خرید مسکن
خرید مسکن
مسکن همیشه دستخوش نوسانات شدید بوده است؛ به طوری که در دهه 90 جهش قیمتی داشت و هر متر واحد مسکونی حدود 800 درصد در این مدت افزایش یافت.
دنیای اقتصاد: برنامه «خانهاول» در قسمت جدید خود به تحلیل وضعیت موجود بازار مسکن پرداخته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شرکت فرابورس ایران اعلام کرد: پیرو مصوبات مرجع نظارت پولی و بانکی کشور، موارد زیر در خصوص اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن بانک مسکن اعلام میشود: - محدودیت زمانی عدم فروش توسط خریداران در نمادهای معاملاتی تسه 1402، تسه 1403 و تسه 1404 به مدت 4 ماه خواهد بود - نماد تسه 1402 شامل عدم اعمال محدودیت فروش به مدت 2 ماه است که در بازه زمانی...
با پایان جنگ 12 روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی، بسیاری از متقاضیان خرید مسکن در کشور با امیدواری چشم به کاهش قیمتها دوختهاند.
یک نماینده مجلس گفت: با اشاره به فصل جابهجایی مستأجران تاکید کرد سامانه خودنویس میتواند با حذف هزینههای اضافی و واسطهها، به کاهش فشار اقتصادی بر مستأجران کمک کند.
در فرهنگ اقتصادی ایرانی، ملک و زمین همواره بهعنوان پناهگاهی امن برای سرمایهها شناخته شدهاند. تجربه تاریخی و نوسانات اقتصادی پرتکرار در کشور، موجب شده تا بسیاری از شهروندان ترجیح دهند دارایی خود را در قالب زمین یا واحد مسکونی حفظ کنند. کارشناسان اقتصادی نیز این رویکرد را تأیید کرده و معتقدند در دورههای پرالتهاب مانند زمان جنگ یا بیثباتیهای مالی، ورود به بازار املاک یکی از مطمئنترین...
باتوجه به داده های مرکز آمار ایران، نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه 1404 روندی کاهشی داشته است که به نظر می رسد این روند کاهشی بیشتر از آنکه به دلیل ساماندهی بازار خرید و فروش ملک باشد ناشی از عوامل دیگری است.
مالکان خانههایی که در دوران اوجگیری بازار مسکن آمریکا اقدام به خرید ملک کرده بودند، اکنون بیش از هر زمان دیگری با یک واقعیت تلخ اقتصادی روبهرو هستند: بدهی وام مسکن آنها از ارزش فعلی ملکشان فراتر رفته است. این وضعیت که در ادبیات اقتصادی با عنوان «زیر آب رفتن» شناخته میشود، به معنای آن است که ارزش خانه، کمتر از مانده وامی است که خریدار باید به بانک بازگرداند. هرچند هنوز شمار این...
درصورتیکه در خردادماه از شتاب افزایش قیمت خرید مسکن کاسته شده اما شاخص اجارهبها افزایش یافته که بهمعنای رعایتنشدن سقف 25 درصدی اجارهبهاست.
کمکاری بانکها در پرداخت وامهای مسکن، بنگاهداری و بیتوجهی به قانون جهش تولید، نهضت ملی را که یکیاز محورهای خانهدار شدن محسوب میشود با بحران جدی تاخیر، توقف و کاهش عرضه مواجه کرده است.
سرمایهگذاری در حوزه ساختوساز مسکن، این روزها با پیچوخمهای اداری و چالشهای اقتصادی جدی روبروست؛ شرایطی که بدون دخالت مؤثر دولت و اصلاح اساسی در سیاستگذاریهای فعلی، عبور از آن ممکن نیست. برای خروج از این بنبست، حمایت عملی و نه صرفاً شعاری حاکمیت از تولیدکنندگان مسکن، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
در حالی سرمایهگذاری در تولید مسکن با موانع بوروکراتیک و اقتصادی مواجه است که برای عبور از این مشکلات حمایت واقعی دولت و بازنگری در سیاستها الزامی است.
نظام بانکی ایران، اکنون بیشتر به عنوان یک «چالش» مطرح است؛ درحالیکه ظرفیت فوقالعادهای برای تحول دارد.
کشور آلمان با وجود اینکه در سالهای اخیر با افزایش قیمت مسکن مواجه بوده، اما همچنان خانهدار شدن در این کشور بهمراتب آسانتر از ایران است. آلمان با استفاده از وامهای بلندمدت با بهره پایین، افزایش دستمزدها و نظارت مناسب بر بازار مسکن، شرایطی فراهم کرده تا قدرت خرید مسکن مردم این کشور را افزایش دهد.
در ترکیه، پس از آنکه دولت این کشور تصمیم گرفت سیاست تعیین سقف دستوری برای اجارهبها را کنار بگذارد، روند صعودی نرخ اجاره با کاهشی ملموس مواجه شد. حدود سه سال پیش، دولت برای مقابله با تورم مسکن، سقف افزایش 25 درصدی را بهطور رسمی بهعنوان حد مجاز رشد اجاره اعلام کرده بود. با این حال، اجرای این محدودیت نهتنها نتوانست بحران اجارهنشینی را کنترل کند، بلکه شرایط را وخیمتر کرد و به کاهش...
کشور آلمان با وجود اینکه در سالهای اخیر با افزایش قیمت مسکن مواجه بوده، اما همچنان خانهدار شدن در این کشور بهمراتب آسانتر از ایران است. آلمان با استفاده از وامهای بلندمدت با بهره پایین، افزایش دستمزدها و نظارت مناسب بر بازار مسکن، شرایطی فراهم کرده تا قدرت خرید مسکن مردم این کشور را افزایش دهد.