دوشنبه 12 مرداد 1405

باقری: پشتوانه وزنه‌برداری ایران آینده این رشته را تضمین می‌کند / حق ایران است در مدیریت جهانی نقش‌آفرین باشد

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
باقری: پشتوانه وزنه‌برداری ایران آینده این رشته را تضمین می‌کند / حق ایران است در مدیریت جهانی نقش‌آفرین باشد

مشاور فدراسیون وزنه‌برداری گفت: روند حمایتی کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و فدراسیون باید تا پایان مسیر المپیک ادامه داشته باشد، چرا که موفقیت وزنه‌برداران می‌تواند امید را به جامعه تزریق کند.

خبرگزاری میزان -

کوروش باقری پیشکسوت و مشاور فدراسیون وزنه‌برداری، در گفت‌وگو با میزان، درباره رقابت‌های آسیایی ناگویا، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین راه‌های ایجاد نشاط و امید در جامعه، موفقیت ورزشکاران در میادین بین‌المللی است و بازی‌های آسیایی ناگویا می‌تواند نقطه عطف مهمی برای ورزش کشور باشد. اگر حمایت‌های کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و سایر دستگاه‌های مرتبط ادامه پیدا کند، بدون شک شرایط بهتری برای تیم‌های ملی فراهم خواهد شد. طی حدود چهار سال گذشته، اقدامات ارزشمندی در بخش زیرساخت‌های فدراسیون وزنه برداری انجام شده که سال‌ها شاهد آن نبودیم. تجهیز اردو‌ها و فراهم شدن امکانات جدید اتفاق مهمی است و با همکاری کمیته ملی المپیک، مشکلات موجود در این بخش به حداقل خواهد رسید.

کرسی‌های بین‌المللی حق وزنه‌برداری ایران است

وی با اشاره به حضور نمایندگان ایران در کرسی‌های بین‌المللی عنوان کرد: بدون تردید حضور چهره‌های ایرانی در ساختار مدیریتی وزنه‌برداری جهان و آسیا می‌تواند به پیشرفت این رشته کمک کند، اما اعتقاد دارم این جایگاه‌ها بیش از آنکه یک امتیاز باشند، حق وزنه‌برداری ایران هستند. با توجه به سابقه، افتخارات و ظرفیت‌هایی که کشورمان در این رشته دارد، باید سهم بیشتری در مدیریت جهانی داشته باشیم و امیدوارم اگر این روند ادامه پیدا کند، حتی روزی شاهد حضور یک ایرانی در رأس فدراسیون جهانی وزنه‌برداری باشیم.

ترکیب بازی‌های آسیایی و جهانی تا حد زیادی مشترک خواهد بود

مشاور فدراسیون وزنه‌برداری درباره فاصله کوتاه بازی‌های آسیایی ناگویا و مسابقات جهانی چین تاکید داشت: طبیعی است که بهترین وزنه‌برداران ایران در بازی‌های آسیایی حضور پیدا کنند و بخش قابل توجهی از همان نفرات نیز در مسابقات جهانی به میدان بروند. فاصله زمانی این دو رویداد چندان زیاد نیست و تنها ممکن است برای وزنه‌بردارانی که کاهش وزن سنگینی دارند، مشکلاتی ایجاد شود، اما مطمئنم کادر فنی همه این مسائل را در برنامه‌ریزی‌های خود لحاظ کرده است.

لیگ می‌تواند به انتخاب نفرات نهایی کمک کند

باقری درباره برگزاری لیگ همزمان با مراحل انتخابی تیم ملی گفت: ملی‌پوشان در هفته‌های اخیر به صورت مستمر در رکوردگیری شرکت کرده‌اند و مسابقات لیگ نیز می‌تواند به عنوان یکی از مراحل ارزیابی عملکرد آنها مورد استفاده قرار بگیرد. به اعتقاد من، برگزاری لیگ نه تنها مانعی برای تیم ملی نیست، بلکه می‌تواند به انتخاب دقیق‌تر نفرات نهایی کمک کند. در رده جوانان، به‌ویژه در دسته‌های 85 کیلوگرم به بالا، رقابت بسیار نزدیکی میان وزنه‌برداران شکل گرفته و در برخی اوزان دو یا سه مدعی جدی حضور دارند. این رقابت باعث شده دست کادر فنی برای انتخاب نفرات بازتر باشد و این موضوع آینده وزنه‌برداری ایران را برای سال‌های پیش رو تضمین خواهد کرد.

تمرکز روی اوزان سنگین منطقی است

مربی تیم ملی درباره شرایط اوزان سبک نیز گفت: ایران در اوزان سبک هم استعداد‌های خوبی دارد، اما باید واقعیت‌های جمعیتی را نیز در نظر گرفت. کشور‌های شرق آسیا به دلیل ویژگی‌های جمعیتی، تعداد بیشتری ورزشکار در این دسته‌های وزنی دارند و طبیعتاً شانس بیشتری برای موفقیت در این اوزان خواهند داشت. با این حال، فدراسیون روی همه اوزان برنامه‌ریزی کرده، اما طبیعی است در بخش‌هایی که شانس مدال‌آوری بیشتر است، تمرکز بیشتری نیز وجود داشته باشد.

باقری در پایان درباره احتمال برگزاری اردوی مشترک یا اعزام خارجی پیش از مسابقات آسیایی و جهانی خاطرنشان کرد: تا جایی که اطلاع دارم، فدراسیون از نظر امکانات و توان اجرایی مشکلی برای برگزاری اردو‌های مشترک یا اعزام خارجی ندارد. البته تصمیم نهایی در این خصوص بر عهده کادر فنی و به ویژه سرمربی تیم ملی است و هر برنامه‌ای که به آماده‌سازی بهتر تیم کمک کند، می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد.