انقلابیگری مجلس یازدهم؛ شعاری جا مانده در کلام!
علی اکبر محمودی
کمتر از دو ماه دیگر تا سالروز آغاز به کار و یک سالگی مجلس یازدهم مانده است. مجلسی که پیش و در ابتدای شروع فعالیت خود با شعار انقلابیگری موجی از امید در دل مردم ایجاد کرد. اما اکنون با گذشت بیش از 10 ماه واقعیت رخ داده بیانگر شعاری جا مانده در کلام و دادوقالهایی باقیمانده در اعمال است.
نگاهی به روند اقدامات نمایندگان مردم در مجلس یازدهم نشان میدهد از منظر انقلابیگری تا هدف آن فاصله بسیار و و نمایندگان محترم نیز در این میانه تازه در ابتدای راه سخت و دشوار و البته زودگذر آن قرار دارند. چه بسا با رویه در پیش گرفته شده تا پایان چهار سال نیز در همین ابتدا باقی خواهند ماند و این بار دیگر مردم هستند که با مشتی دیگر از شعار بی عمل تنها میمانند.
نگاهی به عملکرد نمایندگان محترم در مجلس یازدهم نشان میدهد در سال نخست فعالیت آن و در حالی که هنوز 2 ماه تا پایان فعالیت اجلاسیه اول باقی مانده است با ارائه بیش از 430 طرح، رکوردار مجالس تاریخ ایران در این زمینه به حساب میآیند که البته این آمار بیانگر عملکرد مثبت این مجلس نخواهد بود بلکه به دلیل رشد مستمر آن در سالهای آتی و عدم رسیدگی به به این تعداد طرح ارائه شده عملا با حجم انبوهی از طرحهای اعلام وصول شده بدون بررسی در پایان کار مجلس روبرو خواهیم بود که به واسطه روند رسیدگی به آنها در کمیسیونهای تخصصی، اتلاف وقت و هزینه تنها دستاورد مجلس در این زمینه خواهد بود.
در کنار این موضوع، مسئله مهمتر نحوه رویکرد و نگاه مجلس یازدهم با شعار انقلابیگری نسبت به مسائل کشور به ویژه در حوزه سیاست داخلی و سیاست خارجی است. تندودرشتگویی در کنار اتهامزنیهای بیاساس به مدیران به ویژه اعضای هیات دولت آن هم در زمانهای که رهبر معظم انقلاب همگان را به وحدت و آرامش به منظور بررسی مسائل و رفع مشکلات و دغدغههای معیشتی مردم دعوت مینمایند، اقدام نه در مسیر انقلابیگری بلکه در خلاف آن و در تضاد با منویات رهبر معظم انقلاب است.
نطقها، بیانیهها، سخنرانیها و موضع گیری برخی نمایندگان در یک سال اخیر نشان میدهد قیل و قال و پرداختن به مسائل فرعی با نگاه جناحی رویکرد اصلی آنها در مواجه با مسائل بوده است. حال در این بین تفاوت عملکردی انها با مجالس قبلی در چه بوده است که بر خود نام انقلابیگری را نهادهاند، موضوعی است که باید بر روی آن مباحثه شود چرا که در غیر اینصورت این روند تخریب چهره انقلاب و انقلابیگری خواهد بود.
مقام معظم رهبری در پیام و شعار سال جدید خود از تولید و رفع موانع بر سر راه و پشتیبانی از آن به عنوان شاخصههایی مهم در مسیر پیشبرد اهداف کشور به ویژه در راستای رفع مسائل و دغدغههای مردم به خصوص در حوزه معیشت نام میبرند و همواره بر لزوم فاصلهگیری از نزاعهای سیاسی برای دستیابی به این هدف یاد میکنند اما این چگونه است که مجلس انقلابی خلاف این مسیر تنها به دنبال جاروجنجالهای سیاسی میگردد و گویی دغدغه مردم دغدغه دست چندم آنهاست.
آغاز دور جدید مذاکرات هستهای در وین و دیدن کورسوهایی از اقدامات در مسیر رفع تحریم و گشایش اقتصادی هفته گذشته در حالی صورت گرفته که مجلس یازدهم شتابزده به دنبال تاکید بر عدم رفع تحریم و نیاز به فرصت 3 تا 6 ماهه در رفع آنهاست، حال آنکه رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم تسریع و عدم درنگ بر رفع مشکلات مردم تاکید داشتهاند و به نظر میرسد نگاه به مطالبات مردم در سطح جامعه نیز نشان میدهد که رفع مشکلات آنها مهمترین و اصلیترین دغدغه و مطالبه است.
دغدغه امروز مردم کوچه و خیابان، معیشت و نیازهای روزمره آنهاست حال آنکه در این میانه از ایجاد زمینه به منظور دستیابی به آن نیز مانع ایجاد کنیم یا در برداشتن موانع، مقاومت کنیم، هیچکدام با قاموس انقلابیگری کشور مترادف نخواهد بود و تنها یاس مردم از دل بستن به مجلس را به همراه خواهد داشت.
متاسفانه روند کار به گونهای شده است که برخی صحبتها و منویات رهبر فقید انقلاب اسلامی را یه به فراموشی سپردهاند یا در خلاف آن حرکت میکنند و در مقابل منویات رهبر معظم انقلاب نیز آنگونه که خود میخواهند برداشت شخصی میکنند و هر آنکس را که نمیخواهند میرانند و چوب زبان و اتهامشان، راهکاری در مسیر جذب حداقلی و دفع حداکثری شده است.
عدالت، رفع مشکلات معیشتی به عنوان اصول نخستین انقلاب و از مفاهیم ریشهای انقلابیگری به حساب میآید اما اینکه چرا و با چه اصول و مبانی با اقداماتی خدشه بر این مفاهیم وارد نماییم، سوالی است که پاسخ آن را در رویکردهای سیاسیبازی و جناحنگری آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری میتوان جستجو کرد.
هرچند یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هرچند اقدامات مثبت و گامهای صحیحی در مسیر وظایف تقنینی و نظارتی قوه مقننه برداشته است اما نباید شعار عدالت و رفع مشکلات و رسیدگی به معیشت مردم که در دل انقلابیگری نمود پیدا میکنند را از خاطر ببرد. شعاری که پرچم آن را از ابتدای کار مجلس یازدهم بر دست گرفته و خود را در این مسیر میدند.