ایجاد اقامتگاه بومگردی در روستاهای سقز برای توسعه گردشگری ضروری است
سنندج - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سقز با بیان اینکه در سال جاری نگاه ویژه به توسعه گردشگری روستایی داریم، گفت: ایجاد اقامتگاههای بومگردی در روستاهای شهرستان برای تحقق این مهم ضروری و در اولویت است.
صلاح نصراللهی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در قرن حاضر گردشگری به عنوان صنعتی بسیار قدرتمند شناخته شده و سرمایه گذاریهای کلانی توسط دولتها در این زمینه صورت گرفته که این امر بدلیل تاثیر فوق العاده گردشگری بر اقتصاد، فرهنگ و حتی سیاست است.
وی به شعار جهانی امسال (جهانگردی و توسعه روستایی) اشاره کرد و افزود: سیاست کلی به سمت و سوی توسعه صنعت گردشگری در جوامع روستایی و با هدف معرفی فرهنگ و آداب و رسوم بکر روستایی به جوامع گسترده و صنعتی و نیز حمایت از اقتصاد روستایی سوق داده شده است.
نصراللهی یادآور شد: در کردستان و به تبع شهرستان سقز نیز اقدامات بنیادی خوبی برای توسعه و گسترش گردشگری روستایی انجام گرفته که از آن جمله میتوان به شناسایی و معرفی روستاهای هدف گردشگری، برگزاری کلاسهای آموزشی بومگردی و نیز اعطای تسهیلات کم بهره و ارایه مشاوره رایگان به سرمایهگذاران این بخش اشاره کرد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سقز اضافه کرد: ارایه آموزشهای لازم و ترغیب روستاییان به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری بخصوص طرح بومگردی، تاثیر بسزایی در توسعه روستاها و رونق اقتصادی آنها دارد.
وی بناهای تاریخی و گردشگری سقز را شامل مسجد دومناره، مسجد شیخ مظهر، حمام حاجی صالح، عمارت کمانگر، مساجد تاریخی روستاهای ترجان، تمبربیگ و سرا، عمارت و حمام تاریخی روستای قلندر و نیز جاذبههای طبیعی فراوان همچون رودخانههای خروشان و کوهستانهای بکر و دست نخورده و منطقه حفاظت شده عبدالرزاق برشمرد. نصراللهی به روستاهای هدف گردشگری شهرستان سقز از جمله روستاهای زیویه، قلندر، مولان آباد، بسطام، پارسانیان، ترجان، سرا و سرچشمه اشاره کرد و گفت: برای ایجاد زیرساختهای گردشگری و معرفی جاذبهها و ارایه خدمات به گردشگران ورودی در این شهرستان سقز تلاش میکنیم.
وی با اشاره به اینکه شهرستان سقز ظرفیت مناسبی برای گردشگران و صنعت گردشگری دارد و باید زیرساختهای آن را فراهم کنیم، افزود: با توجه به نو پا بودن طرح اقامتگاههای بومگردی، در حال حاضر هیچ واحد بومگردی فعالی در شهرستان نداریم.
نصراللهی با بیان اینکه در شهر سقز پنج هتل و چهار مهمانپذیر فعال وجود دارد، تاکید کرد: گردشگران زیادی بدلیل وجود طبیعت بکر از این منطقه دیدن میکنند و این میتواند با فعال کردن اقامتگاه های بومگردی، توسعه گردشگری را به همراه بیاورد.
وی یادآور شد: از ابتدای سال 1398 تاکنون حدود 350 هزار نفر در اماکن اقامتی، مهمانسرای ادارات و اقامتگاههای موقت شهرستان سقز اسکان یافتهاند.
سقز با بیش از 226 هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در 190 کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
*س_برچسبها_س*