بازدیدکننده فرانسوی: نمایشگاه کتاب تهران مسیری برای آشنایی با میراث فرهنگی ملتهاست
تهران - ایرنا - یک بازدیدکننده فرانسوی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، برگزاری این رویداد را یک راه ارتباطی میان نسلها برای شناخت میراث فرهنگیشان دانست.
خانم میریام گوتس میهمان فرانسوی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با تاکید بر نقش کتاب و کتابخوانی در آشنایی با فرهنگ های مختلف گفت: این رویداد وسیله ای برای معرفی میراث فرهنگی ملت ها است.
وی افزود: فضای مجازی به هیچ وجه نمی تواند جایگزین کتاب شود به طوری که در فرانسه با دادن کتاب های پارچه ای به دست کودکان در سنین پایین موجب می شوند آنها با لمس کتاب انگیزه کتابخوانی پیدا کنند و بدین طریق زمینه آموزش را در کودکان ایجاد می کنند.
این فعال فرهنگی اهل فرانسه با تاکید بر اینکه ملت ها با کتاب خواندن، فرهنگ ها و ارزش های جوامع را می شناسند نمایشگاه کتاب تهران را راه ارتباط تنگاتنگ با نسل ها و میراث فرهنگی آنها دانست.
خانم گوتس با اشاره به فرهنگ غنی ایران و شعرای بزرگی همچون حافظ و سعدی گفت: فرهنگ ایران بر فرهنگ اروپا تاثیر بسزایی داشته به طوری که گوته شاعر آلمانی از حافظ الهام می گرفته و کتاب های آنها راه گشای ارتباط میان نسل ها هستند.
وی با اشاره به گرانی قیمت کتاب خواستار حمایت دولتی از ناشران و مردم شد و دسترسی آسان به کتاب را وسیله ای برای توسعه فرهنگی ملت ها دانست.
این بازدیدکننده فرانسوی که مدیریت موزه مردم شناسی اکو در شهرستان بادرود نطنز را به عهده دارد هدف از فعالیت های این موزه را ایجاد پل ارتباطی میان گذشته و حال برای ساختن فردایی بهتر ذکر کرد.
خانم گوتس افزود: با توجه به فرهنگ غنی ایران، انتقال فرهنگ قدیم این کشور از جمله آداب و رسوم آن به نسل های دیگر به منظور زنده نگه داشتن هویت ایرانی اقدامی لازم است.
مدیر «سرا موزه رهگشای بادرود» با اشاره به فعالیت این موزه و اهدای عروسک های قومی دست دوز به چندین موزه جهانی از جمله موزه لوور پاریس و تشریح فعالیت عروسک های صلح و دوستی پرداخت و گفت: فرهنگ ایران یک گنجینه غنی است که پر از ادبیات فاخر و داستان های مردمی است. عروسک های صلح و دوستی با ماموریت ترویج فرهنگ، ادبیات و صلح توانسته اند تاکنون تجربه شصت و هفت سفر در کشورهای جهان را داشته باشند و با سفر خود به دور دنیا پیام صلح بین اقوام و دوستی ملت ها را هدیه دهند.
وی هدف از معرفی فرهنگ ایران به نسل های آتی را تبادل فرهنگی و راهی برای صلح پایدار دانست.