بانکها اشتیاق به مالسازی دارند نه اعطای وام مسکن
کارشناس اقتصادی بیان کرد: بانکها املاک مازاد دارند و به جای اینکه اعتبار خود را به مسکنسازی تخصیص دهند به سمت ساختوساز مالها رفتهاند.
کارشناس اقتصادی بیان کرد: بانکها املاک مازاد دارند و به جای اینکه اعتبار خود را به مسکنسازی تخصیص دهند به سمت ساختوساز مالها رفتهاند.
آلبرت بغزیان، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی، در گفتوگو با خبرنگار مهر، در رابطه با اهمیت طرح نهضت ملی مسکن گفت: هدف طرح نهضت ملی مسکن کاهش قیمت مسکن است. ما در حال حاضر مسکن زیادی در کشور داریم و بسیاری از افراد خانهها را ساخته و احتکار کردهاند.
وی بیان کرد: باید عرضه مسکن افزایش یابد تا هم قیمت مسکن را کاهش دهد هم بازار مسکن را از رکود خارج کند و در نتیجه ساختوساز را افزایش دهد. علاوه بر این حمایت از بخش مسکن برای اینکه بتواند هزیته تولید را پایین بیاورد نیز اقدام دیگری است که میتواند هزینه مسکن را کاهش دهد.
این کارشناس اقتصادی اذعان داشت: در حال حاضر با افزایش روز افزون هزینههای تولید، هیچ امیدی به کاهش قیمت مسکن نیست. هدف در طرح نهضت ملی مسکن این است که زمین در اختیار مردم قرار دهند و قیمت زمین به این نحو از هزینه تولید کم شود.
بغزیان توضیح داد: در این شرایط باید اعتبارات بانکی نیز به سمت مسکنسازی سوق پیدا کند. البته افزایش تسهیلات برای ساخت و خرید مسکن نشاندهندهی این نیست که ما قیمت مسکن را کاهش دادهایم.
وی با اشاره به لزوم اعطای وام جهت ساخت مسکن بیان کرد: تسهیلات ساخت مسکن میتواند عرضه را افزایش دهد، اگر بانکها صرفاً وام خرید بدهند و افراد دیگری بخواهند خانه بسازند و بفروشند، ما فقط تقاضای مسکن را افزایش دادهایم.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: افزایش تقاضای مسکن شاید باعث خروج مسکن از رکود شود، ولی مشکل این است که مسکن ساخته شده در کشور وجود دارد ولی عرضه نمیشود. باید با کاهش هزینه تولید به ساخت مسکن کمک کنیم.
بغزیان در انتها توضیح داد: البته بانکها املاک مازاد دارند و به جای اینکه اعتبار خود را به مسکنسازی تخصیص دهند به سمت ساختوساز مالها رفتهاند. اکثر بانکها حتی از اعطای وام ازدواج نیز شانه خالی میکنند چه برسد به اعطای وام مسکن. با این وضعیت، وقتی نمیتوانیم املاک مازاد بانکها را از چنگ آنها در بیاوریم چطور انتظار داریم که برای مسکن وام بدهند.