انتقاد جورج لوکاس از نبود فکرهای اصیل در هالیوود / همه فیلمها تکراری شده!
جورج لوکاس که در جشنواره فیلم کن امسال نخل طلای افتخاری را گرفت، در 80 سالگی فکرهای زیادی درباره وضعیت فعلی سینما و آیندهاش دارد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین - جورج لوکاس، خالق «جنگ ستارگان» که در سال 1977 با ساخت اولین قسمت این فرنچایز محبوب به جایگاهی افسانهای در عالم فیلمسازی رسید، در جشنواره فیلم کن امسال نخل طلای افتخاری را از دست دوست و همکار قدیمیاش، فرانسیس فورد کاپولا، کارگردان سهگانه «پدرخوانده»، گرفت. لوکاس در تمام دوران کاریاش که از سال 1971 آغاز شده و تا امروز ادامه داشته، تنها کارگردانی 6 فیلم را تقبل کرده؛ 4 فیلم از فرنچایز «جنگ ستارگان» و دو فیلم «THX 1138» و «گرافیتی امریکایی». البته لوکاس به عنوان تهیهکننده اجرایی یا نویسنده طی سالها در پروژههای مختلفی حضور داشته و به ساخت فیلمهایی که به آنها علاقهمند بوده مثل «کاگهموشا» به کارگردانی آکیرا کوروساوا یا فرنچایز مشهور دوست و همقطارش، استیون اسپیلبرگ، یعنی «ایندیانا جونز» یاری رسانده است. حالا او در 80 سالگی فکرهای زیادی درباره وضعیت فعلی سینما و آیندهاش دارد.
مثل همین حالا
همشهری آنلاین نوشت: او که در جشنواره کن امسال در گفتوگویی شرکت کرده بود درباره وضعیت فعلی سینما حرفهای جالبی زد. وقتی از او پرسیده شد سینما 10 سال دیگر در چه وضعی خواهد بود گفت: «مثل وضعی که همین الان دارد. وضع موجود از این قرار است که کسی نمیداند باید چه کرد، مخصوصا در پلتفرمهای پخش آنلاین این وضع بیشتر از فیلمهای سینمایی صادق است، اما در فیلمهای سینمایی هم وضع همین است. داستانهایی که گفته میشود همان داستانهای قدیمی است. میگویند بیایید دنباله این فیلم را بسازیم یا بیایید نسخه دیگری از این فیلم را بسازیم. فقط فیلمها نیستند که چنین وضعی دارند، بلکه تقریبا در هیچ چیز ایده اصیلی پیدا نمیشود.»
او در ادامه افزود: «فضا اینجوری است که من یک فیلم خوب دیدهام، بیایید چیزی عین آن بسازیم. این شیوهای است که فیلمها فروخته میشود. اگر بروی و بگویی من چیزی دارم که قبلا شبیهاش را هرگز ندیدهای و به مخیلهات هم خطور نمیکند، خیلی بعید است که بتوانی برای ساخت فیلم به توافق برسید.»
تسلیم شدن
«جنگ ستارگان» احتمالا ارزشمندترین داراییای است که دائما بر تعداد اسپین آفها و دنبالههایش افزوده میشود، اما لوکاس بهرغم اینکه فکرهای زیادی درباره سینمای امروز و آیندهاش در سر دارد، برای مدتی نسبتا طولانی خیلی در این فرنچایز علمی تخیلی توقفناپذیر دخیل نبوده است. او امپراطوری «لوکاس فیلم» را در سال 2012 به مبلغ 4 میلیارد دلار به کمپانی دیزنی فروخت و با فیلمها، بازیها، برنامهها و اسپین آفهایی که در جیب دارد، «جنگ ستارگان» به هیولایی کاملا متفاوت از چیری که بوده بدل شده است.
به اعتقاد لوکاس، خوب یا بد دنیای «جنگ ستارگان» تحت هدایت دیزنی به سمت و سویی کاملا متفاوت سوق داده شده. لوکاس در این گفتوگو در این باره گفت: «من تنها کسی بودم که واقعا میدانست «جنگ ستارگان» چه بود... کسی که خیلی خوب این دنیا را میشناخت چون این دنیا ظرایف و پیچیدگیهای زیادی را در خود جای داده است. برای مثال «نیرو»؛ کسی «نیرو» را نمیفهمید. بعد از اینکه من کمپانیام را فروختم و آنها شروع به ساخت قسمتهای جدید کردند، ایدههای بسیاری که در فیلمهای اصلی وجود داشت، نادیده گرفته شد. اما همین است که هست. شما وامی دهید و تسلیم میشوید.»
این 4 رفیق فیلمباز
در این گفتوگو لوکاس از کمکهای فرانسیس کاپولا در سینما به خودش گفت. جورج لوکاس، فرانسیس فورد کاپولا، استیون اسپیلبرگ و مارتین اسکورسیزی از نسل طلایی هالیوود نو هستند که رفاقتی دیرینه با هم دارند و تقریبا همگیشان با تماشای فیلمهای کارگردانان بزرگ سینما در کودکی به هنر هفتم علاقهمند شدند. از میان این چهار نفر امسال کاپولا با پروژه جاهطلبانه «مگالوپلیس» در کن 2024 حاضر بود که فیلمش منتقدان را به دو گروه مخالف و موافق تقسیم کرد. اسکورسیزی سال گذشته «قاتلان ماه کامل» را بر پرده داشت و قصد دارد تا روزی که سر پاست فیلم بسازد و خبرهای پروژههای جدیدش مدام از راه می رسد. آخرین فیلم اسپیلبرگ هم «خانواده فابلمن» نام داشت که نوعی خودزندگینامه این کارگردان کهنهکار تلقی شد.
22057
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1912511