ایران به عضویت اتحادیه بینالمللی اعتبارسنجی آزمایشگاهها درآمد
مهدی اسلامپناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در نشست اتاق تهران گفت: برای اولین بار ایران به اتحادیه بینالمللی اعتبارسنجی آزمایشگاهها (آیلَک ILAC) در آمد، که این موفقیت نتیجه سه دهه تلاش مسوولان این حوزه است.
به گفته او این موفقیت با ایجاد اعتماد بینالمللی میتواند به تحقق شعار جهش تولید و تسهیل فعالیت بخش خصوصی کمک کند.
رئیس سازمان استاندارد افزود: اتحادیه بینالمللی اعتبارسنجی آزمایشگاهها (ILAC) سازمانی بینالمللی برای نهادهای اعتباربخشی است که زیربنای فنی قابلتوجهی را برای ارزیابی انطباق کالیبراسیون، آزمایش، نتایج آزمایشهای پزشکی و بازرسی، ارائه برنامههای تست مهارت و تولید مواد مرجع نهادهای معتبر فراهم میکند که به نوبه خود اطمینان در پذیرش را ایجاد میکند.
اسلام پناه با بیان اینکه پیوستن به این اتحادیه در قاره آسیا و اقیانوسیه ارزش بالایی برای تولید ایرانی دارد، گفت: در واقع این عضویت جایگاه فنی و تایید صلاحیت کشور برای صدور کالا و خدمات ساخت ایران را مضاعف کرده است. همچنین پیشبینی میشود این عضویت در پایان سال مالی بتواند اقتصاد کشور را در حوزه صادرات با تغییرات مهم و چشمگیری مواجه کند.
او با بیان اینکه دنیا به این باور رسیده که به لحاظ فنی ایران میتواند کالای خود را به حداقل 110 کشور دنیا صادر کند، اظهار کرد: یکی دیگر از نتایج عضویت ایران در این اتحادیه، کاهش هزینههای صادرات به اندازه تفاوت نرخ ارز و ریال است؛ چرا که هزینههای آزمون و بازرسی در داخل انجام میشود، اما در اقصی نقاط دنیا پذیرفته خواهد شد و از طرف دیگر زمان هم کاهش پیدا میکند.
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه به قانون تحقیق و توسعه نظام استاندارد عمل نشده، تصریح کرد: در دو سال گذشته 68 دستورالعمل و روش اجرایی که باید برای این قانون نوشته میشد، نوشته و ابلاغ شده است.
اسلام پناه در ادامه درباره بررسی وضعیت X55Pro، گفت: این خودرو در سازمان ملی استاندارد بررسی و کارهای فنی روی آن انجام شد. در نهایت تصمیم گرفته شد پیش فروش، تولید و شمارهگذاری آن ممنوع شود.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی