این بانک ها بیشترین سود را به سپرده گذاران می دهند
آمارها نشان میدهد که در نخستین 9 ماه سال 1402، سیستم بانکی کشور بیش از 277 هزار میلیارد تومان سود را به سپردهگذاران پرداخت کرده است. این میزان سود برای مدت زمان نسبتاً کوتاهی از آغاز سال مالی تا این تاریخ نشان از عملکرد قابل توجه سیستم بانکی و سودآوری برای سپردهگذاران دارد.
گزارش عملکرد نشان میدهد که در نخستین 9 ماه سال جاری، بانک پاسارگاد بیشترین سود را به سپردههای مشتریان پرداخت کرده است. این نتیجه نشان میدهد که بانک پاسارگاد در این دوره توانسته است عملکرد مطلوبی را از نظر سودآوری برای سپردهگذاران خود داشته باشد.
بانک پاسارگاد طی 9 ماهه نخست امسال هزینهای بیش از 52 هزار میلیارد تومان را بابت سپردهها پرداخت کرده است.
بر اساس آخرین آمارهای مربوط به پایان آذر ماه سال جاری، بانک پاسارگاد حدود 584 همت سپرده در اختیار دارد.
بیشترین سود پرداختی بانک پاسارگاد بابت سپردههای بلندمدت سه ساله می باشد. این بانک قریب به 32 همت سود به این دسته از سپردههای بلندمدت طی 9 ماهه نخست امسال پرداخته کرده است.
بعد از بانک پاسارگاد، بیشترین سود پرداختی مربوط به بانکهای ملت و تجارت است. این بانکها طی دوره مورد اشاره به ترتیب 50.8 و 38.5 هزار میلیارد تومان را بابت سپردهها پرداخت کردهاند.
کمترین سود پرداختی به سپردهها در مدت 9 ماهه نخست امسال مربوط به پست بانک می باشد.
این بانک تنها 1.6هزار میلیارد تومان بابت سپردهها سود پرداخت کرده است.
بعد از پست بانک ایران، کمترین سود پرداختی مربوط به بانک دی بوده است.
گزارش عملکرد این بانک مربوط به پایان آبان ماه است.
در 8 ماهه نخست امسال حدود 3.6 هزار میلیارد تومان بابت سپردهها سود پرداخت کرده است.
گفتنی است بانکها عموما متناسب با میزان سپردههایی که در اختیار دارند سود سپرده پرداخت میکنند.
حجم بالای پرداخت سود سپرده در برخی بانکها به معنای بالا بودن نرخ سود در آن بانک نیست.
بررسی گزارش عملکرد بانکها تا پایان آذر ماه در مقایسه با پایان آبان نشان میدهد، بیشترین افزایش هزینه سپردههای پرداختی مربوط به بانک خاورمیانه است.
هزینه سود سپردههای این بانک در پایان آذر نسبت به یک ماه قبل یعنی ابان ماه بیش از 18 درصد افزایش یافته است.
سود بانکی چگونه است؟
سودرسانی یا پرداخت سود به سپردهگذاران یکی از عملکردهای اصلی بانکها است. بانکها با جمعآوری و مدیریت سپردهها، این وجوه را به عنوان وام به صنعت، تجارت و افراد عادی اقتصاد کشور قرض میدهند. سود دریافتی از این وامها و سرمایهگذاریهای بانکها برای سپردهگذاران پرداخت میشود. سود معمولاً بر اساس نرخ سودی تعیین میشود که بانک برای سپردهها تعیین کرده است. این نرخ سود ممکن است به صورت سالانه، ماهانه یا به شیوههای دیگری تعیین شود.
سودرسانی به سپردهگذاران به میزان سودی است که بانک در طول یک دوره زمانی، معمولاً سالانه، به سپردهها پرداخت میکند. این سود میتواند به صورت نقدی یا غیرنقدی (به عنوان مثال سهام بانک) پرداخت شود. مقدار سودی که بانک به سپردهگذاران پرداخت میکند، بستگی به سیاستها و شرایط هر بانک و نرخ سودی است که بانک تعیین کرده است.
چرا بانک ها سود می دهند؟
بانکها سود به دلیل انجام فعالیتهای مالی و ارائه خدمات بانکی به مشتریان خود پرداخت میکنند. دلایل اصلی پرداخت سود توسط بانکها عبارتند از:
جذب سپردهگذاران: بانکها برای جذب و جمعآوری سپردهها و منابع مالی، از جمله وظایف اصلی بانکی استفاده میکنند. با پرداخت سود به سپردهگذاران، بانکها ترغیب میشوند تا سپردههای خود را در بانک نگه دارند و در عوض سود دریافت کنند.
پاداش برای استثمار: بانکها با سرمایهگذاری در پروژهها و فعالیتهای اقتصادی، درآمد و سود به دست میآورند. پرداخت سود به سپردهگذاران نشان از موفقیت بانک در سرمایهگذاریها و بازده قابل قبول آنها است.
حفظ رضایت مشتریان: با پرداخت سود به سپردهگذاران، بانکها مشتریان خود را راضی و راحت نگه میدارند. این عمل باعث ایجاد اعتماد مشتریان به بانک میشود و آنها را ترغیب میکند در آینده همچنان از خدمات بانک استفاده کنند و سپرده خود را در بانک نگه دارند.
رقابت در بازار: بانکها در یک محیط رقابتی فعالیت میکنند و پرداخت سود به سپردهگذاران میتواند یک عامل جذابیت بیشتر برای مشتریان و تفاوتی مثبت در مقایسه با رقبا باشد. بنابراین، پرداخت سود به مشتریان میتواند بانک را در بازار تمایز دهد و مزیت رقابتی را ایجاد کند.
در کل، پرداخت سود به سپردهگذاران بانکها علاوه بر اینکه سودآوری برای بانکها محسوب میشود، یک رابطه متقابل اعتماد و رضایت بین بانک و مشتری را نیز تقویت میکند.