شنبه 10 آذر 1403

انتقاد تند مسیح مهاجری از میرسلیم: او به دنبال ریاست مجلس است

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
انتقاد تند مسیح مهاجری از میرسلیم: او به دنبال ریاست مجلس است

این کار آقای میرسلیم را نمی‌پسندم. من معتقدم مرحوم آیت‌الله خلخالی هم مثل همه هم اشتباهاتی داشت و هم خدماتی کرد. آن چیزهائی که آقای میرسلیم به آیت‌الله خلخالی نسبت داد درست نبود و هیچ سندی هم برای اثبات آنها وجود ندارد. مطالب آقای میرسلیم فقط باعث خشنودی دشمنان شد، رسانه‌های آنها را تغذیه کرد و حتی می توانم بگویم به نوعی رژیم شاه را با آنهمه جنایت و وابستگی و خیانت که داشت، تبرئه کرد....

در پی انتشار مصاحبه سیدمصطفی میرسلیم در یکی از روزنامه‌ها، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در گفت وگو با شفقنا اظهار داشت: آقای میرسلیم را عاقل‌تر و پخته تر از این می‌دانستم که چنین سخنانی بگوید.

متن سخنان حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری بدین شرح است.

شما آقای مهاجری عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی بودید و آقای مهندس میرسلیم هم بودند. بنابراین، شناخت خوبی از آقای میرسلیم دارید. اگر ممکن است قدری درباره ایشان بفرمائید.

بله، آقای میرسلیم از اعضاء شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی بودند ومن همان 40 سال قبل با ایشان آشنا شدم و سال‌ها در حزب با هم بودیم. از نظر شخصی ایشان را فردی متدین می‌دانم. ایشان مانند اسمشان که میرسلیم است، فردی سلیم‌النفس بود و از جنبه شخصی ایرادی در رفتار و کردارشان دیده نمی‌شد.

از نظر خط‌مشی سیاسی چطور؟

بطور طبیعی، مؤسسین حزب جمهوری اسلامی که آقای میرسلیم را به عنوان عضو شورای مرکزی انتخاب کردند، از نظر خط‌مشی سیاسی هم ایشان را قبول داشتند. البته این مربوط به سال 1358 می‌شود که هنوز سلیقه‌های سیاسی و نوع برخورد با حوادث چندان مشخص نبود و جلوه‌ای نداشت ولی بعدها که مقداری زمان گذشت و اتفاقاتی افتاد بعضی تفاوت سلیقه‌ها آشکار شد.

منظورتان از تفاوت سلیقه‌ها چیست؟

برای مثال، بعد از رئیس‌جمهور شدن بنی‌صدر و روش نادرستی که او داشت، آقای میرسلیم معاون سیاسی وزیر کشور بود و شهربانی کل کشور آن زمان زیرنظر ایشان بود. در شرایط اختلافی آن زمان و عملکرد نادرستی که بنی‌صدر داشت، انتظار این بود که جلوی تخلفات او گرفته شود و با او همراهی نشود، ولی به خاطرم این گونه می رسد که گویا آقای میرسلیم برخلاف این انتظار عمل کرد بطوری که در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی به او اعتراض شد و چه بسا از دبیرکل حزب که آیت‌الله بهشتی بودند، اخطار گرفت. البته من، صلاح نمی‌دانم وارد مسائل قدیمی شوم. اینها پرونده‌های بایگانی شده هستند و نباید بازگشائی شوند. ما با این قبیل کارها هیچ مشکلی را حل نخواهیم کرد. لازم نیست من وارد جزئیات شوم.

آقای مهندس میر سلیم اخیرا مصاحبه ای داشتند و....

این کار آقای میرسلیم را نمی‌پسندم. من معتقدم مرحوم آیت‌الله خلخالی هم مثل همه هم اشتباهاتی داشت و هم خدماتی کرد. آن چیزهائی که آقای میرسلیم به آیت‌الله خلخالی نسبت داد درست نبود و هیچ سندی هم برای اثبات آنها وجود ندارد. مطالب آقای میرسلیم فقط باعث خشنودی دشمنان شد، رسانه‌های آنها را تغذیه کرد و حتی می توانم بگویم به نوعی رژیم شاه را با آنهمه جنایت و وابستگی و خیانت که داشت، تبرئه کرد. اینگونه سخن گفتن از آقای میرسلیم بعید بود. از ایشان انتظار نداشتم سخن بی‌سند بگوید.

به نظر شما چرا این سخنان حالا مطرح شد؟

نیت‌خوانی که بلد نیستم ولی در میان افرادی که از تهران در انتخابات مجلس یازدهم وارد مجلس شده‌اند، آقای میرسلیم برای ریاست مجلس یازدهم مناسب‌تر است. شاید خود ایشان هم همینطور فکر می‌کند و این کارها مقدمه‌چینی برای همین موضوع باشد. البته کسانی که از تهران وارد مجلس شده‌اند خودشان باید بدانند که فقط 20 درصد مردم تهران در انتخابات دوم اسفند شرکت کرده‌اند و امثال آقای میرسلیم هم حدود 10 درصد آراء کل مردم تهران یعنی واجدین شرایط رأی دادن به مجلس راه یافته‌اند. این، افتخاری نیست و افرادی که با این رأی پائین به مجلس راه یافته‌اند، به جای بازگشائی پرونده‌های 40 سال قبل و مطرح کردن ادعاهای بی‌پایه بهتر است به این نکته فکر کنند که چرا مردم تهران در این انتخابات کمترین مشارکت را داشتند و درصدد جبران برآیند.

آقای میرسلیم باید به این نکته هم فکر کند که اگر در طول 40 سال گذشته به مناصبی دست یافته و حالا نماینده مجلس شده، مرهون مبارزات امثال آیت‌الله خلخالی و خدمات او بعد از پیروزی انقلاب است. در هر انقلابی، طبعا تندروی‌هائی هم هست ولی آیت‌الله خلخالی و امثال او در عین حال که اشتباهاتی هم داشتند، باعث شدند دشمنان داخلی انقلاب نتوانند شاه و دارودسته‌اش را برگردانند و همین زحمات موجب شد آقای میرسلیم در تمام 41 سال گذشته در مناصب مهم دولتی باشد و حالا هم وارد مجلس شود.