یک‌شنبه 30 دی 1403

انعقاد قرارداد با 8 سردخانه برای فراورده های پروتئینی / دام زنده چند شد؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
انعقاد قرارداد با 8 سردخانه برای فراورده های پروتئینی / دام زنده چند شد؟

به منظور نگهداری فرآورده‌های پروتئینی منجمد تحت شرایط بهداشتی و استاندارد، شرکت پشتیبانی امور دام، کارشناسان کنترل کیفی خود را برای بررسی شرایط 10 سردخانه متقاضی اعزام کرد.

به منظور نگهداری فرآورده‌های پروتئینی منجمد تحت شرایط بهداشتی و استاندارد، شرکت پشتیبانی امور دام، کارشناسان کنترل کیفی خود را برای بررسی شرایط 10 سردخانه متقاضی اعزام کرد. از این 10 سردخانه مورد بررسی، با 8 سردخانه قرارداد همکاری امضا شد. این قرارداد‌ها به منظور تضمین نگهداری استاندارد فرآورده‌های پروتئینی منجمد در این سردخانه‌ها صورت پذیرفت. در واقع، شرکت پشتیبانی امور دام با انجام این بررسی‌ها و انعقاد قرارداد‌ها، گام مؤثری در جهت تأمین شرایط بهداشتی مناسب برای نگهداری محصولات پروتئینی برداشته است.

وی افزود: به منظور نگهداری فرآورده‌های پروتئینی منجمد تحت شرایط بهداشتی و استاندارد، شرایط 10 سردخانه متقاضی مورد بررسی دقیق کارشناسان کنترل کیفی قرار گرفت که از این تعداد، 8 سردخانه تأیید و قرارداد همکاری با آنها منعقد شد.

شیرزاد یادآور شد: از سال گذشته مدیران استانی موظف شدند تا بر اساس استانداردهای جدید، نسبت به کنترل‌های کیفی اقدام کنند.

در میادین میوه و تره بار مواد پروتیینی 56 درصد، غلات 20 درصد، مرغ 9 درصد، تخم‌مرغ 14 درصد، قند 15 درصد و شکر 14 درصد ارزان‌تر از سطح شهر به فروش می‌رسد.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور تصریح کرد: نهاده‌های دامی وارداتی موجود در انبارهای مبادی ورودی و نیز استان‌ها به صورت مستمر توسط کارشناسان خبره کنترل کیفی مورد نظارت قرار می‌گیرد و تعداد 9 مورد در سال 1403 رصد و پایش انجام شده است، همچنین برای حفظ کیفیت مطلوب دوره نگهداری آنها در صورت نیاز، اقدامات پیشگیرانه مانند هوادهی و مبارزه با آفات انباری انجام می‌شود.

به گفته وی، در هنگام خرید محمولات پروتئینی نیز ناظرین کنترل کیفی به صورت مستمر بر عملیات اجرایی کشتار، بسته‌بندی و انجماد محمولات استحصالی نظارت کیفی به عمل می‌آورند تا محموله‌های پروتئینی سالم برای مصرف مردم تولید شود.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران از فروش آنلاین گوشت قرمز در میادین میوه و تره‌بار پایتخت خبر داد.

شیرزاد در پایان افزود: در همین راستا میزان یک میلیارد و 172 میلیون تومان بابت خرید سموم ضدعفونی و همچنین 21 میلیون و 300 هزار تومان بابت تهیه ملزومات مورد نیاز کنترل کیفی تامین اعتبار شده است، همچنین تأمین هزینه انجام آزمایش‌های دوره‌ای برای استفاده استان‌ها از دیگر اقدامات شرکت پشتیبانی امور دام کشور برای تقویت بخش کنترل کیفی شرکت محسوب می‌شود.

قیمت دام کاهشی شد

منصور پوریان با اشاره به اینکه با ورود منظم گوشت‌های وارداتی به بازار، بازار گوشت رقابتی و قیمت‌ها کاهشی خواهد شد، از واردات دام زنده پایه پروار با ارز تالار دوم به کشور خبر داد.

وی با بیان اینکه عرضه بره نسبت به ماه‌های قبل بهتر شده است، گفت: افزایش عرضه دام زنده خصوصا دام زیر یکسال و کاهش تقاضا منجر به کاهش قیمت دام زنده در بازار نسبت به دو هفته گذشته شده؛ به طوری که قیمت دام زنده سبک به صورت نقد به کیلویی 230 هزار تومان و مدت دار 250 تا 260 هزار تومان و قیمت گوساله کشتاری نیز کیلویی 185 تا 205 هزار تومان رسیده است که طبیعتا می‌تواند بر قیمت گوشت نیز اثرگذار باشد. پوریان افزود: معمولا هر سال در این فصل و ماه مشابه این کاهش قیمت صورت می‌گیرد. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که ورود گوشت‌های منجمد گوسفندی و گوساله و گوشت‌های وارداتی بازار را اشباع کرده است. یعنی ثبات و کاهش قیمتی که از اسفندماه در بازار گوشت مشاهده می‌شود، به دلیل همین واردات است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور تصریح کرد: در حال حاضر جمعیت دام سبک کشور 72 میلیون راس می شود که از این میزان 42 میلیون راس مولد و 30 میلیون راس بره زیر یکسال و کشتاری است. اگر تولید بهاره را نیز به آن اضافه کنیم جمعیت افزایشی خواهد شد. همچنین گوساله آماده کشتار زیاد، ولی تقاضای کشتار کم است.

پوریان گفت: در حال حاضر قیمت گوشت‌های منجمد موجود در بازار کمتر از 300 هزار تومان و گوشت گرم وارداتی نیز 300 تا 370 هزار تومان است و هیچ کمبودی وجود ندارد. علاوه بر آن تصمیم جدیدی در خصوص پروار گوساله‌ها در دامداری‌ها گرفته شده که با این تصمیم در ماه‌های پاییز و زمستان نیز با ازدیاد عرضه مواجه خواهیم شد.

این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: در کنار این افزایش عرضه و کاهش قیمت باید به دام مازاد دامداران نیز توجه شود و مانند مرغ مازاد مرغداران شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید این دام‌های مازاد اقدام کند. همچنین باید صادرات نیز در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند. وی با بیان اینکه گوشت به صورت فراوان در بازار وجود دارد و بازار اشباع شده است، گفت: در مرحله اول برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای بود که این کالای پروتئینی به وفور در بازار موجود شود. اما مرحله دوم مکانیسم تعیین قیمت است. در بحث واردات قیمت‌ها مشخص و ثابت است. در بحث تولید داخل اما برنامه‌ریزی ها در جهت کاهش قیمت و رقابتی شدن بازار خواهد بود.

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور با تاکید بر اینکه هزینه تولید گوشت تولید داخل بالا است، بیان کرد: قطعا بازار در روزهای آینده رقابتی خواهد شد. چون گوشت وارداتی در بازار زیاد است. همچنین با رسیدن واردات لاشه به بیش از 400 تن شاهد کاهش 100 هزار تومانی قیمت هر کیلو گوشت تولید داخل خواهیم بود. از طرفی قرار است واردات دام زنده پایه پروار با ارز تالار دوم نیز انجام شود که قطعا در کاهش قیمت دام موثر خواهد بود.