی شهر گنبدکاووس و اجرا نشدن طرح فاضلاب با کمترین بارش در این شهر آبگرفتگی معابر داریم که علاوه بر مشکلات ترددی برای شهروندان و اعتراضات آنها، خساراتی را نیز به تاسیسات و کانال‌های هدایت آب‌های سطحی وارد می‌کند.

وی اضافه کرد: دولت و وزارت نیرو باید نگاه ویژه‌ای برای تکمیل این طرح که بیش از ربع قرن از عملیات اجرایی آن گذشته ولی هنوز به نیمه راه نیز نرسیده داشته باشند و با تزریق اعتبارات مورد نیاز برای کاهش مشکلات شهروندان حداقل بخشی از این پروژه را افتتاح نمایند.

با وجود وعده مسوولان شرکت آب و فاضلاب گلستان و برخی مقامات کشوری این شرکت برای بهره‌برداری از مرحله نخست این طرح شامل تصفیه خانه و ایستگاه پمپاژ شماره 9 آن تا پایان سال 95 هنوز این مهم محقق نشده و به گفته علیرضا هژبری مدیر بودجه و تجهیز منابع مالی شرکت آبفای استان تکمیل این مرحله به حدود 2 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

گفته می‌شود با تکمیل مرحله نخست طرح جمع آوری فاضلاب شهری گنبدکاووس و تصفیه خانه آن، بین 30 تا 40 هزار متر مکعب آب در شبانه روز تصفیه (باز تولید) و برای مصارف کشاورزی اراضی اطراف آن که سال‌هاست از مشکل خشکسالی و کم آبی رنج می‌برند، مورد استفاده قرار می‌گیرد ضمن اینکه از آلودگی‌های زیست محیطی ورود فاضلاب به 2 رودخانه این شهر و بوی تعفن ناشی از آن نیز جلوگیری خواهد شد.

به گفته مسوولان شرکت آب و فاضلاب گلستان از آغاز عملیات اجرایی طرح ملی جمع آوری فاضلاب شهری گنبدکاووس در سال 74 تاکنون برخی اقدامات از جمله انجام 38 درصد شبکه درون شهری به مقدار 83 کیلومتر، 41 درصد از 9 ایستگاه پمپاژ و 85 درصد تصفیه خانه فاضلاب آن انجام شده و رساندن شبکه‌های اصلی و فرعی درون شهری این طرح به 200 کیلومتر به همراه تکمیل 9 ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه فعلی آن باقی مانده است.

گنبدکاووس با حدود 170 هزار نفر جمعیت و 28 کیلومتر مربع وسعت دومین شهر بزرگ استان گلستان است.

برچسب‌ها

امید گنبدی‌ها به دولت برای تکمیل پروژه 27 ساله جمع‌آوری فاضلاب شهری 2