بازگشایی شادی و نشاط خانوادههای یزد اینبار در مدارس / فضاهای ورزشی مدارس یزد برای خانوادهها مهیا میشود
وزارت آموزش و پرورش طرح را برای افزایش سرانه ورزشی و سواد سلامت دانش اموزان در دستور کار قرار داده است تا فضاهای ورزشی مدارس مورد استفاده دانش اموزان و خانواده های ان ها قرار گیرد اما نکته جالب اینجاست استان یزد در این طرح پیش از ابلاغ رسمی پیشگام بوده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش یزدرسا، ورزش همیشه به دلیل پیوندی که با سلامتی دارد به عنوان یکی از مقوله های شادی و نشاط آور در جامعه توصیه می شود، حال ورزش فردی باشد یا گروهی، همگانی باشد یا ورزش حرفه ای.
کارشناسان حوزه سلامت معتقد هستند افرادی که ورزش را در برنامه های روزانه خود قرار می دهند بسیار کمتر از کسانی که اصلا رویکردی به امر ورزش ندارند دچار بیماری های جسمانی و روانی می شوند.
*ورزش روش برای تکامل جسمانی، روانی و اجتماعی
تحقیقات بسیاری نشان داده است که ورزش علاوه بر اینکه ابزار ارزشمندی برای حفظ سلامت جسمانی است رابطه نزدیکی با سلامت و بهداشت روانی و بویژه پیشگیری از بروز ناهنجاریهای روانی دارد. ورزش از اضطراب و افسردگی میکاهد و اعتماد به نفس را افزایش می دهد.
ورزش بویژه در سنین کودکی و نوجوانی مفر سالمی برای آزاد کردن انرژیهای اندوخته شده است و این خود بسیار لذتبخش و آرامشدهنده است.
ورزش از جمله روش های مهم تکامل جسمانی، روانی و اجتماعی محسوب می شود زیرا شرکت درفعالیت های ورزشی افراد را به هم نزدیک می کند راه ها و فرصت های بسیاری را برای ماهر شدن در اجتماع فراهم می آورد و به طور کلی یک فرآیند آموزشی در ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی برای فرد ایجاد می کند.
*یزد متهم به افسردگی؛ پیشرو در ورزش
مردم یزد همیشه به واسطه شرایط اقلیمی کویری و شاید فرهنگ هایی چون قناعت به افسردگی و نداشتن شادکامی متهم بوده اند تا جایی که این جریان بارها دستخوش موضوعات مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شده است و برخی ها سعی کردند به گونه ای غمگین بودن و افسردگی را به مردم القا کنند.
اما شاخصه های مختلفی نشان می دهد نه تنها یزدی ها افسرده و غمگین نیستند بلکه در بسیاری از موارد خط بطلانی بر روی این ایهام کشیده اند شاخصه هایی چون پیشتازی یزدی ها در کنکور سراسری، موفقیت یزدی ها در رشته های پزشکی و تخصصی، پایین بودن طلاق، نزاع و جرم و جنایت، امنیت یزد و حتی فرهنگ های غنی چون معنویت و فرهنگ های دینی و در نهایت پیشتازی یزدی ها در رشته های مختلف ورزشی در کشور که نشان می دهد یک یزدی با افسردگی هرگز نمی تواند به این شاخصه ها دست یابد.
اخیرا وزارت آموزش و پرورش طرح را برای افزایش سرانه ورزشی و سواد سلامت دانش اموزان در دستور کار قرار داده است که فضاهای ورزشی مدارس در ساعات و ایام تعطیل مورد استفاده دانش اموزان و خانواده های ان ها قرار گیرد اما نکته جالب اینجاست استان یزد که به افسردگی متهم است در این طرح پیش از ابلاغ رسمی پیشرو بوده است.
* بازگشایی شادی و نشاط خانواده های یزد اینبار در مدارس
مصطفی خلیلی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص طرح آزادسازی فضاهای ورزشی و آموزش مدارس برای ورزش خانواده ها اظهار کرد: طرح شهید خرازی طرحی پیشنهادی از سوی وزارت آموزش و پرورش است تنها عنوان آزادسازی فضاها و مجتمع های آموزشی و ورزشی در استان ها که در فاز اول اجرای این طرح سالن های ورزشی خارج از مدارس در ایام تعطیل مورد استفاده عموم خانواده دانش اموزان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه این طرح برای خانواده دانش اموزان رایگان است افزود: سالن ها و مجتمع های ورزشی از طریق ثبت نام توسط مدیران مدارس، روزهای پنجشنبه ویزه مادران و دانش اموزان دختر و روزهای جمعه ویژه پدران و دانش اموزان پدر مورد استفاده قرار می گیرد.
