شنبه 3 آذر 1403

اکرمی: احزاب مشکلات جامعه را تا حصول نتیجه پیگیری نمی‌کنند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
اکرمی: احزاب مشکلات جامعه را تا حصول نتیجه پیگیری نمی‌کنند

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران گفت: احزاب مشکلات جامعه را تا حصول نتیجه پیگیری نمی‌کنند لذا نوعی دلسردی نسبت به احزاب وجود دارد.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران گفت: احزاب مشکلات جامعه را تا حصول نتیجه پیگیری نمی‌کنند لذا نوعی دلسردی نسبت به احزاب وجود دارد.

حجت الاسلام سید رضا اکرمی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر پیرامون نقش احزاب در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: به نظرم این موضوع راجع به انتخابات مبحثی تمام شده است که بخواهیم حالا بگوییم چه اثری در انتخابات این دوره داشتند، اما اینکه برای بعد از انتخابات به نقش احزاب بپردازیم مفید خواهد بود. و حتی به طور کلی باید بگوییم که متأسفانه احزاب در کشور ما کارنامه بایسته و شایسته‌ای ندارند.

وی در همین رابطه به نقش پررنگ شخصیت‌های سیاسی در مقایسه با احزاب در کشور در موقعیت‌هایی نظیر انتخابات پرداخت و ادامه داد: احزاب و جمعیتی که می‌توانند داشته باشند تأثیر چندانی در جریان انتخابات ندارند چرا که آنها باید عضو بگیرند برای فعالیت‌های خود دارای برنامه باشند، نسبت به مسائل جمع‌بندی کنند و بتوانند در امور مختلف اظهار نظر کنند. در چنین شرایطی می‌توان بررسی کرد که احزاب چقدر در جامعه تأثیر دارند. البته هم اکنون هم می‌توانیم بررسی کنیم که چه کارهایی را احزاب پس از انتخابات می‌توانند انجام دهند.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، گفت: احزاب می‌توانند مشکلات جامعه را ابراز کنند از جمله آنکه بررسی کنند چرا 60 درصد واجدین شرکت در انتخابات، مشارکت نداشتند و انتخابات به دور دوم کشید و در دور دوم هم 50 درصد مردم شرکت نکردند با وجود آنکه مردم کشورشان را دوست دارند و می‌خواهند در آن زندگی کنند. مردم می‌بینند که احزاب جمع‌بندی ندارند، آسیب شناسی نمی‌کنند و به همین تناسب راه حلی ارائه نمی‌دهند. احزاب مشکلات جامعه را تا حصول نتیجه پیگیری نمی‌کنند لذا نوعی دلسردی نسبت به احزاب وجود دارد.

احزاب باید مشکلات جامعه را بشناسند

اکرمی با اشاره نقش و توجه به احزاب در ابتدای شکل‌گیری انقلاب اسلامی بیان کرد: شهید بهشتی چقدر نسبت به حزب جمهوری اسلامی کار کرد و این حزب چه برکاتی برای نظام و مردم داشت اما بعد از شهادت ایشان آرام آرام فعالیت حزب جمهوری هم منتفی شد. به نظرم هر حزبی باید ابتدا آسیب شناسی کند که چرا شرکت مردم در انتخابات اندک است، اینکه 60 درصد یا 50 درصد مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند جای بررسی دارد. همچنین احزاب باید مشکلات موجود در کشور را شامل مسائل زیربنایی و روبنایی بشناسند. به عنوان مثال مادامی که اقتصاد ما تا 80 درصد دولتی است پاسخگوی نیاز جامعه نخواهد بود. باید طبق قانون اساسی اقتصاد به صورت دولتی، تعاونی و خصوصی اداره شود.

وی بر سنگین کردن وزن اقتصاد در بخش تعاونی و خصوصی تاکید کرد و ادامه داد: دولت باید در مسائل امنیتی ورود کند و دیگر موارد را هدایت و راهبری کند و برای رفع مشکلات و کاهش دادن آنها به امور نظارت داشته باشد. احزاب می‌توانند این مهم را پیگیری کنند و لازم است احزاب به صورت مستمر اعضای خود را جمع کنند و راجع به امور مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مسائل را بررسی کنند و برای رشد کشور تلاش کنند. آنها می‌توانند مردم را نسبت به اقدام درست راهنمایی کنند. کشور ما دارای ظرفیت‌های قابل توجهی از منابع انسانی و نیروهای توانمند علمی است و لازم است تشکیلاتی آنها را کاوش کرده و از این توانایی در پیشرفت کشور استفاده کند.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران در همین رابطه عنوان کرد: باید راه حل‌هایی پیدا کنیم که نفت را به صورت خام صادر نکنیم همچنین سنگ‌های معدنی و یا حتی محصولات پتروشیمی را به صورت خام نفروشیم بلکه آنها را به فرآورده‌های ارزشمند تبدیل کنیم همانطور که در دنیا می‌توانند از نفت 60 هزار محصول و فرآورده به دست آورند. امروز می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی فرآورده‌های بسیاری را از نفت استخراج کرد و به تناسب آنها شغل ایجاد کرد. با بررسی و پژوهش می‌توان استعدادهای بالقوه جامعه را به فعل تبدیل کرد و تحت برنامه مناسب آنها را به کار گرفت.

احزاب هماهنگ با شعار سال فعال شوند

اکرمی با اشاره به ضایعات 30 درصدی کالاهای اساسی ادامه داد: سالانه 100 میلیون تومان فرآورده کالای اساسی در کشور وجود دارد و هدر رفتن 30 درصدی آن میزان بالایی است، همچنان که روزانه 130 میلیون لیتر سوخت در کشور مصرف می‌کنیم، به نظرم احزاب می‌توانند بعد از انتخابات عضو گیری کنند و با جمعیت خود به پژوهش بپردازند. امسال توسط رهبر انقلاب به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده احزاب می‌توانند در عمل وارد این گود شوند و کشورمان دارای احزاب فعالی شود.

وی همچنین در رابطه با کمک احزاب به تشکیل کابینه قوی دولت چهاردهم بیان کرد: به نظرم باید میان دولت و ملت نخبگان جامعه که به راستی دارای فکر و اندیشه هستند و صاحب برنامه و توان هستند، ارتباطی حاصل شود و به دولت معرفی شوند. استفاده از نیمی از جمعیت کشور که خانم‌ها هستند می‌تواند به توانمندی دولت کمک کند و نباید جامعه زنان را رها کرد. می‌توانیم از بین جامعه زنان افراد توانمند را برای دولت آینده انتخاب کنیم. اسامی را به صورت پیشنهادی لیست کردم تا معرفی کنم.