بالانس همزمان توربین و ژنراتور در نیروگاه رامین اهواز و افزایش 80 مگاواتی تولید برق
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، برای نخستین بار توسط کارشناسان فنی نیروگاه رامین، عملیات بالانس همزمان توربین و ژنراتور در این نیروگاه انجام شد. عادل غرباوی کارشناس ارشد مکانیک مهندسی نیروگاه رامین گفت: واحد 3 این نیروگاه به دلیل ارتعاشات یاتاقانهای توربین از اوایل سال جاری دچار محدودیت در تولید شده بود، به طوری که حداکثر بار آن...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، برای نخستین بار توسط کارشناسان فنی نیروگاه رامین، عملیات بالانس همزمان توربین و ژنراتور در این نیروگاه انجام شد.
عادل غرباوی کارشناس ارشد مکانیک مهندسی نیروگاه رامین گفت: واحد 3 این نیروگاه به دلیل ارتعاشات یاتاقانهای توربین از اوایل سال جاری دچار محدودیت در تولید شده بود، به طوری که حداکثر بار آن حدود 180mw شده و امکان افزایش بار این واحد به دلیل لرزش بیش از حد یاتاقانها امکان پذیر نبود.
غرباوی در ادامه گفت: به دلیل پیچیدگی خاص نوع ارتعاشات و عدم اثربخشی اصلاحات و اقدامات قبلی انجام شده جهت رفع ویبریشن، با تصمیم و تاکید مدیریت نیروگاه بر استفاده از توان و پتانسیل موجود، انجام کار بالانس به گروه مکانیک معاونت مهندسی محول شد.
وی گفت: با تحلیل مقادیر و آنالیز رفتار ارتعاشات و انجام محاسبات پیچیده جهت تعیین میزان و مکان مناسب، تعبیه وزنه برای نخستین بار در تاریخ نیروگاه رامین، طی عملیاتی بیسابقه اقدام به بالانس همزمان توربین و ژنراتور با وزنه گذاری از دو ناحیه شد که با اولین راهاندازی پارامترهای ارتعاشی اصلی یاتاقانهای 3 الی 6 به میزان 40 درصد کاهش یافته و تمامی اهداف پیش بینی شده از بالانس مذکور محقق شد که در نتیجه، میزان تولید برق واحد شماره 3 با افزایش 45 درصدی به 260 مگاوات ساعت رسیده و تثبیت شده است.
این گزارش حاکی است با انجام عملیات بالانس توربین واحد توسط کارشناسان فنی نیروگاه رامین، ضمن عدم نیاز به حضور کارشناسان بالانس خارجی و خروج واحد جهت تعمیرات، میانگین تولید لحظهای نیروگاه رامین نیز افزایش یافته است.