بازسازی سریعتر؛ اهتمام جهادی مسوولان در مناطق زلزلهزده آذربایجان غربی
ارومیه - ایرنا - هر روز که میگذرد، گامهای بیشتری برای بهبود وضعیت در مناطق زلزلهزده آذربایجانغربی برداشته میشود؛ گامهایی جهادی که می تواند با سرعت بیشتر، از بیرونماندن زلزله زدگان در فصل سرمای منطقه جلوگیری کند.
به گزارش ایرنا، با گذشت حدود چهار ماه از زلزله بخش قطور شهرستان خوی از توابع آذربایجانغربی، تدوام خدمات رسانی دولت تدبیر و امید در این مناطق بیشتر نمایان میشود.
مسوولان آذربایجان غربی با نگاه ویژه به مردم زلزلهزده و توسعه منطقه، قبل از فرارسیدن ایام سرد سال نخستین واحد مسکونی زلزلهزده قطور طی هفته گذشته با حضور استاندار آذربایجانغربی و جمعی از مسوولان به بهرهبرداری رسید تا ثابت شود دولت تدبیر و امید همراه مردم تا بهبودی اوضاع است.
فعالیت همزمان گروههای نقشه بردار و ارزیاب و فعالیت ماشین آلات سنیگن در منطقه، مشخص شدن بانکهای عامل برای پرداخت وام بنیاد مسکن و استقرار بانکها در محل روستاهای زلزلهزده برای جلوگیری از اتلاف وقت از جمله اقدامات چشمگیر دولت و مسوولان در مناطق زلزلهزده است.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به اینکه تمام تلاش دولت برای رفع مشکلات مردم است، گفت: مردم مناطق زلزلهزده به اندازه کافی دچار سختی و مشکل شدهاند و این وظیفه دستگاههای اجرایی مسوول است که دسترسی مردم به ملزومات ساخت واحدهای مسکونی را تسهیل کنند.
محمدمهدی شهریاری تاکید کرد: بنیاد مسکن و فرمانداری منطقه زلزله زده خوی هر چه سریعتر در خصوص سرعت بخشی به روند احداث و هماهنگیهای بانکی برای پرداخت تسهیلات بازسازی و معیشتی اقدام کنند.
وی بیان کرد: فرمانداری خوی باید نسبت به شناسایی و معرفی زنان سرپرست خانوار و بانوان سالمند بدون سرپرست در منطقه زلزله زده به نهادهای حمایتی اقدام کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانغربی گفت: بیمه عامل باید به تعهدات خود عمل و خسارت واحدهای زلزلهزده قطور را بر اساس توافقنامه و به صورت کامل پرداخت کند.
آیدین رحمانی با انتقاد از تعلل در زمینه پرداخت خسارت زلزله زدگان شمال آذربایجانغربی افزود: انتظار میرود شرکت بیمهگذار به تعهدات خود طبق قرارداد عمل کند.
وی با بیان اینکه تعلل انجام گرفته به هیچ وجه قابل قبول نیست، اظهار داشت: عدهای از هم استانیهای ما دچار بحران و خسارت شدهاند و با گذشت سه ماه همچنان در چادر زندگی میکنند و ما موظف به رسیدگی و حل مشکلات آنان هستیم.
وی بیان کرد: تسریع در روند آواربرداری واحدهای خسارت دیده در این مناطق در اولویت ما بوده و باید با جدیت اجرایی شود.
وی تاکید کرد: روند ساخت و سازها تا پیش از آغاز فصل سرما باید به پایان برسد.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجانغربی در این خصوص با اشاره به اقدامات انجام شده در مناطق زلزلهزده در این استان گفت: عملیات آواربرداری 70 درصد واحدهای زلزلهزده در منطقه قطور خوی پایان یافته است.
محمود بدلی افزود: از مجموع 6 هزار و 130 واحد مسکونی خسارت دیده، چهار هزار و 500 واحد احداثی بوده که از این تعداد نیز سه هزار و 92 واحد آواربرداری شده است.
وی ادامه داد: پروانه سه هزار و هشت واحد نیز آماده و همچنین در 2 هزار و 103 واحد نقشه پیاده شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجانغربی گفت: همچنین تاکنون یکهزار و 750 واحد در مرحله پیکنی، 704 واحد در مرحله آرماتوربندی، 434 واحد در مرحله فونداسیون و 220 واحد در مرحله اسکلت بندی است.
وی با اشاره به حضور مستمر اکیپهای کارشناس این نهاد در منطقه زلزلهزده قطور، اضافه کرد: صدور پروانه ساخت برای واحدهای تخریبی شروع شده و سعی میشود برنامه ساخت و تعمیر تمامی واحدها نیز در سریعترین زمان ممکن انجام شود.
بدلی با اشاره به پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب دیده جهت بازسازی و مقاومسازی، بیان کرد: برای هر واحد مسکونی روستایی 40 میلیون تومان تسهیلات با کارمزد چهار درصد و 10 میلیون تومان بلاعوض و 10 میلیون تومان برای اسکان موقت در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: مهمترین دلیل وارد شدن خسارت زیاد به خانهها در زمینلرزههای خوی، وجود واحدهای مسکونی غیرمقاوم بوده است.
وی بیان کرد: تسهیلات بانکی برای پرداخت به تازگی اعلام شده و بنیاد مسکن بدون چشم داشت و بدون هزینه در راه رضای خدا به صورت شبانه روزی تلاش میکند.
فرماندار خوی نیز گفت: با توجه به تصویب اعتبارات در هیات دولت برای بازسازی این مناطق روند بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده به سرعت ادامه دارد.
سید محمد عابدی اظهار داشت: مردم همراهی خوبی در منطقه دارند و امید است این همراهی منجر شود تا مسائل منطقه زلزلهزده در سریعترین زمان ممکن حل شود.
چهارم اسفندماه 1398- ابتدا منطقه "قطور" و سپس "زرآباد" خوی با زمینلرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود 104 نفر، بستری شدن 10 نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.
امدادگران و مسوولان آذربایجانغربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت 9:22 راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت 19:30 زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی 5.9 ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارتهای زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساختها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.
زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزلهزدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز "دوشنبه" موکول شود که متاسفانه برخیها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.
اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دستاندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجانغربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.
*س_برچسبها_س*