باید شرایط ورود ایرانیان خارج از کشور تسهیل شود
یک حقوقدان بین الملل گفت: باید با کمک وکلا، قضات و جامعه شناسان، ترس هموطنان از بازگشت به کشور از بین برود و اطمینان پیدا کنند که خطری متوجه آنها نیست.
حسین محمدنبی در گفت وگو با ایسنا در رابطه با درخواست رییس قوه قضاییه از معاونت امور بین الملل قوه قضائیه برای تسهیل ورود ایرانیان خارج از کشور به ایران گفت: در سال 2015 کشور ما از بین 56 کشور، رتبه هفتم را برای ایرانیانی که از کشور خارج شدند، دارد و همچنان هم روند سیر مهاجرت ادامه دارد.
وی افزود: اساساً یک کار دقیق باید صورت بگیرد و آن هم در راستای تقویت و بازسازی روابط ما با جامعه ایرانیان مقیم خارج از کشور است و می توانیم از توان، دانش، ظرفیت و سرمایه های آنها برای توسعه کشورمان استفاده کنیم.
این حقوقدان ادامه داد: باید شرایط ورود ایرانیانی که به هر دلیلی میترسند به کشور برگردند، را تسهیل کرد و آنها اطمینان پیدا کنند که اگر به ایران می آیند و به کشور رفت و آمد دارند، دچار معضل امر قضایی نمی شوند، زیرا متاسفانه ایران هراسی در کشور باب شده است. برای از بین بردن این ناامنی و عدم اطمینان باید کاری کنیم تا کسانی که مرتکب جرمی نشدند، اطمینان داشته باشند که مشکلی برایشان پیش نمیآید. البته شورای عالی ایرانیان مشغول اقدامات مفیدی در این زمینه است و همکاری اداره کل امور ایرانیان با دستگاه قضایی و سایر ارگان ها می تواند به بازگشت ایرانیان خارج از کشور کمک کند.
محمدنبی افزود: قاعدتا وقتی کسی مرتکب جرمی نشده، ترسی هم نباید داشته باشد؛ البته رییس قوه قضاییه هم گفته که بعضی از دلالان سعی دارند ایران هراسی را توسعه دهند و از بازگشت ایرانیان جلوگیری کنند و با این وحشت کاذب، اموال آنها را تصاحب کنند.
این وکیل دادگستری ادامه داد: دستگاه قضایی به صراحت اعلام کرده کسانی که جرمی مرتکب نشده اند قاعدتا بازگشتشان هم مشکل ساز نیست. متاسفانه ایرانیان خارج از کشور از برگشتشان اطمینان ندارند و برای رفع این مشکل سایتی ایجاد شده است که با مراجعه هم وطنان خارج از کشور و استعلام از آن مرکز می توانند از ممنوع الخروجی خود اطلاع پیدا کنند. این کار در این زمینه بسیار کمک می کند.
محمدنبی ادامه داد: ایرانیان خارج از کشور بدانند که در سالهای اخیر با کاهش مجازات حبس و مجازات های جایگزین، اگر کسی هم مرتکب جرمی شده باشد می تواند پرداخت دیون را بدهد. قوه قضاییه هم با کمک معاونت بین الملل می تواند دستورالعمل هایی را ارایه کند.
این وکیل دادگستری در پایان گفت: باید با کمک وکلا و قضات و جامعه شناسان، ترس هموطنان از بازگشت به کشور از بین برود و اطمینان پیدا کنند که خطری متوجه آنها نیست و در این صورت است که به مملکت خود سفر خواهند کرد، زیرا بسیاری از ایرانیان مسن تمایل ندارند، در خارج از کشور زندگی کنند؛ لذا شرایط مقابله با ایران هراسی در اختیار ارگان های مهم نظام است که قوه قضاییه در این زمینه سهم بیشتری دارد. انتهای پیام