شنبه 1 شهریور 1404

بایدن در تله «پوچ و پرخطر» ترامپ

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
بایدن در تله «پوچ و پرخطر» ترامپ

روزنامه‌نگار و مفسر سیاسی شناخته شده آمریکایی در مقاله‌ای استدلال می‌کند که ترس بایدن درباره برانگیختن مخالفت‌های شدید جمهوری‌خواهان و اختلاف بین دموکرات‌های موافق و مخالف توافق هسته‌ای، دلیل اصلی عدم قاطعیت کاخ سفید در اتخاذ تصمیمات لازم برای توافق با ایران است.

هیچ رئیس‌جمهوری نمی‌تواند همه چیز در برنامه حزبش را انجام دهد. اما آقای بایدن حتی سیاست‌های تحمیلی رئیس‌جمهوری که شکستش داد را لغو، و سیاست‌های رئیس‌جمهوری که در رکابش بوده را احیا نکرده است. و در مورد ایران، این عدم تمایل هم پوچ و هم پرخطر است.

پوچ است زیرا در وهله اول دلیل موجهی برای درج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی وجود نداشت. تا زمانی که آقای ترامپ در سال 2019 این کار را انجام نداد، این نامگذاری هرگز برای نیروی نظامی رسمی یک کشور اعمال نشده بود. به علاوه اینکه سپاه قبلاً تحت تحریم‌های متعدد قرار داشت.

و حامیان این اقدام ترامپ صراحتاً اذعان داشتند که با این نامگذاری، احیای توافق هسته‌ای ایران برای هر رئیس‌جمهور آینده از نظر سیاسی، دردناک خواهد بود. در واقع بایدن درست در تله‌ای افتاده که ترامپ از قبل آماده کرده بود تا به عنوان سمی‌ترین قرص تحریمی، مانع بزرگی برای احیای برجام توسط بایدن ایجاد کند.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر تبعات سنگین ترس جو بایدن از توافق هسته ای با ایران بخوانید.