*فضاهای ورزشی مدارس برای استفاده خانوادهها مهیا می شود
خلیلی با بیان اینکه طرح شهید خرازی پیوند سه ضلع اموزش وتربیت یعنی مدیر، خانواده و دانش اموز است ابراز کرد: با توجه به اینکه قریب 70 درصد فضاهای ورزشی مدارس در داخل خود مدارس قرار دارد، فاز دوم این طرح آزادسازی فضاها و زمین های چمن مصنوعی داخل مدارس است که در مدارس دخترانه دانش آموز دختر همراه مادر و درمدارس پسرانه دانش آموز پسر همراه پدر در ایام تعطیل و خارج از ساعات اموزشی بتواند از این فضاها استفاده کنند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان یزد خاطرنشان کرد: هر چند که هنوز دستورالعمل این طرح بصورت رسمی ابلاغ نشده است اما در شهر یزد با انعقاد تفاهم نامه ای با سازمان فرهنگی ورزشی و اجتماعی شهرداری یزد مقرر شد 10 مدرسه در 10 محله بصورت پایلوت تجهیز، محرم سازی و ایمن سازی شود و مورد استفاده والدین و دانش آموزان قرار بگیرد.
* تکامل جسمانی، روانی و اجتماعی خانواده های یزدی
وی با اشاره به شعار هر مدرسه پایگاه تربتی محله اذعان کرد: خانواده های یزدی در مدارس هدف که تجهیز شده اند می توانند در ساعات بعد از ظهر و ایام تعطیل از فضاهای ورزشی آن ها استفاده کنند که همین موضوع زمینه تحکیم خانواده ها، ارتباط نزدیک تر خانواده ی دانش اموزان با مدرسه و دسترسی آسان خانواده ها به فضاهای ورزشی و بالابردن سرانه تحرک شهروندان یزدی را رقم خواهد زد.
خلیلی عنوان کرد: تیم های تخصصی این مدارس دارای ظرفیت را مکان یابی کرده اند که با احصای نیازهای مدرسه اعم از روشنایی، آسفالت، محرم سازی و ایمن سازی این مکان ها بصورت رایگان در اختیار خانواده ها و دانش اموزان قرار خواهد گرفت.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان یزد با تاکید بر ضرورت رعایت شیوه نامه های بهداشتی در این طرح اذعان کرد: مطمئنا اجرای این طرح دارای نقاط ضعف و قوتی است که با آغاز فعالیت این ده مدرسه این مشکلات احصا خواهد شد و امیدواریم با تکمیل و رفع نواقص بتوانیم این طرح را به صورت همگانی در سراسر استان یزد اجرا کنیم.
*همت همه دستگاه برای همگانی شدن طرح شهید خرازی
وی با تاکید بر لزوم همت همه دستگاه های مرتبط در اجرای بهتر این طرح خاطرنشان کرد: شهرداری ها، فرمانداری ها و حتی مسئولان ورزش و جوانان استان یزد باید برای تحقق همکانی شدن این طرح پای کار بیایند چراکه یکی از اهداف مهم این طرح استعدادیابی هم هست تا دانش آموزان مستعد در رشته های ورزشی به هیئت های علمی معرفی شوند.
خلیلی با اشاره به استقبال بسیار خوب دانش آموزان و والدین از افتتاحیه این طرح در مدارس یزد گفت: رضایتمندی خانواده ها از این طرح غیرقابل انکار است بطوری که حتی پدری در افتتاحیه این طرح اذعان داشت فرزندش از شوق حضور در مدرسه و بازی و ورزش در کنار او حتی شب خواب هم نرفته است و همین نشان از لزوم تامین بستر مناسب ورزشی برای خانواده هاست.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان یزد در پایان تاکید کرد: افزایش سواد سلامت و سواد ورزشی دانش آموز و خانواده بدون داشتن زیرساخت مناسب امکان پذیر نخواهد بود و طرح شهید خرازی وی متواند در کنار فراهم کردن فضای ورزشی، این امر مهم را با پیوند خانواده ها و مدارس محقق کند.
شکی نیست که شهروندان یزد برای دستیابی به مکان های ورزشی حاضر به هرگونه همکاری هستند و این نیاز را برای خودشان ضروری می داند چراکه مردمی که به سخت و کوشی شهره هستند هرگز تنبلی، افسردگی و بی تحرکی را برای خودشان پسندیده نمی بیند.
بعد از گذشت دو سال از پاندمی ویروس کرونا، که اثرات مخربی بر سلامت و روان مردم گذاشته است مطمئنا اقداماتی چونطرح شهید خرازی می تواند مسکن بسیار خوبی بر زخم های این دوسال باشد و می طلب همه مسئولان بالادستی استان یزد برای تحقق اهداف این طرح و گسترش ان همت بلند دارند و حمایت از ان را جدی بگیرند.
انتهای پیام /