ایران پایتخت زیتون خاورمیانه شد
محمدعلی نیکبخت و عبدالطیف غدیرا با یکدیگر دیدار کردند. در این دیدار غدیرا از ایران به عنوان پایتخت زیتون خاورمیانه یاد کرد واز اختصاص عنوان سالنامه Olivae در سال 2023 به زیتون ایران خبر داد.
محمدعلی نیکبخت و عبدالطیف غدیرا با یکدیگر دیدار کردند. در این دیدار غدیرا از ایران به عنوان پایتخت زیتون خاورمیانه یاد کرد واز اختصاص عنوان سالنامه Olivae در سال 2023 به زیتون ایران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با عبدالطیف غدیرا، دبیر اجرایی شورای بینالمللی زیتون وابسته به سازمان ملل متحد اظهار کرد: عضویت 96 درصد تولید کنندگان زیتون دنیا در شورای بینالمللی زیتون نشان دهنده نقش مهم سازمان ملل متحد و شورای بینالمللی زیتون در کنترل، ارتقا، اجرا و توسعه کمی و کیفی زیتون است.
وی تصریح کرد: ایران به عنوان یک عضو تلاش میکند مانند گذشته همکاریهای لازم را با شورا و کشورهای عضو داشته باشد و با بهرهگیری از کارشناسان برجسته در کشت و تولید زیتون، میتواند این تجربیات را در تبادل با دیگر کشورهای عضو قرار دهد.
نیکبخت ادامه داد: ایران به دنبال توسعه کمی و کیفی روزافزون باغات زیتون است و با توجه به اقلیم متنوع کشور و محدودیت منابع آبی، نیازمند استفاده از تجربیات کشورهای دیگر برای ارتقا سطح تولید این محصول است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: امروزه مصرف فراوردههای زیتون و روغن آن در سبد خانوار ایرانی دارای جایگاه مناسبی است و ما به دنبال ایجاد زنجیره ارزش از تولید تا صادرات فرآوردههای زیتون به کمک صنایع تبدیلی هستیم و در زمینه بازرگانی و گشایش پنجره صادراتی این محصول، به همکاری و تجربه اعضای شورا نیازمندیم.
عبدالطیف غدیرا، دبیر اجرایی شورای بینالمللی زیتون هم در این دیدار گفت: ما یک سازمان بینالمللی در چارچوب سازمان ملل هستیم که 44 کشور عضو داریم و 96 درصد از زیتون و مشتقات آن تحت پوشش این سازمان است.
وی افزود: زیتون ایران در منطقه از جایگاه ویژه ای برخوردار است و با توجه به اعزام متخصصان و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و تأسیس مدرسه زیتون، ایران میتواند در مقایسه با کشورهای منطقه به عنوان محور مرکزی در ارتقای علمی با برپایی دورههای آموزشی ایفای نقش کند.
غدیرا با بیان اینکه 4 محور اساسی در این سازمان مشخص شده است، گفت: رکن اول استانداردسازی کمی و کیفی زیتون و ضوابط و معیارهای تولید آن است، رکن دوم حمایت از برنامههای فنی کشورهای عضو است، رکن سوم ارتقا و ترویج مصرف زیتون در کشورها و رکن چهارم تحقیق و پژوهش در این بخش است.
وی با اشاره به این که ایران در شورای بینالمللی زیتون بسیار فعال است، عنوان کرد: تأسیس مدرسه زیتون در ایران یکی از دستاوردهای مهم این سفر بوده است.
دبیر اجرایی شورای بینالمللی زیتون با بیان این که برای استانداردسازی تولید زیتون به آزمایشگاههای مجهز و مرجع نیاز داریم، عنوان کرد: ایران 5 آزمایشگاه مرجع مورد تأیید شورا در این زمینه دارد و آزمایشگاه ششم هم در حال تأسیس است و در تعداد پنلها به نسبت میزان تولید زیتون، رتبه اول را در دنیا دارد.
وی تاکید کرد: ما به حمایت از جمهوری اسلامی ایران در خصوص آموزش در زمینه زیتون و ارتقای تولید و مصرف آن ادامه خواهیم داد. در ایران بحث کیفیت زیتون بسیار مهم است و روغن زیتون ایرانی بسیار باکیفیت است. امیدواریم که در سال آینده از برندهای ایرانی در جایزه بهترین روغن زیتون دنیا وجود داشته باشند.
غدیرا خاطرنشان کرد: نشریه تخصصی شورای بینالمللی زیتون به پنج زبان دنیا در سال 2023 به زیتون ایران اختصاص داده خواهد شد.
وی افزود: چون جمهوری اسلامی بنا دارد، 10 درصد روغن مصرفی کشور را از زیتون تهیه کند، ما از این برنامه با تمام توان حمایت خواهیم کرد
دبیر اجرایی شورای بین المللی زیتون گفت: ایران میتواند در سال میلادی آینده به عنوان رئیس شورای بینالمللی زیتون انتخاب شود که لازمه آن ارائه برنامههای مدون برای شورا و اعضای شورا است تا سطح تولید زیتون و مصرف آن افزایش یابد. ایران میتواند پایتخت زیتون منطقه باشد.
وی ادامه داد: شورا تمام تلاش را برای انتقال ارقام مقاوم به خشکی خواهد کرد تا این ارقام در قالب کلکسیون بینالمللی زیتون در رودبار در اختیار ایران قرار دهد.
در این دیدار، محمدمهدی برومندی معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: چهارمین کلکسیون بینالمللی زیتون در دنیا در رودبار به بهرهبرداری رسید که در مرحله اول 100 رقم تجاری توسط این کلکسیون آماده ارائه است و با انتقال 230 رقم دیگر به این کلکسیون مجموع ارقام گیاهی به 330 رقم تجاری و در نهایت نیز به بیش از هزار رقم خواهد رسید.