ایران رتبه نخست تولید علم در منطقه
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ایران در منطقه رتبه اول تولید علم و در جهان رتبه 15 را دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یونس پناهی؛ معاون وزیر بهداشت صبح امروز در نشست خبری بیست و چهارمین کنگره ملی و دهمین کنگره بین المللی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی اظهار کرد: هدف از برگزاری چنین کنگرههایی این است که از ظرفیت دانشجویان برای رسیدن به مرجعیت علمی استفاده کنیم. سابقه تحقیقات دانشجویی سابقه دیرینهای است و هدف آن استفاده از توان و ظرفیت دانشجویان است. توقع ما این است که دانشجویان در طول تحصیل به فناوری هم توجه داشته باشند و باید به سمت تولید دارو، محصولات و تجهیزات مصرفی و سرمایهای برویم.
وی افزود: خواست و توقع ما از تحقیقات دانشجویان این است که این تحقیقات باید مسئله محور و در راستای نیاز جامعه و حل مشکلات باشد. بسیار اهمیت دارد که دانشجویان متناسب با نیاز جامعه پیش برود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی باید دانشگاه نسل چهار شده و دانشگاه اجتماعی باشد، گفت: ما مشکلات بخش تحقیقات دانشجویان را طی دو سال گذشته رصد کردهایم و الان هر دانشگاه یک ماموریت ویژه دارد و باید مسئله محور کار کنند و امید داریم نمادی از فعالیت دانشجویان علوم پزشکی را که در دانشگاهها انجام در این کنگره شاهد باشیم.
پناهی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه رتبه ایران در تولید علم در حوزه پزشکی در جهان چه عددی است، گفت: بر اساس شاخص اسکوپوس (شاخص استناد به مقالات چاپ شده توسط نویسنده مقاله) ایران در منطقه رتبه اول تولید علم و در جهان رتبه 15 را دارد.
ارسال 2189 مقاله به دهمین کنگره بینالمللی دانشجویان علوم پزشکی / 60 درصد از شرکتکنندگان زن هستندوی ادامه داد: در حوزه فناوری بر اساس شاخص جهانی نوآوری در سال 2014 ایران رتبه 120 را داشت که امسال جایگاه 53 را دارد.
پناهی گفت: باید توجه کنیم که در تولید علم شتاب تولید مهم است، در حوزه سلامت شتاب تولید علم 8.33 است؛ در مقوله تولید علم، تولید علمی برای ما خوب است که مشکلات کشور را حل کند و نباید فقط دنبال تولید مقاله باشیم.
وی ادامه داد: حدود 260 دانشمند یک درصد داریم و برای آنها در نیماد (موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی) فراخوان خواهیم داد. ما همه دانشگاهها را متناسب با زیر ساخت و نیروی انسانی مسئله محور کردهایم تا همزمان با تولید علم و فناوری نیاز آن منطقه نیز رفع شود.